Διαβασα σε παλαιωτερα ποστ το εξης:
"Κίνα και Ρωσία που συσσωρεύουν χρυσό, θα διαπιστώσουν ότι ο χρυσός δεν τρώγεται"...
Σίγουρα δεν τρώγεται ούτε καίγεται . Ανταλλάσσεται όμως με τρόφιμα και καύσιμα , πολλές φορές δε και με όπλα... Πολλοι πιστευουν εδω μεσα οτι σε καταστασεις 'κατοχης' εχοντας καβατζαρει χρυσο θα σωσεις.
Οτι εστω και λιγες λιρες να εχεις θα την βγαλεις εστω για λιγες μερες, επειδη θα εχεις να πουλησεις
κατι που θα το θελουν ολοι αλλοι. Το ερωτημα μου ειναι ποιος εμποδιζει αυτος που θα πας πας να αγορασεις
οπλα, αντ'αυτων να σου δωσει μια σφαιρα και να κρατησει και τον χρυσο σου?
Τροφη για σκεψη, οσοι βλεπουν Game of Thrones ξερουν τον περιφημο γριφο:
Ειναι σε ενα δωματιο ενας
Βασιλιας, ενας
Ιερεας, ενας
Εμπορας και ενας
οπλισμενος μισθοφορος.
Ο Βασιλιας λεει: σκοτωσε τους αλλους δυο, σε διαταζω ειμαι ο αρχοντας σου
Ο Ιερεας λεει: στοτωσε τους αλλους δυο, στο ονομα του θεου που ειμαι εκπροσωπος του
Ο Εμπορας λεει: σκοτωσε τους αλλους δυο και θα σου σωσω χρυσο
Η ευκολη απαντηση ειναι να πεις οτι την δυναμη (σε δυσκολες καταστασεις) την εχει αυτος που εχει
το οπλο, και θα αποφασισει αυτος τι θα γινει. Η συγχρονη ιστορια αυτες τις καταστασεις τις χαρακτηριζει
στρατιωτικα πραξικοπηματα (χουντες).
Η απαντηση ερχετε που λεει τοτε γιατι χρειζομαστε βασιλιαδες, ιερεις και εμπορους να μας κυβερνανε
αν την δυναμη την εχουν τα οπλα? Η δυναμη τελικα υπαρχει οπου νομιζουν οι ανθρωποι οτι υπαρχει
Συμπερασμα, αν θελετε να νιωσετε ασφαλεις κατεχοντας χρυσο, πρεπει να πεισετε και ολους τους
συναθρωπους σας οτι χρυσος δινει ασφαλεια
Το αποσπασμα απο την σειρα:
https://www.youtube.com/watch?v=FpL6Fwu0wkw