sabby
|
|
« στις: Σεπτέμβριος 20, 2015, 02:06:58 μμ » |
|
Καινούρια προσθήκη στην μικρή συλλογή μου. Γνωρίζει κάποιος παλαιότητα-γνησιότητα; Το βάρος είναι 5,2gr.
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
haros
|
|
« Απάντηση #2 στις: Σεπτέμβριος 20, 2015, 06:10:31 μμ » |
|
Μια χαρα ειναι,καλοριζικη. Το μεγεθος ειναι λιγο αντιεμπορικο για ασημι και δεν συμφερει, οι πιο κινησιμες μπαριτσες ασημιου μεταξυ συλλεκτων ειναι της 1 ουγγιας, η το πολυ μεχρι 50-100 γρ. Μερικοι Αμερικανοι κανουν συλλογες με παλιες (vintage) ουγκιτσες , καποιες απο αυτες μαλιστα εχουν και υπεραξια (για αυτους).
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Κατά τον Δαίμονα εαυτού
|
|
|
sabby
|
|
« Απάντηση #3 στις: Σεπτέμβριος 20, 2015, 07:37:16 μμ » |
|
Σας ευχαριστώ πολύ και τους δύο για τις πληροφορίες. Συμφωνώ απόλυτα για το θέμα εμπορικότητας,αλλά μίλησε μέσα μου η κίσσα(πουλί που μαζεύει γυαλιστερά αντικείμενα). Για όποιον έχει απορία για την τιμή και επειδή θεωρώ πώς εδώ είμαστε μια παρέα,την πήρα 4€.Ξέρω οτι είναι πολύ παραπάνω απο την τιμή μετάλλου,αλλά το ομολογώ,μου άρεσε να την έχω ως στερνοπούλι μαζί με τις μεγαλύτερες αδερφές της.Ελπίζω να μπορέσω σύντομα να βγάλω μια "οικογενειακή φωτογραφία" .
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
Sp1
|
|
« Απάντηση #4 στις: Σεπτέμβριος 20, 2015, 07:38:42 μμ » |
|
Σας ευχαριστώ πολύ και τους δύο για τις πληροφορίες. Συμφωνώ απόλυτα για το θέμα εμπορικότητας,αλλά μίλησε μέσα μου η κίσσα(πουλί που μαζεύει γυαλιστερά αντικείμενα). Για όποιον έχει απορία για την τιμή και επειδή θεωρώ πώς εδώ είμαστε μια παρέα,την πήρα 4€.Ξέρω οτι είναι πολύ παραπάνω απο την τιμή μετάλλου,αλλά το ομολογώ,μου άρεσε να την έχω ως στερνοπούλι μαζί με τις μεγαλύτερες αδερφές της.Ελπίζω να μπορέσω σύντομα να βγάλω μια "οικογενειακή φωτογραφία" . Γειά σου Βασίλη μερακλή
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
haros
|
|
« Απάντηση #5 στις: Σεπτέμβριος 20, 2015, 07:42:45 μμ » |
|
Σας ευχαριστώ πολύ και τους δύο για τις πληροφορίες. Συμφωνώ απόλυτα για το θέμα εμπορικότητας,αλλά μίλησε μέσα μου η κίσσα(πουλί που μαζεύει γυαλιστερά αντικείμενα). Για όποιον έχει απορία για την τιμή και επειδή θεωρώ πώς εδώ είμαστε μια παρέα,την πήρα 4€.Ξέρω οτι είναι πολύ παραπάνω απο την τιμή μετάλλου,αλλά το ομολογώ,μου άρεσε να την έχω ως στερνοπούλι μαζί με τις μεγαλύτερες αδερφές της.Ελπίζω να μπορέσω σύντομα να βγάλω μια "οικογενειακή φωτογραφία" . Αλοιμονο, το κεφι σου εκανες και το ποσο ειναι ουτως η αλλως ασημαντο. Απλως το εγραψα σαν γενικη πληροφορια, για τους νεους ασημαδες.
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Κατά τον Δαίμονα εαυτού
|
|
|
sabby
|
|
« Απάντηση #6 στις: Σεπτέμβριος 20, 2015, 08:01:56 μμ » |
|
Και πολύ καλά έκανες,συμφωνώ απόλυτα.
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
epop
|
|
« Απάντηση #7 στις: Σεπτέμβριος 20, 2015, 09:13:30 μμ » |
|
την πηρες σε πολυ καλη τιμη. Τα μεγεθη αυτα απευθυνονται σε συλλεκτες και οχι σε ασημομαζωχτρες(το ελεγε μια ψυχη παλια) οπως εγω. Τα μεγεθη που δεν ακολουθουν τον κανονα 1-5-10-100 σε μπαρες ειναι σπανιοτερα και ως εκ τουτου συλλεκτικοτατα.
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
sabby
|
|
« Απάντηση #8 στις: Οκτώβριος 30, 2015, 02:01:44 μμ » |
|
Σήμερα υιοθέτησα αυτό το μικιό. Το βάρος του είναι 6.2 γρ. Δεν μαγνητίζεται,αλλά δεν γνωρίζω αν είναι γνήσιο και απο που κρατάει η σκούφια του. Μπορεί κάποιος να βοηθήσει;
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
ΜΙΔΑΣ
|
|
« Απάντηση #9 στις: Οκτώβριος 30, 2015, 02:05:34 μμ » |
|
Που τα βρίσκεις αυτά τα μικρά;
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
ΜΙΔΑΣ
|
|
« Απάντηση #11 στις: Οκτώβριος 30, 2015, 02:26:23 μμ » |
|
Που τα βρίσκεις αυτά τα μικρά;
Κατα τύχη το πήρα,μαζί με κάτι άλλο.Πέφτουν μπροστά μου,τι να κάνω,να τα πατήσω;Το περιμάζεψα το έρμο το ορφανό. Πολύ καλά έκανες φίλε μου! Και εμένα μου αρέσουν πάρα πολύ οι μικρές!!
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
Sp1
|
|
« Απάντηση #12 στις: Οκτώβριος 30, 2015, 08:24:16 μμ » |
|
Πώς γίνεται να γράφει 5 γραμμάρια και να δείχνει 6.2 στη ζυγαριά;
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
sabby
|
|
« Απάντηση #13 στις: Οκτώβριος 30, 2015, 08:46:02 μμ » |
|
Πώς γίνεται να γράφει 5 γραμμάρια και να δείχνει 6.2 στη ζυγαριά; Ελα μου,ντές. Ο πωλητής την αναφέρει ως year of the horse. Μπορεί να είναι και year of the" monkey "... Είναι μεγαλύτερη σε μέγεθος απο την άλλη,υποθέτω για να είναι εμφανές το σχέδιο.Πάντως,σε ισχυρότατο μαγνήτη,παραμένει ατάραχη. Μπορεί απλά να έχει 5 γρ. ασήμι και κάποιο άλλο μέταλλο.Μπορεί και όχι. Γι'αυτό την ανέβασα,μήπως κάποιος ξέρει κάτι περισσότερο.
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
Sp1
|
|
« Απάντηση #14 στις: Οκτώβριος 30, 2015, 09:21:13 μμ » |
|
Πώς γίνεται να γράφει 5 γραμμάρια και να δείχνει 6.2 στη ζυγαριά; Ελα μου,ντές. Ο πωλητής την αναφέρει ως year of the horse. Μπορεί να είναι και year of the" monkey "... Είναι μεγαλύτερη σε μέγεθος απο την άλλη,υποθέτω για να είναι εμφανές το σχέδιο.Πάντως,σε ισχυρότατο μαγνήτη,παραμένει ατάραχη. Μπορεί απλά να έχει 5 γρ. ασήμι και κάποιο άλλο μέταλλο.Μπορεί και όχι. Γι'αυτό την ανέβασα,μήπως κάποιος ξέρει κάτι περισσότερο. Βασίλη σου εύχομαι να είναι ασήμι.Να ξέρεις όμως οτι δεν είναι πάντα κριτήριο ο μαγνήτης για το αν ενα νόμισμα ή μπάρα είναι απο ασήμι.Υπάρχουν κι άλλα μέταλλα που δεν κολλάνε στον μαγνήτη και είναι εξίσου στην ίδια απόχρωση με το ασήμι.Μόνο με χημικά δυστυχώς αλλά θα την χαλάσεις.
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|