καλησπέρα κ Χρόνια Πολλά!
Επαναφέρω το θέμα "πιστοποιήσεις" μιας κ θέλω να ρωτήσω κάτι ακόμα σχετικά με την ασφάλεια των πιστοποιημένων νομισμάτων...
Έστω ότι κάποιος απο εμάς είναι έτοιμος να προχωρήσει στην αγορά
μέσω internet κάποιων
πιστοποιημένων νομισμάτων σαν αυτά που έχω ενδεικτικά στις τρεις φωτό (καθαρά ενδεικτικά τα παραδείγματα, από τρεις διαφορετικές εταιρείες πιστοποίησης)
Και έστω ότι με βάση την έρευνα/εμεπιρία του, τα βρίσκει σε λογική-σωστή τιμή...
βλέποντας αυτές και μόνο αυτές τις εικόνες (θυμίζω η αγορά γίνεται ηλεκτρονικά) μπορεί να είναι 100% σίγουρος πως τα νομίσματα είναι αυτά που φαίνονται, πως μέσα στο κουτάκι δηλαδή είναι το πιστοποιημένο με αυτόν τον βαθμό νόμισμα και όχι κάποια άλλη μαϊμουδιά???
Μια πρώτη σκέψη είναι να βάλουμε τον κωδικό της πιστοποίησης που φαίνεται στο σλαμπ στο site της αντίστοιχης εταιρείας πιστοποίησης και να δούμε αν βγαίνουν τα σωστά στοιχεία....
Απο κει κ πέρα, αν τα στοιχεία είναι σωστά, έχουμε κάποια δικλείδα ασφαλείας ότι όντως δεν έχει γίνει κάτι ύποπτο...πχ άλλος κωδικός στο σλαμπ, κ άλλο νόμισμα μέσα κλπ κλπ?
ϊσως να είναι αφελής η ερώτηση ή και χαζή...αλλά δεν έχω αγοράσει ποτέ πιστοποιημένο...δεν ξέρω καν αν ανοίγουν τα κουτάκια πχ και αν μπορεί να γίνει αυτή ή κάποια άλλη μαϊμουδιά...
παραθέτω και τρία παραδείγματα καθαρά για "εικονοποίηση" της ερώτησής μου...
φιλικά, Αργύρης