Δεν θέλω να χαλασω το θέμα του Χάρη,όμως επειδή έγινε αναφορά στους αδερφούς Σπετσιώτη,θέλω να ρωτησω κάτι.Τελικά αυτοι ηταν εμποροι- πραγματογνώμονες ή παραχαράκτες;Σε ενα άλλο θέμα έχω βάλει κάτι κομματια "Αυτόνομος Ηπείρους" με σφραγίδα s.f. και έμαθα οτι είναι πλαστά που εκδόθηκαν απο τους αδερφούς Σπετσιωτη.Πως γίνεται έμποροι σεβαστοί στο χώρο τους να έκαναν κάτι τέτοιο και να συνέχισαν την επαγγελματική του δραστηριότητα;
Το post σου απ όπου και να το πιάσεις είναι αμαρτωλό
και σηκώνει θέμα μόνο του. Αν είναι να το συνεχίσουμε καλύτερα να γίνει νέο θέμα. Δύο πράγματα θα πω μόνο και αν ειναι να συνεχιστεί ας γίνει νέο θέμα γιατί θα πάει αλλού το πρόγραμμα.
Λοιπόν θα ήθελα το αμαρτωλό να μην παρεξηγηθεί το λέω με χαριτομένο τρόπο.
1ο θέμα ειναι μια κουβέντα μόνο του για τα γραμματόσημα αν θεωρούνται επίσημα γραμματόσημα ή κάτι άλλο κλπ. κατά την γνώμη μου αφου τυπώθηκαν για ταχυδρόμηση (πέρα απο το προπαγανδιστικό του πράγματος) είναι γραμματόσημα.
2ο θέμα είναι οι αδερφοί Σπετσιώτη. Δυστηχώς δεν ξέρουμε και κανέναν να ζούσε τόσο παλιά να μας πει καμια ιστορία. Νομίζω τα είχε γράψει και ο hellios κάπου οτι με κάποιο τρόπο οι Σπετσιώτη είχαν αποκτήσει πρόσβαση στις αυθεντικές πλάκες εκτύπωσης, αυτό που δε ξέρω προσωπικά εγώ ακόμα απλά το αναρωτιέμαι είναι οτι αν απλά στην εποχή τους έκοβαν μόνοι τους γραμματόσημα τα πούλαγαν ως ανατυπώσεις με τη σφραγίδα τους ώστε να κλείσουν τρύπες σε συλλέκτες τις εποχής. Ο συλλέκτης της εποχής νομίζω γνώριζε ξεκάθαρα τι έπαιρνε. Οι έμποροι γραμματοσήμων τότε ήταν πιο δραστήριοι και ραδιούργοι απο τους σημερινούς
πέρα απο τέτοιες ιστορίες είναι γνωστές ιστορίες με κατασκευές φακέλων κλπ.
Αν ασχολείσαι με τον φιλοτελισμό είναι αδύνατο να μην πέσεις και να πάρεις στη συλλογή σου κιόλας πλαστά ή μάλλον κατασκευάσματα γραμματοσήμων. Το θέμα μόνο είναι να μην τα πληρώσεις για αυθεντικά οπότε κάποιος άλλος εν γνώση του ίσως σε εξαπατά. Την εποχή εκείνη κάποιος που πήγαινε στους Σπετσίωτη ενδεχωμένος να ήξερε κιόλας οτι έπερνε μια ανατύπωση για να κλείσει μια τρύπα στη συλλογή του.
Αυτό ειναι μια προσωπική εικασία δική μου την οποία ακόμα δεν εχω εξακριβώσει πλήρως. Διαβάζοντας όμως παλιά φιλοτελικά περιοδικά περίοδο του 40 που έχω πιάσει τώρα με τις φιλοτέλιες, βλέπεις ξεκάθαρα ένα πολύ διαφορετικό σκεπτικό του φιλοτελισμό σε σχέση με αυτό που έχουμε σήμερα.