γιωργο,νομιζω και σε αλλους ειχαν λειψει αυτες οι 'αχρηστες' πληροφοριες σου!
σχετικα με την κατασκευη του νικου..
προσωπικα,δεν μου αρεσει γενικοτερα η υπαρξη τζαμιου στις θηκες..υποθετω οτι για χρηση σαν εκθετηρια ειναι απαραιτητο αλλα προτιμω κλειστες θηκες..επισης μου φαινονται λιγο 'χοντροκομενα' για τα νομισματα αυτα..
η αποψη-σκεψη η δικη μου προς κατασκευη ειναι η εξης..
ενα κομματι ξυλο για βαση,λεπτο,περιπου 2χιλ..το περιμετρικο ξυλο να ειναι γυρω στα 4-6χιλ παχος και το ιδιο και το καπακι.απο υψος των πλαινων,θα ελεγα περιπου 2-3εκ.σε ενα κομματι ξυλου παχους 4χιλ θα εκανα τις τρυπες οπου θα εμπαιναν τα νομισματα.αυτο θα 'κολλουσε' στον πατο.ενδιαμεσα απο αυτο και απο το ξυλο της βασης,πιθανων να εμπαινε και καποιο κομματι τσοχας-βελουδου.στο καπακι,εσωτερικα η εξωτερικα θα χαραζα-σκαλιζα καποιο προσωπικο σχεδιο η/και θα τοποθετουσα καποιο σχεδιο των νομισματων με την μεθοδο του ντεκουπαζ.πιθανον να μην σας εχω δωσει ακριβως να καταλαβετε τι εννοω..οταν μπορεσω να το φτιαξω θα φανει καλυτερα...
σχετικα με την 'διαφωνια' μου προς την χρηση τζαμιου την ειπα.σχετικα με το αποτελεσμα του φιλου για την κατασκευη,θεωρω πως ειναι μια αρκετα καλη κατασκευη (αναλογα τα μεσα και την εξειδικευση που εχει κανεις) και πως την δουλεια του την κανει.επισης ειναι δικο του δημιουργημα και ετσι το χαιρεται και περισσοτερο!δειχνει θεληση,μερακι και αγαπη για το χομπυ.εχει περιθωρια βελτιωσης βεβαια αλλα σαν πρωτη δουλεια ειναι πολυ καλη!συνεχισε την ομορφη προσπαθεια!