Παρατηρώ ότι για άλλη μία φορά η συζήτηση ξέφυγε από το θέμα, όπως και τόσες και τόσες άλλες φορές.
Επανερχόμενος λοιπόν στο λόγο για τον οποίο άνοιξα το θέμα και απευθυνόμενος κυρίως στο φίλ "herakliotis" έχω να πω τα εξής:
Προσωπική μου άποψη είναι ότι και εσύ, όπως και κάποιοι άλλοι που εξέφρασαν τη γνώμη τους, εστιάζετε την απάντησή σας
αποκλειστικά στη διαδικασία
αγοράς ενός συλλεκτικού νομίσματος από έναν συλλέκτη.
Αντιπαραθέσατε το γεγονός ότι ένα ελληνικό συλλεκτικό "εξαφανίζεται" εντός μία μέρας ή μίας ώρας, ενώ η επετειακή λίρα Αγγλίας 2017 για παράδειγμα προσφέρεται προς πώληση για 2 μήνες.
Λησμονείτε όμως την ποσότητα κοπής!
Ένα ελληνικό συλλεκτικό πωλείται σε 1000 ή 1500 κομμάτια, ενώ η λίρα Αγγλίας σε 10.000 ή σε 15.000 κομμάτια.
Επόμενο είναι το ελληνικό συλλεκτικό να εξαντλείται πιο γρήγορα, αφού ακόμη και αν είναι ελληνικό και όχι αγγλικό ή γαλλικό, έχει ένα αγοραστικό συλλεκτικό κοινό και στο εξωτερικό.
Κατά τα άλλα και η Τράπεζα της Ελλάδος δίνει τη δυνατότητα να αγοράσει κανείς τα συλλεκτικά που εκδίδει για ένα χρόνο, εφόσον δεν εξαντληθούν γρηγορότερα τα αποθέματα.
Για να γίνει καλύτερα αντιληπτό αυτό που λέω, νομίζω είναι καλύτερα να συγκρίνουμε ένα ελληνικό συλλεκτικό όχι με την επετειακή λίρα 1917, αλλά με την "The Queens Sapphire Jubilee 2017 Strike on the day Sovereign".
Όπως ενδεχομένως θα είδατε, αυτή εξαντλήθηκε σε λίγες ώρες...!
Οπότε εκεί γιατί δεν λέμε τίποτα για το αγγλικό νομισματοκοπείο;;!!
Όμως το θέμα δεν είναι μόνον, ή αν θέλετε δεν είναι κυρίως αυτό.
Το θέμα είναι να δούμε και το θέμα της χρονικής στιγμής της
πώλησης ενός συλλεκτικού νομίσματος από έναν
συλλέκτη (ή μήπως "συλλέκτη"
.
Αυτό που θέλω να πω είναι δηλαδή ότι κατά τη γνώμη του φίλου "herakliotis" και των συντονιστών, όταν κάποιος πουλάει ένα ξένο νόμισμα μία, δύο ή επτά ημέρες
μετά που εξαντλείται ένα ξένο συλλεκτικό, σχεδόν στη διπλάσια τιμή, δεν είναι κερδοσκόπος αλλά είναι συλλέκτης;
Υπενθυμίζω ότι στην αρχή του ποστ μου έγραψα επίσης, ότι η ανάρτηση για τους όρους των Πωλήσεων κλείνει με τη βασική αρχή και αποστολή του Στεκιού, που είναι η εξής:
"Υπενθυμίζουμε σε όλους ότι δεν είναι σελίδα για πωλήσεις, αλλά σελίδα διάδοσης του συλλεκτισμού !!!"
Για εσάς δηλαδή, όταν κάποιος πουλάει ένα ξένο συλλεκτικό μία εβδομάδα μετά που εξαντλείται είναι συλλέκτης...;;!!