Eυχαριστώ πολύ για την απάντηση,
Δεν ενδιαφέρομαι τόσο για την τιμή πώλησής τους εντώς Ελλάδας, όσο για κάποια πιστοποίηση 'καθαρότητας' (Mint State) καθώς σκευτόμουνα να τα πούλαγα μεσω Ebay η κάτι αντιστοιχο.
Εχω βρεί κάποιους ενδεικτικούς πίνακες των τιμών των νομισμάτων αλλά εξαρτάται σε πολλές περιπτώσεις πολύ απο το mint state και εγώ δεν είμαι και κανένας ειδικός!
Θα ανεβάσω εντώς ολίγου και εικόνες των νομισμάτων.
Οι εταιρειες
πιστοποιησης οι σοβαρες ειναι δυο, η NGC ΚΑΙ Η PCGS.
Και οι δυο εχουν αντιπροσωπους στην Ελλαδα, γκουγκλαρε και θα τους βρεις. Ο ενας ειναι και μελος μας.
Επειδη η πιστοποιηση χρυσων κοστιζει κανα 45αρι το κοματι, αυτοι θα σε οδηγησουν ποια αξιζει να πιστοποιηθουν και ποια οχι.
Η πιστοποιηση αφορα την γνησιοτητα και τον βαθμο (κατασταση) του νομισματος, αλλα θελει καποια πειρα ποια να στειλεις και ποια οχι.
Μην βιαστεις να τα πουλησεις.
Η πωληση στο ebay, περα απο τις προμηθεις που φτανουν πλεον, με το ΦΠΑ που χρεωνει στις αμοιβες, το 17,5%, (ebay+paypal) εχει πολυ μεγαλους κινδυνους για τον πωλητη σε τετοιας αξιας νομισματα.
Ριξε μια ματια στο θεμα που ανοιξα τις προαλλες για το συστημενο που χαθηκε στην Αμερικη.
Πανω απο 2-3 κατοσταρικα νομισμα
δεν αξιζει το ρισκο που παιρνει ο πωλητης, ειδικα με τις πολιτικες που ακολουθει το ebay.Ελπιζω να σε διαφωτισα καπως, καλη τυχη.