αν ειναι πανω απο 100 ευρω... για ενα τοσο μικρο νομισμα... τι να πω... ας τα κρατησουν... με αυτα τα χρηματα..αντε και λιγα παραπανω.. (αλλα οχι πολλα....) πας και αγοραζεις ενα quarter sovereign.. που ειναι και ποιο βαρυ (καθαρος χρυσος 1.82 γραμμαρια)... στα πρωτα.. και προυφ αγοραζεις.. ή κανω λαθος; στο taxfreegold ειδα τιμες..
τα χαρτια ετσι που ελεγαν... θα πρεπει να ειναι 75 ευρω.. και αυτο ισως ειναι ενας λογος που θα καθυστερησει η διαθεση του.. γιατι η τιμη ειναι σαν το ασημενιο.. και πιθανον να χασουν πελατες! θα μου πει κανεις... μα ο συλλεκτης θα τα παρει.. αμ.. δεν ειναι ετσι.. οι περισσοτεροι κανουν το σκ.το τους παξιμαδι γιανα μαζεψουν λικα ευρω.. και να αγορασουν κατι... αν ειχατε μονο 75 ευρω... τι θα περνατε... το ενα ασημενιο ή το μικρο χρυσο; δειτε και τις διαφορες τιμης και μεταλου... το ασημενιο το παιρνεις σε τιμη τριπλασια του κανονικου.. (3 ουγκιες πανω κατω..) ενω το χρυσο.. σχεδον διπλασια του χρυσου... (43 ευρω το γραμμαριο δεν εχει;; ).
αυτο που με φοβιζει ειναι η ονομαστικη αξια που του εδωσαν... μην τυχον πουνε τα δικα τους... αλλα αν το παρεις ως προς τα αλλα που δινουν τωρα.. τα χρυσα... πρεπει το γραμμαριο να βγαινει γυρω στα 70 ευρω... (εχω βαλει και το ΦΠΑ)... για να δουμε.....
αν κανω λαθος διορθωστε με... μπακαλικα τα εκανα τωρα..
γενικα δεν μου αρεσει να τα μετραω ολα τοσο σαν επενδυση...γιατι νομισμα ειναι.... αλλα δεν μου αρεσει και η κοροιδια.. και φετος το παρακαναν στην Τραπεζα!!!