haros
|
|
« στις: Σεπτέμβριος 03, 2016, 06:27:37 μμ » |
|
Δεν ξερω για εσας, αλλα εγω εχω μια εφεση να παιρνω διαφορες παπαριτσες, οταν μου χτυπουν στο ματι... Προσφατη παπαριτσα ειναι αυτη ,περιμενω να μου ερθει. Μεταλλιο που το λεει ο πωλητης δεν ειναι,τι ειναι? Το "πεδιο" μοιαζει να εχει δουλευτει με εργαλειο χειρος, χωρις να εχει φινιριστει. Τα γραμματα φαινονται σαν να ειναι σε καθρεπτη, τι λενε? Το προοριζω,αφου το συντηρησω, για βαριδακι για τα χαρτια στο γραφειο μου. Να ξερα και τι ειναι, καλα θα τανε.. Καμια ιδεα συντροφοι?? http://www.ebay.com/itm/182250938672?_trksid=p2057872.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Κατά τον Δαίμονα εαυτού
|
|
|
georok
|
|
« Απάντηση #1 στις: Σεπτέμβριος 03, 2016, 06:32:06 μμ » |
|
Σαν μασωνική σφραγίδα μου κάνει..
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
georok
|
|
« Απάντηση #2 στις: Σεπτέμβριος 03, 2016, 06:34:16 μμ » |
|
Καθρεπτισμένη η φωτογραφία
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
haros
|
|
« Απάντηση #3 στις: Σεπτέμβριος 03, 2016, 06:46:41 μμ » |
|
Καθρεπτισμένη η φωτογραφία
Σωστος, βγαζει ακρη κανεις τι λεει?? γλωσσα??
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Κατά τον Δαίμονα εαυτού
|
|
|
ouzaki
Επισκέπτης
|
|
« Απάντηση #4 στις: Σεπτέμβριος 03, 2016, 06:54:22 μμ » |
|
γεωπονική σχολή.franz kottal.... klp.
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
oldgeotzo
|
|
« Απάντηση #5 στις: Σεπτέμβριος 03, 2016, 06:58:56 μμ » |
|
Στην πολη Νeckarelz ..Γερμανια? Μεσιε σε βλεπω με τσαπα
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
haros
|
|
« Απάντηση #6 στις: Σεπτέμβριος 03, 2016, 07:00:25 μμ » |
|
γεωπονική σχολή.franz kottal.... klp.
Σε Γερμανικα δηλαδη. Ευχαριστω, μπας και βγαλουμμε ακρη. Το ερωτημα τωρα ειναι, τι ακριβως ειναι το αντικειμενο? Ενα ειδος σφραγιδας απο μπρουτζο που προοριζεται να πιεστει σε μαλακο υλικο? (πχ ζυμαρι, πλαστελινη η πηλο). Γιατι ειναι ολο σε εσοχη σε σχεση με το γυρω τετραγωνο πλαισιο του.Καμια ιδεα?
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Κατά τον Δαίμονα εαυτού
|
|
|
imike
|
|
« Απάντηση #7 στις: Σεπτέμβριος 03, 2016, 07:02:26 μμ » |
|
Μαλλον πρόκειται για κάποιο φυτώριο στην πόλη neckarelz στο κρατίδιο της Βάδης με την επωνυμία Franz kottar, αν το βγάζω καλα. Εχει και μια διεύθυνση... Το γκουγκλαρα αλλά δεν βρήκα κατι παραπάνω. Καλο τσάκισμα και απο εμένα!
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
ouzaki
Επισκέπτης
|
|
« Απάντηση #8 στις: Σεπτέμβριος 03, 2016, 07:04:44 μμ » |
|
μάλλον σφραγίδα .ίσως σφραγίδα ανάγλυφης αποτύπωσης. πάντως το λελουλάδικο το έχουν ακόμα. http://www.blumen-kottal.de/seiten/geschichte.htm
|
|
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 03, 2016, 07:19:53 μμ από ouzaki »
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
imike
|
|
« Απάντηση #9 στις: Σεπτέμβριος 03, 2016, 07:07:00 μμ » |
|
Ωραίος! Μεγάλη ιστορία το λουλουδαδικο
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
haros
|
|
« Απάντηση #10 στις: Σεπτέμβριος 04, 2016, 01:51:04 πμ » |
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Κατά τον Δαίμονα εαυτού
|
|
|
yiorgos131313
|
|
« Απάντηση #11 στις: Σεπτέμβριος 04, 2016, 02:22:54 πμ » |
|
Franz Kottal (Portrait) Date: 1912 Location: Neckarelz, germany Franz Kottal (born 1873)
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
GiannisD
Τακτικός
Αποσυνδεδεμένος
Φύλο:
Sacre Coeur
|
|
« Απάντηση #12 στις: Σεπτέμβριος 04, 2016, 08:40:01 μμ » |
|
Καλοριζικο-κη!!! Συμφωνουμε ολοι για τα φυτωρια... Αθανατο γκουκλι!!!!!
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Όποιος γυρεύει τα πολλά, χάνει και τα λιγα....
|
|
|
Manos1234
Επισκέπτης
|
|
« Απάντηση #13 στις: Σεπτέμβριος 04, 2016, 09:25:00 μμ » |
|
Ίσως να σου ζητήσουν να τους το πουλήσεις..πότε δεν ξέρεις..καλοριζικο ότι κ να το κάνεις..
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
haros
|
|
« Απάντηση #14 στις: Σεπτέμβριος 22, 2016, 07:36:21 μμ » |
|
Λοιπον,. η συνεχεια της ιστοριας. Πηρα το αντικειμενο και εστειλα ενα μειλ με φωτο ζητωντας πληροφοριες.(και πως στο καλο κατεληξε στην Αυστραλια) Ο δισεγγονος του Φρανζ Κοτταλ ηταν πολυ κατατοπιστικος, εδωσε το χρονικο πλαισιο κατασκευης και την χρησιμοτητα, ηταν για να τυπωνονται "letterheads", (απο οτι καταλαβαινω κατι σαν logo στο πανω μερος των επαγγελματικων γραμματων), δηλαδη ουσιαστικα ειναι μια μητρα τυπωσης, εκτος εαν κατι καταλαβα λαθος..
Dear Mr. K
Thank you for your questions. The bronze cliche shows an old company logo of our market garden. Presumably it dates from the time of the father of my grandfather who foundet our market garden (in German "Gärtnerei") in 1897. I think it could be designed in the early 20th century because there is no streetname on it but the adress "am Bahnhof" (nearby railway station) and only the father of my grandfather Franz Kottal sen. distibuted fruit trees with the railway all over Germany.
You needed such cliches in different sizes to print letterheads. I have no idea, in witch way it came to Australia because nobody of our family emigrated to Australia.
Best regards
Thomas Kottal
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Κατά τον Δαίμονα εαυτού
|
|
|
|