Έκατσα και τις μελέτησα, από τις φωτογραφίες του Chard που βάλατε εδω.
Ξεχώρισα 4 διαφορές (υπάρχουν κι άλλες) που τις σημάδεψα:
1) Όπως είπε και ο ellinas: Η απόσταση του τέλους της ουράς μέχρι το παλούκι στο πάτωμα είναι διαφορετική (μπλε γραμμές). Στην "long tail" είναι μικρότερη. Ενώ το μήκος της ουράς μου βγαίνει το ίδιο, η εντύπωση είναι ότι είναι μακρύτερη, γιατί πλησιάζει το πάτωμα περισσότερο απ' την άλλη. Μια εξήγηση είναι ότι το σύνολο της παραστασης είναι μετατοπισμένη πιο κάτω, μέσα στο πεδίο της λίρας. Σε αυτό συνηγορεί και η επόμενη διαφορά (2).
2) Η απόσταση της περικεφαλαίας από το rim είναι διαφορετική (μεγαλύτερη στη long tail - άσπρες γραμμές).
3) Υπάρχει μια διαφορά (έτσι μου φαίνεται εμένα) στα νύχια του δράκου (δεξιά στις 4 o'clock - μαύρος κύκλος), αλλά αυτό είναι υποκειμενικό ή μπορεί να είναι και διαφορά στη φωτογράφιση.
4) Η ΚΥΡΙΟΤΕΡΗ διαφορά όμως είναι ο αριθμός αυλακώσεων στο rim (serration δε λέγεται αυτό?). Το βλέπτε στη δεύτερη φωτογραφία που κάθησα και μέτρησα το 1/4 της περιμέτρου. Στη long tail οι αυλακώσεις είναι πιο "χοντρές" (40 στις 90 μοίρες, 160 στον κύκλο). Στην short tail (δεξιά) είναι 60 στις 90 μοίρες (240 στον κύκλο).
Και λέω ότι είναι η κυριότερη διαφορά, γιατί είναι σαφώς μετρήσιμη.
Αυτά.