chronos
|
|
« Απάντηση #30 στις: Απρίλιος 26, 2017, 07:39:15 μμ » |
|
Σμιτ χωρίς τσιμπούκι... είναι σαν Καραϊσκάκης χωρίς μουστάκι... (Ο Χέλμουτ Σμιτ ήταν από τους κλασικούς Γερμανούς σοσιαλιστές που κάπνιζαν από πολιτική άποψη.)
Όντως δεν μπορούμε να φανταστούμε τον Σμιτ χωρίς τσιμπούκι! Όμως εν έτει 2017, στα πλαίσια της προσπάθειας του δυτικού κόσμου για κατάργηση του καπνίσματος, είναι πλέον σχεδόν απαγορευμένη η προβολή από την πολιτεία εικόνας που περιλαμβάνει κάπνισμα! Και ο Μιτεράν ήταν μανιώδης καπνιστής, όμως ούτε οι Γάλλοι τόλμησαν να τον δείξουν με τσιγάρο πέρυσι! Αντιθέτως, τοποθέτησαν το αριστερό του χέρι κοντά στο στόμα, με τέτοιο τρόπο, που εκ πρώτης όψεως νομίζεις ότι σκέφτεται, όμως θα μπορούσες να υποθέσεις επίσης ότι "καπνίζει"!
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
sac
Επισκέπτης
|
|
« Απάντηση #31 στις: Απρίλιος 26, 2017, 08:12:28 μμ » |
|
Για τους Γερμανούς το θέμα είναι πιο περίπλοκο. Το πρώτο καθεστώς στην ιστορία που "κήρυξε πόλεμο" στο κάπνισμα ήταν το ναζιστικό. Οι Ναζί εξάλλου ήταν οι πρώτοι που άρχισαν να ανακαλύπτουν τις βλαβερές συνέπειες του καπνού. Μια από τις θετικές συνεισφορές αυτού του καθεστώτος στην ανθρωπότητα!
Καλώς ή κακώς το κάπνισμα έγινε σύμβολο αντιναζιστικής στάσης. Και παρέμεινε ως σύμβολο πολιτικής προοδευτικότητας...
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
athas
|
|
« Απάντηση #32 στις: Απρίλιος 26, 2017, 08:17:02 μμ » |
|
...Καλώς ή κακώς το κάπνισμα έγινε σύμβολο αντιναζιστικής στάσης....
Τώρα κατάλαβα γιατί καπνίζεις...
|
|
|
Καταγράφηκε
|
*Λάθε βιώσας*
|
|
|
athas
|
|
« Απάντηση #33 στις: Απρίλιος 27, 2017, 01:54:41 μμ » |
|
Σμιτ χωρίς τσιμπούκι... είναι σαν Καραϊσκάκης χωρίς μουστάκι... (Ο Χέλμουτ Σμιτ ήταν από τους κλασικούς Γερμανούς σοσιαλιστές που κάπνιζαν από πολιτική άποψη.)
Πάρε μια φωτογραφία, Γιώργο, να σε ικανοποιήσω.
|
|
|
Καταγράφηκε
|
*Λάθε βιώσας*
|
|
|
silahim
|
|
« Απάντηση #34 στις: Απρίλιος 27, 2017, 01:59:24 μμ » |
|
Για τους Γερμανούς το θέμα είναι πιο περίπλοκο. Το πρώτο καθεστώς στην ιστορία που "κήρυξε πόλεμο" στο κάπνισμα ήταν το ναζιστικό. Οι Ναζί εξάλλου ήταν οι πρώτοι που άρχισαν να ανακαλύπτουν τις βλαβερές συνέπειες του καπνού. Μια από τις θετικές συνεισφορές αυτού του καθεστώτος στην ανθρωπότητα!
Καλώς ή κακώς το κάπνισμα έγινε σύμβολο αντιναζιστικής στάσης. Και παρέμεινε ως σύμβολο πολιτικής προοδευτικότητας...
Άμα υπάρχουν τέτοια φιλαράκια(sac)........μαθαίνουμε πολλά που δεν γνωρίζουμε!
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
athas
|
|
« Απάντηση #35 στις: Απρίλιος 27, 2017, 02:03:04 μμ » |
|
Ο Γιώργος ξέρει πάρα πολλά, αλλά τα λέει αλλού! Εμάς μας σνομπάρει, όπως έκανες εσύ την Τρίτη. Αυτό το κατέγραψα στον σκληρό.
|
|
|
Καταγράφηκε
|
*Λάθε βιώσας*
|
|
|
silahim
|
|
« Απάντηση #36 στις: Απρίλιος 27, 2017, 02:23:47 μμ » |
|
όταν μπορούσα εγώ......ο γεγές έπινε καφέ στη προβλήτα της Πάτρας!!!! Εγώ φταίω;;;
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
athas
|
|
« Απάντηση #38 στις: Απρίλιος 27, 2017, 02:38:47 μμ » |
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
*Λάθε βιώσας*
|
|
|
silahim
|
|
« Απάντηση #39 στις: Απρίλιος 27, 2017, 02:39:48 μμ » |
|
Οχι δεν φταις εσυ εμεις φταιμε που δε σε εχουμε πλακωσει στις κλωτσες ακομη Όπα!!!! Ξύπνησε το αγόρι μου!!! Για πές μας...........μετά το τούνελ και το λευκό φώς, υπάρχει τίποτις εκεί όξω;;
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
teutates
|
|
« Απάντηση #40 στις: Απρίλιος 27, 2017, 02:40:04 μμ » |
|
Ο Γιώργος ξέρει πάρα πολλά, αλλά τα λέει αλλού! Εμάς μας σνομπάρει, όπως έκανες εσύ την Τρίτη. Αυτό το κατέγραψα στον σκληρό. Έγινε κάτι μου φαίνεται και κανείς δεν ειδοποίησε. Ωραία
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
athas
|
|
« Απάντηση #41 στις: Απρίλιος 27, 2017, 02:41:36 μμ » |
|
Ο Γιώργος ξέρει πάρα πολλά, αλλά τα λέει αλλού! Εμάς μας σνομπάρει, όπως έκανες εσύ την Τρίτη. Αυτό το κατέγραψα στον σκληρό. Έγινε κάτι μου φαίνεται και κανείς δεν ειδοποίησε. Ωραία Τόσο μακριά εσύ δεν πηγαίνεις...
|
|
|
Καταγράφηκε
|
*Λάθε βιώσας*
|
|
|
silahim
|
|
« Απάντηση #42 στις: Απρίλιος 27, 2017, 02:42:23 μμ » |
|
Ο Γιώργος ξέρει πάρα πολλά, αλλά τα λέει αλλού! Εμάς μας σνομπάρει, όπως έκανες εσύ την Τρίτη. Αυτό το κατέγραψα στον σκληρό. Έγινε κάτι μου φαίνεται και κανείς δεν ειδοποίησε. Ωραία Ασε Νιόνιο..........μας έχουν για αποπαίδια!!! Τρώνε και πίνουν και εμάς δεν μας δίνουν!!
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
ellinas
|
|
« Απάντηση #43 στις: Απρίλιος 27, 2017, 02:42:44 μμ » |
|
Οχι δεν φταις εσυ εμεις φταιμε που δε σε εχουμε πλακωσει στις κλωτσες ακομη Όπα!!!! Ξύπνησε το αγόρι μου!!! Για πές μας...........μετά το τούνελ και το λευκό φώς, υπάρχει τίποτις εκεί όξω;; Kατσε να βαλω τις μπριζολες στα μουτρα μου για χαλαρωμα και θα σου πω
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
athas
|
|
« Απάντηση #44 στις: Απρίλιος 27, 2017, 02:46:10 μμ » |
|
Ασε Νιόνιο..........μας έχουν για αποπαίδια!!! Τρώνε και πίνουν και εμάς δεν μας δίνουν!!
Εσύ μη μιλάς γιατί νύχτα μπήκες, νύχτα βγήκες. Και την ξέρεις την παροιμία: Οποιος νύχτα περπατεί...
|
|
|
Καταγράφηκε
|
*Λάθε βιώσας*
|
|
|
|