Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Νοέμβριος 01, 2024, 03:28:22 πμ
Σελίδες: 1 [2] 3 4 ... 7
  Εκτύπωση  
Αποστολέας Θέμα: Βοηθεια και συμβουλες!  (Αναγνώστηκε 28486 φορές)
0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αχιλλεας
Τακτικός
**
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας

Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Σεπτέμβριος 24, 2015, 09:51:16 μμ »

Καταρχάς βάλε καμια 10αριά φωτογραφίες ενδεικτικές, γιατί είναι πολύ πιθανό να μην αξίζουν καν να ασχοληθείς μαζί τους ή να αγοράσεις τα "στοκμπουκ" που λέει και ο sac. Σε αυτήν την περίπτωση τα χαρίζεις στο δημοτικό σχολείο της γειτονιάς και ξενοιάζεις από τις εργατοώρες και το μπούγιο.

Δεν ειναι ετσι! Γνωμη μου παντα βεβαια! Τα γραμματοσημα ειναι απ'ολο τον κοσμο,τα μαζευε ο πατερας μου την δεκαετια του 70' εχει φακελους απ'ολο τον πλανητη,γιατι να τα δωσω; Μεσα σ'αυτα υπαρχει μια ιστορια! Ενταξει σιγουρα καποια δεν αξιζουν, οποτε δεν αξιζει και ολος ο κοπος! Για μενα ομως αξιζει ο κοπος που εκανε ο πατερας μου για να τα μαζεψει. Αυτο μονο για μενα,αξιζει παρα πολλα!
Βεβαια με εβαλε τωρα σε μπελαδες χαχαχα  Μεγάλο χαμόγελο
Καταγράφηκε
sac
Επισκέπτης
« Απάντηση #16 στις: Σεπτέμβριος 24, 2015, 09:53:28 μμ »

Μα αυτός είναι ο χαβαλές της της συλλογής. Να γεμίζεις την ώρα σου με κάτι που σε ευχαριστεί.
Καταγράφηκε
mpalarina
Νέος
*

Προφίλ WWW
« Απάντηση #17 στις: Σεπτέμβριος 24, 2015, 09:56:06 μμ »

Χαχαχα!!! Το θεμα ειναι να γινει η αρχη!  Μεγάλο χαμόγελο Οποτε καλα ειδα οτι ειναι μικρο το βιβλιο! Αξιζει δηλαδη;
Αυριο το απογευμα,θα στειλω φωτο με την κατασταση. Το Σαββατο θα βαλω πιο καλες φωτο γιατι θα πρεπει καπως να τα φερω σε μια σειρα! Δουλευω απογευματα τωρα και μου ειναι δυσκολο να τα φτιαξω!
Δεν με νοιαζει αν αξιζουν η δεν αξιζουν,δεν το κανω για τα χρηματα,για να περναει η ωρα μου το κανω!
Ναι περιλαμβάνει ό,τι κι άλλοι κατάλογοι. Χαίρομαι που λες ότι δεν σ'ενδιαφέρει η χρηματική τους αξία!Το θεωρώ πολύ σημαντικό για να λες κάποιον συλλέκτη (κι όχι επενδυτή  Γλώσσα ). Το παν είναι να σ'αρέσει και να περνάς ευχάριστα την ώρα σου. Όλα τ' άλλα έπονται!  Χαμόγελο
Καταγράφηκε
Αχιλλεας
Τακτικός
**

Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Σεπτέμβριος 24, 2015, 10:09:41 μμ »

Χαχαχα!!! Το θεμα ειναι να γινει η αρχη!  Μεγάλο χαμόγελο Οποτε καλα ειδα οτι ειναι μικρο το βιβλιο! Αξιζει δηλαδη;
Αυριο το απογευμα,θα στειλω φωτο με την κατασταση. Το Σαββατο θα βαλω πιο καλες φωτο γιατι θα πρεπει καπως να τα φερω σε μια σειρα! Δουλευω απογευματα τωρα και μου ειναι δυσκολο να τα φτιαξω!
Δεν με νοιαζει αν αξιζουν η δεν αξιζουν,δεν το κανω για τα χρηματα,για να περναει η ωρα μου το κανω!
Ναι περιλαμβάνει ό,τι κι άλλοι κατάλογοι. Χαίρομαι που λες ότι δεν σ'ενδιαφέρει η χρηματική τους αξία!Το θεωρώ πολύ σημαντικό για να λες κάποιον συλλέκτη (κι όχι επενδυτή  Γλώσσα ). Το παν είναι να σ'αρέσει και να περνάς ευχάριστα την ώρα σου. Όλα τ' άλλα έπονται!  Χαμόγελο

Συμφωνω κοπελια! ( Συγνωμη δεν ξερω ονομα )
Αν υπαρχουν διπλα και τριπλα που λεει ο λογος τοτε μπορεις να πουλησεις καποια σε καποιον που τα θελει,η και ανταλλαγη ακομα! Εγω σε πρωτη φαση θελω να δω τι υπαρχει! και να μαθω καποια πραγματα.
Οπως εφτιαξα και τα νομισματα. Μου πηρε βεβαια 2 εβδομαδες  Στριφογύρισμα ματιών να τα ξεχωρισω αλλα τωρα που σχεδον τελειωσα,τα βλεπω και χαιρομαι!! Το ιδιο πιστευω να γινει και με τα Γραμματοσημα αν ποτε τελειωσω βεβαια  Σαρκασμός  Σαρκασμός
Καταγράφηκε
Αχιλλεας
Τακτικός
**

Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Σεπτέμβριος 24, 2015, 10:26:04 μμ »

Ε αυτο που ειπα για διπλα και τριπλα ειναι λαθος!  Σαρκασμός Για τα νομισματα ηθελα να πω κι οχι για τα Γραμματοσημα!
Εκει απ'οτι ξερω παει με σειρα  Χαμόγελο
Καταγράφηκε
Valeroi
Χρυσό μέλος

Προφίλ WWW
« Απάντηση #20 στις: Σεπτέμβριος 24, 2015, 10:43:43 μμ »

Τα περισσότερα στα είπαν και τα παιδιά, οπότε καλή αρχή! Βασικά αν μπορείς χώρισε τα σε χώρες, τουλάχιστον τα Ελληνικά που θα μπορέσεις να τα ταξινομίσεις πιο εύκολα.

Απο καταλόγους Βλαστού, καραμήτσου, Ερμής είναι μια χαρά και οι 3 για τη δουλειά σου. Πιο φθηνά μπορείς να βρεις νομίζω του βλαστού και τον Ερμή του προηγούμενου έτους (δε σε πειράζει σε αυτή τη φάση να μην έχεις μια την τελευταία χρονιά)  πας και σε ένα φιλοτελικό μαγαζί και παίρνεις άλμπουμ (τώρα εκει δίνεις όσα θες εσυ να χαλάσεις

Όπως και να έχει καλή αρχή και ότι θες ρώτα. Είχαμε καιρό να δούμε μήνυμα με κάποιον που έπεσε στα χέρια του μια συλλογή και θέλει να την συνεχίσει.
Καταγράφηκε

Το blog μου στο https://philatelious.wordpress.com/
sac
Επισκέπτης
« Απάντηση #21 στις: Σεπτέμβριος 24, 2015, 10:48:35 μμ »

Ο κατάλογος του Βλαστού είναι καλύτερος για αρχάριο, είναι πιο σαφής σε ποικιλίες και τέτοια πράγματα... Ο "κανονικός", βέβαια, ο τσέπης δεν ξέρω αν έχει τις ίδιες λεπτομέρειες...
Σίγουρα δεν χρειάζεται να πάρεις καινούριο κατάλογο. Και δεκαετίας να είναι, μια χαρά θα κάνεις τη δουλειά σου. :-)
Καταγράφηκε
salonico
Αργυρό μέλος

Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Σεπτέμβριος 24, 2015, 10:56:46 μμ »

Δεν ειναι ετσι! Γνωμη μου παντα βεβαια! Τα γραμματοσημα ειναι απ'ολο τον κοσμο,τα μαζευε ο πατερας μου την δεκαετια του 70' εχει φακελους απ'ολο τον πλανητη,γιατι να τα δωσω; Μεσα σ'αυτα υπαρχει μια ιστορια! Ενταξει σιγουρα καποια δεν αξιζουν, οποτε δεν αξιζει και ολος ο κοπος! Για μενα ομως αξιζει ο κοπος που εκανε ο πατερας μου για να τα μαζεψει. Αυτο μονο για μενα,αξιζει παρα πολλα!

Συγγνώμη αν σε πρόσβαλα, νόμιζα ότι τα μάζευες και τα αγόραζες προσωπικά εσύ.
Καταγράφηκε
Αχιλλεας
Τακτικός
**

Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Σεπτέμβριος 25, 2015, 04:27:43 μμ »

Συγγνώμη αν σε πρόσβαλα, νόμιζα ότι τα μάζευες και τα αγόραζες προσωπικά εσύ.

Δεν υπαρχει λογως να ζητας συγνωμη! Δεν ειπες κατι κακο και ουτε με προσβαλες! Οχι δεν εχω αγορασει τιποτα! Τα βρηκα ετοιμα ολα απ'τον πατερα μου. Καποια απ'αυτα ειχα μαζεψει κι εγω την δεκαετια του 80 αλλα ειναι πολυ λιγα! Τωρα θελω να τα βαλω σε ενα αλμπουμ και να τα δω τακτοποιημενα! Αν το καταφερω βεβαια!  Σαρκασμός  Σαρκασμός  Σαρκασμός
Καταγράφηκε
Αχιλλεας
Τακτικός
**

Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Σεπτέμβριος 25, 2015, 04:30:46 μμ »

Ο κατάλογος του Βλαστού είναι καλύτερος για αρχάριο, είναι πιο σαφής σε ποικιλίες και τέτοια πράγματα... Ο "κανονικός", βέβαια, ο τσέπης δεν ξέρω αν έχει τις ίδιες λεπτομέρειες...
Σίγουρα δεν χρειάζεται να πάρεις καινούριο κατάλογο. Και δεκαετίας να είναι, μια χαρά θα κάνεις τη δουλειά σου. :-)

Ο κανονικος πιος ειναι; Τον τσεπης τον εχω δει και ειναι στα 7 ευρω. Ο κανονικος ποσο εχει και που μπορω να τον βρω; Αυτο που ανεφερες για δεκαετιας επισης που τους πουλανε;
Δεν γνωριζω γι'αυτο ρωταω! Στα βιβλιοπωλεια υπαρχουν αυτα που αναφερατε η πρεπει να ψαξω αλλου;
Καταγράφηκε
Αχιλλεας
Τακτικός
**

Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Σεπτέμβριος 25, 2015, 04:44:49 μμ »

Βαζω καποιες φωτο,για να δειτε την κατασταση που ειναι αυτην την στιγμη  Απορία  Στριφογύρισμα ματιών  Κλάμα
Τα μονα ειναι ξεχωριστα! Επιασα τυχαια 2  3 φακελους για να δειτε αυτο με τις σφραγιδες. Τα αφηνω ετσι η τα κοβω;
Καταγράφηκε
Αχιλλεας
Τακτικός
**

Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Σεπτέμβριος 25, 2015, 04:45:24 μμ »

.
Καταγράφηκε
Αχιλλεας
Τακτικός
**

Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Σεπτέμβριος 25, 2015, 04:45:59 μμ »

.
Καταγράφηκε
μαρκος
Πλατινένιο

Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Σεπτέμβριος 25, 2015, 04:54:03 μμ »

καποιος που ψαχνει τετοιου ειδους φιλε Αχιλλεα θα τα ηθελε οπως ειναι με τον φακελο,ειδικα αν ειναι και παλιες ημερομηνιες,γνωμη μου
Καταγράφηκε
Αχιλλεας
Τακτικός
**

Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Σεπτέμβριος 25, 2015, 05:05:50 μμ »

καποιος που ψαχνει τετοιου ειδους φιλε Αχιλλεα θα τα ηθελε οπως ειναι με τον φακελο,ειδικα αν ειναι και παλιες ημερομηνιες,γνωμη μου

Φιλε Μαρκο!
Θα σας τρελανω με τα πολλα post που ανεβαζω χαχαχα!!
Μια τα Νομισματα,μια τα οπλα,μια τα γραμματοσημα,καραβακια κτλ.
Εχω φερει παρα πολλες συλλογες και εχω ξεκινησει και τα φτιαχνω σιγα σιγα. Εχω ακομα πολυ πραμα  Σαρκασμός  Σαρκασμός
Ο πατερας μου μαζευε απο παντου και εφτιαχνε μεγαλες συλλογες. ( οχι σκουπιδια )
Του αρεσει να συλλεγει πραγματα που εχουν ιστορια. Απο της καλυτερες συλλογες που εχει για μενα ειναι,τα παλαια σιδερενια μεγαλα κλειδια.απο διαφορες πορτες και τα σιδερα για τα ρουχα που δουλευαν με το καρβουνο.
Απο κλειδια πρεπει να εχει γυρω στα 65 κομματια και σιδερα για τα ρουχα γυρω στα 20.
Τα μαζευε απο την κατοχη και μετα.
Τωρα για τους φακελους,τους αφηνω ετσι δηλαδη;
Καταγράφηκε
Σελίδες: 1 [2] 3 4 ... 7
  Εκτύπωση  

Μεταπήδηση σε:  

advertisement