Εχω μια ιδιαιτερη αγαπη στα τριρουβλα.Ειναι το αγαπημενο μου νομισμα. Οταν τα μαζευω νιωθω μια απεριγραπτη χαρα και παραλληλα μια θλιψη βλεποντας τα πνευματικα παιδια της Ελλαδος να προοδευουν ενω εμεις σιγα σιγα να μπαινουμε στο χρονοντουλαπο της ιστοριας.Ειναι τρομερο συναισθημα να σε θαμπωνει ο δικεφαλος αετος σε αυτα τα προυφ νομισματα. Μου θυμιζει την παραβολη του Πλατωνα με τον ηλιο, αλλα στην θεση του να ειναι ο δικεφαλος αετος. Το συμβολο της δικιας μας αυτοκρατοριας. Τα συμβολα της Βυζαντινης αυτοκρατοριας που τα πνευματικα μας παιδια οι Ρωσοι, τιμουν. Δεν με αφορουν οι υπεραξιες, ή τα κερδη απο αυτα τα νομισματα. Μου θυμιζουν τον παππου μου και και τις λαμπρες στιγμες τις ιστοριας μας.Καποιες στιγμες το συναισθημα ισως ειναι καλα να επηρεαζει την λογικη, για αυτο πολλοι απο εμας αλλωστε ειμαστε συλλεκτες. Κατι νιωθουμε για το νομισμα που σφικτα κραταμε στο χερι μας...
Εύγε! είσαι εντός των σωστών πλαισίων!
όμως αυτό αγαπητέ μου filpolis που να το νιώσουν μερικοί νεόκοποι, νεόπλουτοι και "αμόρφωτοι" συλλέκτες;... μόνο τα λεφτά, το χρήμα, ο παράς, τα πεντόβολα, τα μπικικίνια... είναι η έγνοια τους... όλα σχεδόν τα άλλα είναι λεπτομέρειες για αυτούς!