Παραθέτω κάποια παλαιότερα post που βρήκα.
Δεν μιλάω για 2 ,3 ή 5-10 λίρες, ούτε απαραίτητα από 200 και πάνω.
καλημερα σε ολους, να πω και εγω την αποψη μου, το ξερετε οτι ο χρυσος, που κατεχετε ειτε σε πλακες γραμμαριων,η χελωνες κιλου,και λιρες ακομα,πρεπει να τις δηλωνετε καθε χρονο στην εφορια,γιατι θεωρειται περουσιακο στοιχειο.η τραπεζα γιατι δινει καθε μερα, μονο δυο χρυσες λιρες ανα πελατη,και κραταει στοιχεια αγοραστου κλπ.και τα εργα τεχνης οταν ειναι δηλωμενα και αυτα υπαγονται στο υπουργειο οικονομικων.διαβαζω τοσες μερες για πλακες,πλακιτσες,χελωνεςκαι αναρωτιεμαι,εχετε διαβασει εσεις την νομοθεσια και τις επιπτωσεις?στις μερες που ζουμε,δεν ειναι απιθανο,να τραβατε τα μαλλιας σας,απο τα προστιμα για λαθραιο συνναλαγμα(ο χρυσος,ειναι μονο για πρωτη υλη,και για επενδυτες,οι οποιοι το δηλωνουν στην εφορια.για να μην γινομαι δυσαρεστος ρωτηστε εναν χρηματιστη,η εναν φοτοτεχνικο,για τις συνεπειες,που εχει η κατοχη αδηλωτου χρυσου.δεν ειναι χαζοι τοσοι κεφαλαιουχοι,θα τα εκανα χρυσο,που δεν πεφτει σχεδον ποτε (χρονικα)και θα ηταν ησυχοι,αλλα ελα που η εφορεια,καραδοκει,και ενταξει μια πλακα 100 γρ. αλλα το κιλο που παει γυρω στις 35.000 ευρω? ποθεν εσχες?κλπ.σιγουρα ο καθενας εχει και τους δικους του τροπους,για τις κακοτοπιες,αλλα ο διαολος εχει πολλα ποδαρια,που λεει η παροιμια.χαιρετω, γιαννηςτ.
Δεν υπαρχει τιποτα που να μην φορολογητε!!
Ολα εχουν ΦΠΑ απο την στιγμη που γινετε εμποριο!!
Τωρα αν καποιοι πουλουν μαυρα , αν καποτε πιαστουν θα κλαψουν με μαυρο δακρυ απο το προστιμο!!
Στην δηλωση που κανει ο καθενας αρχες του ετος καλειτε να δηλωση ακινητη αλλα και κινητη περιουσια!!
Ολα κανονικα πρεπει να δηλωνοντε!!
παιδια τα πολα λογια ειναι φτωχια,διαβαστε τους νομους του κρατους(αγνοια νομου απαγορευεται!).και μετα ξανασυζηταμε.εγω χανω 1000ευρω αν στην τραπεζα ελλαδος σαν ιδιωτης αγορασει κανεις,και μετα απο διατυπωσεις, πανω απο δυο λιρες.οποιος θελει παμε μαζι στην εφορεια του, και ας δηλωσει οτι κατεχει αδηλωτο χρυσο,και δεν εχει συνεπειες,θα του κανω δωρο ι κιλο (χελωνα)το να γραφουμε αοριστιες,ειναι ευκολο,σκοπος ειναι να τις τεκμηριωνουμε.ο χρυσος θεωρειται εθνικο συναλαγμα,και αρκετοι εχουν μπλεξιματα,με λαθραια και αδηλωτη κατοχη,το να κατεχεις 5 νομισματα δεν λεει τιποτα, ως συλλεκτης η οικογενοιακα κειμηλια, αλλα?ψαχτε καλυτερα το θεμα και ξανασυζηταμε.εγω ειμαι σιγουρος,λογω γνωστου μου κατασκευαστη κοσμηματων,και μου εχει εξηγησει τους νομους,βεβαια υπαρχει και η δικαιολογια,σιγα μη με πιασουν.θα επανελθω με στοιχεια,απο κρατικους φορεις,που τους εχω,εσεις ρωτηστε οποιαδηποτε τραπεζα η εφορεια,και τα ξαναλεμε.χαιρετω φιλικα παντα,γιαννηςτ