Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Νοέμβριος 22, 2024, 10:04:23 πμ
Σελίδες: [1] 2
  Εκτύπωση  
Αποστολέας Θέμα: Προβλημα με το Εβαυ  (Αναγνώστηκε 6510 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
SYMEOU13
Χρυσό μέλος
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας

"Dust in the wind"

Προφίλ
« στις: Σεπτέμβριος 30, 2015, 04:14:05 μμ »

Θα ηθελα την βοηθεια σας με ενα θεμα που εχω με ενα αγοραστη στο εβαυ. Του εχω πουλησει ενα ασημενιο 5 οζ νομισμα με κουτι και πιστοποιητικο. Αφου με πληρωσε με πευπαλ μου ζητησε ως χαρη να του στειλω το κουτι και πιστοποιητικο σε ενα πακετο και το νομισμα σε αλλο πακετο με διαφορα 1 ημερας. Εγω τον ρωτησα γιατι 2 ξεχωριστα πακετα και μου ειπε λογο τελωνειου και φορων στην χωρα του (Μουμπαι-Ινδια). Αν και υποψιασμενος εγω του τα εστειλα οπως ηθελε αφου ειχα πληρωθει. Η αποστολη εγινε 21/08/2015 και 24/08/2015 λογο Σαββατοκυριακου. Τωρα ισχυριζεται οτι παρελαβε το πρωτο πακετο με κουτι, πιστοποιητικο και ακομη να παραλαβει το νομισμα. Μου εχει στειλει 2-3 μηνυματα οτι δεν παρελαβε ακομη και θα ανοιξει υποθεση στο εβαυ. Εγω εστειλα και τα 2 με tracking number, το πρωτο παρελαβε το 2 οχι. Τι κανω σε τετοια περιπτωση? Δυστυχως δεν εχω το 2ο tracking number, του ζητω να μου το στειλει να δω τι συμβαινει και αποφευγει, δεν μου εχει ξανατυχει τετοια περιπτωση, τι γινεται τωρα?
Καταγράφηκε
greenday
Χρυσό μέλος

Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Σεπτέμβριος 30, 2015, 04:24:40 μμ »

καποιος εμπειρος θα απαντησει αλλα για μενα δεν επρεπε να στειλεις 2 πακετα....ηταν πολυ επιφοβο και δύστυχος δικαιωθηκες...
Καταγράφηκε
sac
Επισκέπτης
« Απάντηση #2 στις: Σεπτέμβριος 30, 2015, 04:49:57 μμ »

Καταρχήν, ψάχνεις να βρεις τον 2ο αριθμό αποστολής (tracking number στα Ελληνικά). Ένας τρόπος είναι ρωτώντας στο ταχυδρομικό γραφείο. (Πρέπει να τους καλοπιάσεις λίγο, χεχε...)

Άλλος τρόπος είναι να ψάξεις στην αναζήτηση των ΕΛΤΑ μόνος σου. Αν τα έστειλες και τα δύο με τον ίδιο τρόπο (δηλαδή αν τα δύο πρώτα γράμματα των αριθμών αποστολής είναι ίδια), προχωράς έτσι:
Έστω ότι ό πρώτος αριθμός είναι RE12312310-1GR (η παύλα δική μου).
Γράφεις:
RE12312311-0GR
RE12312311-1GR
RE12312311-2GR
RE12312311-3GR
RE12312311-4GR
Μέχρι πέντε αριθμούς δέχεται.
Αν σου βγάλει και τις πέντε φορές "άκυρο", συνεχίζεις με:
RE12312311-5GR
RE12312311-6GR
RE12312311-7GR
RE12312311-8GR
RE12312311-9GR
Ένα από τα δέκα θα σου δείξει κάτι.
Συνεχίζεις με:
RE12312312-0GR
κλπ, μέχρι να βρεις το δικό σου.
Καταγράφηκε
kostas1
Επισκέπτης
« Απάντηση #3 στις: Σεπτέμβριος 30, 2015, 04:57:28 μμ »

παντοτε κραταμε τα τρ number τουλαχιστον 2μηνο και μεχρι και ενα 6μηνο μετα την πωληση... και κατα τη  ταπεινη μου γνωμη δεν στελνουμε ποτε σε τετοιες χωρες νομισματα αξιας,ενα 5 ουγγο μπορει να ειναι μισθος 1 χρονου στην ινδια η κενυα η  στη λιβερια δεν ξερω και εγω που αλλου ,γνωριζετε αν στην ινδια η αφρικη πχ υπαρχει σοβαρο συστημα παραδοσης κλπ?

Δεν νομιζω πως γνωριζει κανεις τι γινετε εκει,οποτε για να εχουμε το κεφαλι μας ησυχο δεν στελνουμε ποτε  τετοια αντικειμενα σε τετοιες χωρες.ασε που σε χωρες οπως πακισταν ινδια κλπ τα περιστατικα κλοπης με διαφορους τροπους ειναι αρκετα και γιαυτο η paypal εχει αποκλεισει μεχρι τωρα το πακισταν απο τους καταλογους της...
Καταγράφηκε
haros
Πλατινένιο

Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Σεπτέμβριος 30, 2015, 05:04:11 μμ »

Με ποιον τροπο του εστειλες τα tracking n/s των 2 αποστολων?
Αν το εκανες μεσω των μηνυματων του ebay η του email σου, μπορεις να τα ψαξεις και να το βρεις.
Καταγράφηκε

Κατά τον Δαίμονα εαυτού
SYMEOU13
Χρυσό μέλος

"Dust in the wind"

Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Σεπτέμβριος 30, 2015, 07:53:31 μμ »

Το θεμα τωρα το εβαυ μπορει να μου ζητησει να του πληρωσω εγω το ποσο του νομισματος? Τι γινεται απο πλευρας εβαυ? Ποιον θα πιστεψει?
Καταγράφηκε
haros
Πλατινένιο

Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Σεπτέμβριος 30, 2015, 08:19:31 μμ »

Δωσε λεπτομερειες, για να παρεις απαντησεις.
Παρακαμψατε το εβαυ και πληρωσε μονο μεσω paypal?
Εγινε κανονικα μεσω ebay η συναλλαγη και αν ναι, ποιον απο τα δυο τρακινγκ συμπληρωσες στην θεση που εχει το ebay για το "shipped'?
Πριν ποσες μερες εγινε η συναλλαγη?
Με ποιον τροπο συννενοηθηκατε, με μαιλ η μεσω των μν στο ebay?
Καταγράφηκε

Κατά τον Δαίμονα εαυτού
teris3
Αργυρό μέλος

Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Σεπτέμβριος 30, 2015, 08:25:44 μμ »

Το θεμα τωρα το εβαυ μπορει να μου ζητησει να του πληρωσω εγω το ποσο του νομισματος? Τι γινεται απο πλευρας εβαυ? Ποιον θα πιστεψει?

Φίλε βοήθησέ με για να καταλάβω, γιατί ζητάς από ΑΥΤΟΝ να σου πει το δευτερο Tracking της ΔΙΚΙΑΣ σου αποστολής; Απορία
Eννοείς ότι πέταξες το χαρτί της αποστολής και δεν το έχεις πια; Αν είναι έτσι, αφού του το έχεις στείλει, γιατί δεν κοιτάς στα απεσταλμένα email σου ή στα sent του Ebay για να το βρεις και να ελέγξεις την αποστολή;;;
Καταγράφηκε
SYMEOU13
Χρυσό μέλος

"Dust in the wind"

Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Σεπτέμβριος 30, 2015, 08:57:17 μμ »

Η αγορα και η πληρωμη εγινε κανονικα μεσω του εβαυ και παυπαλ. Το πρωτο πακετο το παρελαβε κανονικα και το δευτερο πακετο που βρισκοταν το νομισμα ισχυριζεται οτι δεν το εχει παραλαβει ακομη. Στο tracking number εχω βαλει τον πρωτο αριθμο που εχει ηδη παραλαβει. Και τον δευτερο αριθμο να ειχα θα μου ελεγε απλως οτι το πακετο εχει φυγει απο Κυπρο. Η απορια μου ειναι ασχετα με το τι εχει γινει με το εβαυ τι γινεται? Θα με αναγκασει να του πληρωσω το ποσο πισω? Θα ρωτησει τι συνεβηκε?
Καταγράφηκε
SYMEOU13
Χρυσό μέλος

"Dust in the wind"

Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Σεπτέμβριος 30, 2015, 09:11:06 μμ »

Δηλαδη οποιος πει οτι δεν παρελαβε καποιο αντικειμενο τον πιστευουν χωρις καποια στοιχεια? Την πληρωνει ο πωλητης οπως καταλαβα...! Στελνω αντικειμενα εδω και χρονια χωρις προβλημα αλλα εδω μαλλον την παθαμε! Επειδη ομως δεν γνωριζω την διαδικασια σε αυτη την περιπτωση γι,αυτο ρωταω τι γινεται απ, εδω και περα!
Καταγράφηκε
kostas1
Επισκέπτης
« Απάντηση #10 στις: Σεπτέμβριος 30, 2015, 09:18:26 μμ »

ναι μαλλον την επαθες.. αμα ο πωλητης δεν δωσει τρ number τοτε το ebay δικαιωνει αυτοματα τον αγοραστη ασχετα αν εχει παραλαβει η οχι,αν δεν μπορεις να αποδειξεις οτι το εστειλες τοτε το ebay  θα πιστεψει τον αγοραστη
Καταγράφηκε
athas
Πλατινένιο

Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Σεπτέμβριος 30, 2015, 09:24:59 μμ »

Αν έχει στείλει ως tracking το πρώτο δέμα, που δεν αρνείται ότι παρέλαβε, με ποιο τρόπο θα διεκδικήσει το άλλο;
Ρωτάω μήπως έτσι βοηθάω.
Καταγράφηκε

*Λάθε βιώσας*
haros
Πλατινένιο

Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Σεπτέμβριος 30, 2015, 09:35:06 μμ »

Το india post εχει τρακινγκ http://www.indiapost.gov.in/speednettracking.aspx, βαζεις τον αριθμο και φαινεται η πορεια της αποστολης.
Εαν και εφοσον ανοιξει αυτος case, τo εβαυ μπλοκαρει προσωρινα τα λεφτα στο παυπαλ σου, ακουει τις αποψεις και των δυο και τα στοιχεια που παραθετετε και αποφασιζει αναλογα εαν θα του τα δωσει πισω η θα στα ξεμπλοκαρει.
Zητα του επιμονα το τρακινγκ number της δευτερης αποστολης, πες του οτι μπορει να εχει κολλησει στο ταχυδρομειο του και να περιμενει λιγο, εαν και εφοσον ανοιξει case, δες τι ισχυριζεται εκει και θα δρασεις αναλογα.
Καταγράφηκε

Κατά τον Δαίμονα εαυτού
SYMEOU13
Χρυσό μέλος

"Dust in the wind"

Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Σεπτέμβριος 30, 2015, 09:37:16 μμ »

Λογικα αν ρωτηθω ετσι θα απαντησω οτι του εστειλα κανονικα το πακετο και το παρελαβε και εβγαλε το νομισμα απο μεσα, αφου ετσι θελει ο Ινδος και κανει εξυπναδες δεν εχω αλλη επιλογη νομιζω!
Καταγράφηκε
SYMEOU13
Χρυσό μέλος

"Dust in the wind"

Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Σεπτέμβριος 30, 2015, 09:38:59 μμ »

Παντως σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας και τον haro για το India post.
Καταγράφηκε
Σελίδες: [1] 2
  Εκτύπωση  

Μεταπήδηση σε:  

advertisement