Ο Παρθενώνας και όλα τα μνημεία της Ακρόπολης εγκρίθηκαν από την Εκκλησία του Δήμου, για αυτό έχουν μείνει ως υποδείγματα τέχνης. Και οι δημιουργοί τους, ο Ικτίνος, ο Καλλικράτης, ο Μνησικλής και (πάνω από όλους) ο Φειδίας έμειναν στην ιστορία ως κλασσικοί καλλιτέχνες.
δεν πιστευω οτι μιλαμε για το ιδιο πραγμα
οι αθηναιοι ειπαν να κανουν τον παρθενωνα και οι χωρες της βαλτικης ειπαν να κανουν κοινο αναμνηστικο 2 ευρω
οι αθηναιοι ειπαν τι χρειαζονται να "βγαζει" ο παρθενωνας προς τα εξω, για ποιο λογο τον θελουν και οι χωρες της βαλτικης ειπαν επισης τι θεμα θελουν στο 2 ευρω
μεχρι εδω ειμαστε τα ιδια, διαλεξαν τι θελουν και το σκοπο που εχει
το να ψηφιζω εγω ομως για το τι ακριβως θα μπει πανω στο 2 ευρω τους ειναι σαν να ανεβαιναν 7.000 σπαρτιατες να ψηφισουν για το αν τους αρεσε το αρχικο αρχιτεκτονικο σχεδιο του παρθενωνα ή ενας περσης να πηγαινε πανω απ'τον γλυπτη και να του λεγε "οχι ετσι, δεμενο να το κανεις το μουσι και βαμμενες τις βλεφαριδες, γιατι ετσι φαινεται πιο μαχιμος ο αναβατης"
...εγκρίθηκαν από την Εκκλησία του Δήμου, για αυτό έχουν μείνει ως υποδείγματα τέχνης...
αυτο στο μυαλο μου δεν βγαζει νοημα, πως το ενα συνεπαγεται το αλλο
εκριθηκαν και εχουν μεινει ως υποδειγματα τεχνης ναι
αμα πηγαινε ο περσης πανω απτον γλυπτη ομως ή αμα ψηφιζανε ακομα και οι ιδιοι οι αθηναιοι για το πως να κραταει ο γλυπτης το καλεμι και ποσο μεγαλο να ναι το αλογο, εγω να μουνα θα τους πεταγα κανα καλεμι, ο γλυπτης αμα το κανε για την πατριδα του ή για τα λεφτα θα μενε, αλλα το αποτελεσμα δεν θα'ταν υποδειγμα τεχνης