Ηλια δεν ειμαι τις παλιας σχολης , η συλλογη μου ειναι μιση μιση αυτη την στιγμη και αν δεις καποια προσφατα χαλκινα του Οθωνα τα σλαμπαρα.
Ο ολος μου σχολιασμος εχει να κανει με την παρατηρητικοτητα και την μελετη των νομισματων!!
Αγοραζωντας μονο σλαμπαρισμενα ουσιαστικα δεν μαθαινεις τιποτα!!
Αλλα και οταν αγοραζεις σλαμπαρισμενα κανε τεστ μεταξυ τους για να ξερεις τι σου γινετε!!
Κατι αλλο που θα ηθελα να επισυμανω ειναι να
μην γινωμαστε ερμαιο των συλλογων!!Αναφερθηκες στο ταληρο του 51 , ο Δημητρης αυτη την στιγμη κατ,εμε εχει το ποιο ομορφο ταληρο του 51!!
Κανει ομως και γυρω στα 15000+ ευρω!!
Εγω βρηκα αυτο που θε δεις σε αυτο το θεμα
http://steki-syllekton.gr/index.php?topic=1392.0και αισθανωμε πληρως ευχαριστημενος και καλυμενος!!
Το 1/7 των χρηματων που κανει το αλλο!!
Μιση του 55 βρηκα μια μικρομεσαια κατασταση και ειμαι παλι πληρως καλυμενος!!
Δεν θα γινω ερμαιο της συλλογης προκειμενου να <κλεισει> καποτε!!
Ας μην κλεισει ποτε!! Το χομπυ μου θελω να κανω και να περασω ευχαριστα!!
Καποτε ενας φιλος μου εστειλε ενα μηνυμα και μου δειχνει μια δημοπρασια με ενα δυσκολο νομισμα και μου λεει : <οσο εσεις γραφατε μεσα και κουβεντιαζατε και διαπληκτιζοσαστε-διαφωνουσατε αυτος κερδισε στο ebay αυτο ΤΟΣΟ!! >
Ναι ηταν μια ευκαρια φοβερη!!
Ε και? Θα γινω ερμαιο της συλλογης μου και θα ειμαι ολη μερα και ολη νυχτα κρεμασμενος πανω απο τον υπολογιστη να ψαχνω ευκαιριες?? ??
Περισυ το καλοκαιρι ενω ημουν σε διακοπες σηκωθηκε μια δεκαρα του 49 (που τον ειχε μεγαλο
) με αμεση αγορα στα 40 ευρω!!
Εγω πλατσουριζα στην Θαλασσα και ειδα την δημοπρασια κλεισμενη μετα απο ωρα!!
Ε και?
Δεν θα κατσουμε να ευχαριστηθουμε λιγο την οικογενεια για να κρεμωμαστε πανω στον υπολογιστη μπας και βγει ενα σπανιο νομισμα??
Γνωση να εχουμε φιλε Ηλια!!
Ας εχουμε γνωση , ας ξερουμε τι ειναι γνησιο τι ψευτικο , τι ειναι δυσκολο και τι ειναι ευκολο και ολα καποτε θα μας χτυπησουν την πορτα!!
Χαλαροι ας ειμαστε , οχι βιαστικες κινησεις και πολυ παρατηριτικοτητα στα νομισματα που αγοραζουμε!!
Αν η φωτογραφια ειναι καλη ενα νομισμα μπορεις να ξεκαθαρισεις αν ειναι ακυκλοφορητο ή οχι!!
Αλλα και η φωτογραφια να μην ειναι καλη , αν εχεις εξασκηση το ματι σου θα δεις αν το νομισμα ειναι ακυκλοφορητο ή οχι!!
ΠΧ βλεπε το μονολεπτο του 70 που πηρε προχτες ο Βασιλης!!
Εγω το εβλεπα MS60-61!! O Βασιλης λεει 62.