Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Νοέμβριος 22, 2024, 01:53:47 πμ
Σελίδες: 1 [2] 3 4 ... 6
  Εκτύπωση  
Αποστολέας Θέμα: Μετά την καταστροφή τι ακολουθεί;  (Αναγνώστηκε 24070 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
sac
Επισκέπτης
« Απάντηση #15 στις: Αύγουστος 14, 2015, 11:52:47 πμ »

"Καλού κακού πάντως καλό είναι όλοι να έχουν οδηγούς επιβίωσης στο σπίτι και να αρχίσουν να βλέπουν την ύπαιθρο πολύ πιο...φιλικά."

Σχετικά με αυτή την τελευταία παράγραφο θα ήθελα να σχολιάσω:
- "Οδηγό επιβίωσης" πάντα θα πρέπει να έχουμε στο σπίτι, ακόμα και τις εποχές των "παχέων αγελάδων", ακόμα και τις εποχές που το χρηματιστήριο βρίσκεται στις 6.000 μονάδες. Δεν το βρίσκω "συνετό" να ψάχνουμε τον οδηγό επιβίωσης μόνο όταν βλέπουμε την κρίση να πλησιάζει. (Αν καταλαβαίνω σωστά τι εννοεί ο συντάκτης του κειμένου.) Όπως η μέρα "εναλλάσεται" με τη νύχτα και... δεν αποτελεί είδηση ότι "νυχτώνει και σκοτεινιάζει", αντίστοιχα δεν καταλαβαίνω γιατί θεωρείται τόσο "κοσμοϊστορική" η "είδηση" ότι ερχεται οικονομική κρίση.

(Καλύτερα θα έπρεπε να το παρομοιάσω με σεισμό. Σεισμός ξέρουμε ότι θα γίνει και πάντα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι. Π.χ. να μην βάζουμε βαριά αντικείμενα σε ψηλά ράφια. Το να ψάχνουμε "οδηγό επιβίωσης σε περίπτωση σεισμού"... αφού γίνει ο σεισμός, επαναλαμβάνω, δεν το βρίσκω συνετό.)

Τώρα για την ύπαιθρο... τι να πω... Και αυτό θα πρέπει να το έχουμε "δει" από την εποχή των "παχέων αγελάδων". Ας μην πω περισσότερα και ανόίξουμε και άλλο θέμα.
Καταγράφηκε
sac
Επισκέπτης
« Απάντηση #16 στις: Αύγουστος 14, 2015, 12:01:02 μμ »

Σχετική είναι και η ερώτηση προς τους "αντιευρωπαϊστές", αλλά και τους "χρυσουλιάρηδες". Όταν θα καταρρεύσει το ευρώ και διαλυθεί η ΕΕ (που κάποιοι το θεωρούν βέβαιο και αναγκαίο), η Ελλάδα τι νόμισμα θα έχει; Πληθωριστική δραχμή ή "χρυσή" δραχμή;
Απάντηση: Πληθωριστική δραχμή μέχρι να σταματήσουμε να δανειζόμαστε , να αρχίσουμε να παράγουμε , σε πρώτη φάση για να καλύψουμε τις ανάγκες μας ως χώρα , και σε δεύτερη φάση να αρχίσουμε να εξάγουμε κιόλας. Αυτή η διαδικασία γνωρίζω καλά ότι θα έχει επίπονη φτώχεια , αλλά είναι ο μόνος τρόπος να ξυπνήσει από το λήθαργο ο εθισμένος στην υπερκατανάλωση με δανεικά ελληνικός λαός.

Αγαπητέ μου Μιχάλη. συνεχίζεις να μιλάς για τη μεταβατική περίοδο. Για να αποφασίσεις τις ενέργειές σου θα πρέπει να "αποτυπώσεις" την παρούσα κατάσταση και να καθορίσεις τον στόχο, ώστε να σκεφτείς πώς θα πας από εδώ εκεί. Αν δεν "καθορίσουμε" πού θέλουμε να πάμε, πώς θα συζητήσουμε το πώς θα πάμε.
Καταγράφηκε
Νίκος
Αργυρό μέλος
****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 616


Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Αύγουστος 14, 2015, 12:40:35 μμ »


Προτρέχω να ρωτήσω, για οικονομία χώρου και χρόνου: Ένα νόμισμα βασισμένο 100% στον χρυσό ή 70-90% θα συμβάλλει (με δύο λάμδα, εξακολουθητικός μέλλοντας) στην οικονομική ανάπτυξη
1. της Ελλάδας
2. της Ευρώπης
ή εκ των πραγμάτων θα ξαναφτιάξουμε ένα νόμιμσα παρόμοιο με το ευρώ;

(Ναι, στηριγμένο κυρίως στο γερμανικό μάρκο και δευτερευόντως στο γαλλικό φράγκο, γιατί η Γερμανία είναι η "ατμομηχανή της Ευρώπης" και οποιαδήποτε προσπάθεια που δεν θα στηρίζεται στη γερμανική "ατμομηχανη" δεν θα μπορεί να σταθεί δίπλα ή ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Ρωσία και θα θυμιζει Mercosur.)

Γιώργο, ΔΕΝ υπάρχει τέτοια οικονομία που να στηρίζεται στο χρυσό Συνεπώς 1,2 άτοπο.
Το τρίτο πιο άτοπο. Μιλάς για κάποια νομίσματα που ΔΕΝ υπάρχουν, ούτε μπορεί να γίνει μετάφραση της σημερινής οικονομίας σε "πεθαμένα" νομίσματα.
Καταγράφηκε
sac
Επισκέπτης
« Απάντηση #18 στις: Αύγουστος 14, 2015, 01:01:14 μμ »

Αγαπητέ μου Νίκο, συμφωνώ απόλυτα με όσα γράφεις. Αυτό που θέλω να καταλάβω είναι τι σκέφτονται οι "άλλοι". (Δεν ξέρω πώς αλλιώς να το πω.)

Και για για να το το πω με ακόμα μεγαλύτερη ευθύτητα, γιατί χαίρονται για την "επερχόμενη" κατάρρευση κλπ; Τι πιστεύουν ότι θα έχουν κερδίσει;

Μια προσωρινή αύξηση της επένδυσής τους σε χρυσό, είναι κατανοητό. Ίσως τους δωθεί η ευκαιρία να αγοράσουν και δυο-τρία ακινητα και να τα κληροδοτήσουν στα παιδιά τους. Αλλά τα παιδιά τους σε τι κόσμο ελπίζουν (οι γονείς) ότι θα ζήσουν; Σε έναν κόσμο όπου θα εκποιούν τον χρυσό και τα ακίνητα για να επιβιώσουν, γιατί η οικονομία θα έχει βαλτώσει;

Τι είδους οικονομικό σύστημα επαγγέλονται ή και ονειρεύονται για την Ελλάδα; Ανοιχτό, κλειστό, παγκοσμιοποιημένο, μερκαντιλιστικό;;; Γιατί "ρωτάει" ο strataras αν το ευρώ βασίζεται στον χρυσό;

Τέσπα, το πιθανότερο είναι ότι δεν πρόκειται να πάρω απάντηση, γιατί η απάντηση είναι εξίσου "κρυφή" με αυτή της Αριστερής Πλατφόρμας. Οπότε ας το ξεχάσουμε...
Καταγράφηκε
Μιχάλης 80
Χρυσό μέλος
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 1488

Αξίως ων έπραξες , απολαμβάνεις.


Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Αύγουστος 14, 2015, 01:27:41 μμ »

Αγαπητέ μου Μιχάλη. συνεχίζεις να μιλάς για τη μεταβατική περίοδο. Για να αποφασίσεις τις ενέργειές σου θα πρέπει να "αποτυπώσεις" την παρούσα κατάσταση και να καθορίσεις τον στόχο, ώστε να σκεφτείς πώς θα πας από εδώ εκεί. Αν δεν "καθορίσουμε" πού θέλουμε να πάμε, πώς θα συζητήσουμε το πώς θα πάμε.

Μιλάω για μεταβατική περίοδο η οποία θα οδηγήσει σε κάτι μόνιμο και σταθερό , δηλαδή
κρατικός προϋπολογισμός με μικρό πλεόνασμα ,
εμπορικό ισοζύγιο με μικρό πλεόνασμα ,
και μηδενικές ανάγκες δανεισμού.

Όταν επέλθει αυτή η ισορροπία κόβεις 3 ~ 6 μηδενικά από τη δραχμή , όπως έχει ξαναγίνει άλλωστε.
Καταγράφηκε

Όπως στρώνει ο καθένας , κοιμάται.
sac
Επισκέπτης
« Απάντηση #20 στις: Αύγουστος 14, 2015, 02:14:34 μμ »

Η απορία μου είναι στενά νομισματική. Τι νόμισμα θα έχει ο κόσμος αύριο και τι νόμισμα θα έχουμε εμείς όταν σταθεροποιηθούμε και έχουν γίνει αυτά που γράφεις.

http://tilegrafima.gr/greece/economic1/item/10531-erxetai-pagkosmios-oikonomikos-armagedonas-analytika-ta-simeia-ton-kairon-pou-prominyoun-dyskolo-septemvrio

"Τα πράγματα είναι απλά, ο πλανήτης στηρίχθηκε στο σαθρό σύστημα παραγωγής "αεροχρήματος", χρήμα που δεν παράχθηκε ποτέ, και ουσιαστικά άξιζαν να το έχουν αυτοί που το κατέχουν. Ο πλανητης στην ουσία ζει με "υποσχετικές" τουτέστιν δανεικό χρήμα, όλη η ανάπτυξη στηρίχθηκε σε οικονομικούς πόρρους που δεν υπήρξαν, και η ώρα της πληρωμής για αυτήν την αλαζονεία πλησιάζει."

Δεν απαντάς στην απορία μου. Θα έχουμε πάλι "αεροδραχμή", χρυσή δραχμή ή κάτι άλλο; Ο χρυσός εμπλέκεται σε αυτά που γράφεις;

Και σε συνέχεια:

"Γιατί επέρχεται το πολύ έως το 2020 η διάλυση της Νομισματικής Ένωσης και του ευρού.Τι είναι το ευρώ;Τίποτα.Αέρας είναι.Ποιος στηρίζει το ευρώ;
Κανείς.Ο χρυσός;Όχι.Το ευρώ είναι ένα νόμισμα που το στηρίζουν οι 19 χώρες της που το κατέχουν,οι οποίες κατέχουν και 25 τρις ευρώ χρέος.Τα 25 τρις ευρώ χρέος είναι η στήριξη του ευρώ;Ακριβώς!"

Τονίζει λοιπόν ότι το πολύ έως το 2020 επέρχεται η διάλυση του "ευρού", γιατί γιατί το ευρώ είναι αέρας, δεν το στηρίζει ο χρυσός, αλλά τα 25 τρισ- ευρώ χρέος. Άρα, μετά από μια μεταβατική περίοδο, οι χώρες της Ευρωζώνης θα έχουν υιοθετήσει νομίσματα που θα στηρίζονται στον χρυσό και δεν θα είναι αέρας; (Το ερώτημα αν κάποιες από αυτές υιοθετήσουν κοινά νομίσματα, π.χ. "δυνατό βόρειο ευρώ 2" και "ψόφιο νότιο ευρώ 2" είναι άλλο κεφάλαιο.)

Στη συνέχεια αναφέρει "Που στηρίζεις το δολάριο; Στο χρέος των 17 τρις δολαρίων που έχεις ή στους 8.500 μετρικούς τόννους βολφράμιο που κατέχεις;" Πού θα στηριχτεί λοιπόν το δολάριο;

Ποιο θα είναι τέλος πάντων αυτό το "καλό αύριο" που θα αντικαταστήσει το "κακό σήμερα" από νομισματική άποψη πάντα; Ο χρυσός πώς εμπλέκεται; Τι "στραβό" έχει σήμερα το δολάριο και το ευρώ που είναι η αιτία των προβλημάτων και ο χρυσός (ενδεχομένως) θα τα λύσει;

Γιατί γίνεται συνεχώς αυτή η αναφορά στον χρυσό; Γιατί προσπαθούμε να υπολογίσουμε απλώς αν θα ανέβει ή θα πέσει ή γιατί πιστεύουμε ότι μπορεί και πρέπει να παίξει κάποιον νομισματικό ρόλο;

Η υγιής οικονομία που περιγράφεις, εννοείται. Δεν έχει νόημα να συζητάμε αν το ευρώ, το δολάριο και ο χρυσός ωφελούν ή βλάπτουν διαλυμένες οικονομίες. Οι διαλυμένες οικονομίες θέλουν άλλη μεταχείρηση και η συζήτηση μπαίνει σε άλλη βάση (σε βάση... νοσοσκομείου, χεχε)
Καταγράφηκε
sac
Επισκέπτης
« Απάντηση #21 στις: Αύγουστος 14, 2015, 02:26:50 μμ »

Οποιαδήποτε απάντηση στην απορία μου θα πρέπει να περιλαμβάνει τις λέξεις "χρυσός" και "νόμισμα". Αφενός για την Ελλάδα και αφετέρου για τον κόσμο. Κατά πάσα πιθανότητα, θα πρέπει να περιλαμβάνει και τις λέξεις "ευρώ" και "δολάριο". Και οπωσδήποτε να αναφέρεται σε μια κατάσταση υγιή, λειτουργική, βιώσιμη κλπ, όχι στην παρούσα διαλυμένη ελληνική οικονομία.

Φυσικά, είστε ελεύθεροι να γράφετε ότι θέλετε, αλλά εγώ ρωτάω το παραπάνω. :-)

Ευχαριστώ και συγγνώμη που σας ταλαιπωρώ...
« Τελευταία τροποποίηση: Αύγουστος 14, 2015, 02:38:38 μμ από sac » Καταγράφηκε
miltos1819
Αργυρό μέλος
****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 684


silver and gold is only real money!


Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Αύγουστος 14, 2015, 02:48:55 μμ »

Οποιαδήποτε απάντηση στην απορία μου θα πρέπει να περιλαμβάνει τις λέξεις "χρυσός" και "νόμισμα". Αφενός για την Ελλάδα και αφετέρου για τον κόσμο. Κατά πάσα πιθανότητα, θα πρέπει να περιλαμβάνει και τις λέξεις "ευρώ" και "δολάριο". Και οποσδήποτε να αναφέρεται σε μια κατάσταση υγιή, λειτουργική, βιώσιμη κλπ, όχι στην παρούσα διαλυμένη ελληνική οικονομία.

Φυσικά, είστε ελεύθεροι να γράφετε ότι θέλετε, αλλά εγώ ρωτάω το παραπάνω. :-)

Ευχαριστώ και συγγνώμη που σας ταλαιπωρώ...
τα τελευταια 3 χρονια υπαρχει ενας παγκοσμιος νομισματικος πολεμος.Απο την μια μερια ειναι τα δυτικα νομισματα(δολλαριο-ευρω,στερλινα-γιεν-ελβετικο φραγκο) και απο την αλλη τα ανατολικα(γουαν-ρουβλι).Ολοι οσοι συμμετεχουνε στον πολεμο γνωριζουνε οτι τα χρεη ολων των εμπλεκομενων ειναι τεραστια και μη διαχειρησιμα πλεον(ακομα και η κινα εχει εταιρικο χρεος 20 τρις δολλαριων).καποια στιγμη θα σκασει η φουσκα των χρεων κρατων και τοτε τα υπαρχοντα χαρτονομισματα θα εχουνε την αξια ενος κωλοχαρτου.το χρυσο το μαζευουνε για την μελλοντικη στηριξη των νεων νομισματων που θα προκυψουνε αναγκαστικα.
Καταγράφηκε
miltos1819
Αργυρό μέλος
****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 684


silver and gold is only real money!


Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Αύγουστος 14, 2015, 03:03:01 μμ »

και για να πουμε το μετα τι ακολουθει ειμαι σιγουρος οτι βρισκομαστε ενα βημα πριν την επανεκινηση της παγκοσμιας οικονομιας.θα σβηστουνε τα χρεη αλλα θα καταρευσουνε ολα τα παγκοσμια αποθεματικα υπαρχοντα νομισματα.θα περιοριστουνε οι εξαγωγες και η κινα κυριως λογω του υπερπληθυσμου των 2 και κατι δις αναγκαστικα θα επιστρεψει εκει οπου ανηκει στον κομ#####σμο.Σε ολα αυτα μεγαλο ρολο παιζει ο υπερπληθυσμος των 7 δις ανθρωπων.το υπαρχον καπιταλιστικο συστημα δεν μπορει πλεον να συντηρησει ενα τοσο μεγαλο πληθυσμο.
Καταγράφηκε
ΜΙΔΑΣ
Χρυσό μέλος
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 1374


Τυραννίς χρήμασι ...


Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Αύγουστος 14, 2015, 03:33:38 μμ »

Πολλοί έχουν αναφερθεί ότι μια λύση του προβλήματος είναι η μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού, φαντάζεστε πως...
Καταγράφηκε
sac
Επισκέπτης
« Απάντηση #25 στις: Αύγουστος 14, 2015, 03:45:06 μμ »

Χμμμ... αφού σε ευχαριστήσω για τον κόπο σου... θα θυμίσω ότι πέρσι γιορτάσαμε τα 25 χρόνια από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου.

Νομισματικός (και κάθε είδους) πόλεμος υπάρχει από καταβολής ανθρωπίνου γένους. Το 1989 τέθηκε το ερώτημα "αν ήρθε το τέλος της ιστορίας". Προφανώς, το τέλος της ιστορίας δεν ήρθε και δεν πρόκειται να έρθει.

"Επανεκκίνηση" της παγκόσμιας οικονομίας είχαμε και μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης. Και μετά τον Β'ΠΠ. Και μετά τον Α'ΠΠ. Ίσως και μια το 1973 με την κατάργηση του "κανόνα χρυσού". Λογικά, θα έχουμε και αρκετές ακόμα στο μέλλον. Είπαμε ότι "αξιωματικά" γίνεται αποδεκτό ότι ο καπιταλισμός δημιουργεί περιοδικά κρίσεις από μόνος του, οι κάθε είδους "ψυχροί" ή "θερμοί" πόλεμοι δημιουργούν τις δικές τους κρίσεις κλπ.

Κάποτε και ο Σάχης δημιούργησε μια δικιά του κρίση, όταν ανέβασε τις τιμές του πετρελαίου και η παγκόσμια οικονομία αναγκάστηκε σε ακόμα μία επανεκκίνηση. Κλπ. Όπως και με τους σεισμούς, και εμείς οι απλοί πολίτες πρέπει να συνηθίσουμε να ζούμε με τις κρίσεις και τις επανεκκινήσεις (αν δεν το έχουμε συνηθίσει ήδη), αλλά και τα κράτη το έχουν στο πρόγραμμά τους και έχουν πάρει τα μέτρα τους

Δεν θέλω να γίνω αγενής και να ρωτήσω "τι κοσμοϊστορικό έχει η προβλεπόμενη επανεκκίνηση σε σχέση με τις προηγούμενες και τις επόμενες".

Το πώς θα εξελιχτεί αυτός ο πόλεμος, τι μέσα θα χρησιμοποιήσουν οι αντίπαλοι και ποιες θα είναι οι επιπτώσεις του μπορούμε να το συζητάμε για καιρό. Επανέρχομαι όμως στο αρχικό ερώτημά μου:
το χρυσο το μαζευουνε για την μελλοντικη στηριξη των νεων νομισματων που θα προκυψουνε αναγκαστικα.
Τι χαρακτηριστικά, προδιαγραφές κλπ θα έχουν αυτά τα νομίσματα, τι διαφορές από τα σημερινά; Ο χρυσός πώς θα τα στηρίζει; Επιπλέον, αυτά τα νομίσματα θα μπορούν να αποτρέπουν μελλοντικούς οικονομικούς πολέμους και επανεκκινήσεις της οικονομίας (όπως το θέτεις) ή απλώς "θα αλλάξει ο Μανολιός και θα φορέσει τα ρούχα του αλλιώς"; Και ειδικότερα, εμείς γιατί χαιρόμαστε; Τι καλό έχει να μας φέρει αυτή η επανεκκίνηση;

-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

big smile
Καταγράφηκε
sac
Επισκέπτης
« Απάντηση #26 στις: Αύγουστος 14, 2015, 03:58:39 μμ »

θα σβηστουνε τα χρεη αλλα θα καταρευσουνε ολα τα παγκοσμια αποθεματικα υπαρχοντα νομισματα.

Αν σκεφτόμαστε ότι έτσι θα λυθεί το πρόβλημα του χρέους της Ελλάδας, αφενός θα "λυθεί" ένα πρόβλημα και θα δημιουργηθούν άλλα εκατό, αφετέρου το χρέος πολύ εύκολα θα το ξαναδημιουργήσουμε σε 5-10 χρόνια.
Καταγράφηκε
miltos1819
Αργυρό μέλος
****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 684


silver and gold is only real money!


Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Αύγουστος 14, 2015, 07:10:08 μμ »

και παλιοτερα υπηρχαν προβληματα οπως αναφερεις στην παγκοσμια οικονομια αλλα τα χαρακτηριστικα αυτης της κρισης και τα οικονομικα μεγεθη που παιζονται δεν ειναι διαχειρισιμα οπως παλιοτερα.Αυτη τη στιγμη ολα τα πιστωτικα ιδρυματα και κατα συνεπεια τα κρατη ειναι καταχρεωμενα.Ακομα και πριν 10 χρονια να κοιτουσες τα χρεη των κρατων δεν ηταν ουτε τα μισα απο οτι τωρα.Επισης παλιοτερα ηταν πολυ πιο ευκολη και διαχειρισιμη η παγκοσμια οικονομια με την κο#####στικη κινα,Σοβιετικη ενωση και με τα λοιπα σοσιαλιστικα καθεστωτα.Η πιτα ειναι σχεδον η ιδια με πριν 30 χρονια αλλα αυτοι που διεκδικουνε ενα κομματι ειναι απειρως πολλαπλασιοι.Και πριν 30 χρονια εκοβε π.χ η Αμερικη δολλαρια αλλα τα τελευταια 10 χρονια εχει κοψει 100 τρις.οσα δεν εκοψε απο το β παγκοσμιο πολεμο ως το 2000 σχεδον.και ολοι γνωριζουμε οτι καποια στιγμη δεν θα μπορει να κοψει αλλα δολλαρια για να αντιμετωπιση την υφεση και την ελλειψη παραγωγικοτητας-ανταγωνιστηκοτητας της Αμερικανικης οικονομιας.Επισης η μεση αγοραστικη δυναμη του μεσου καταναλωτη εχει μειωθει δραματικα λογω της τρομερης ακριβειας που εχει επικρατησει.και η αχιλειος φτερνα των κρατων σημερα εχει ονοματεπωνυμο και λεγετε τραπεζες.ποτε στα χρονικα στην παγκοσμια οικονομια δεν εξαρτιοταν σε τοσο μεγαλο βαθμο τα εθνη απο τις τραπεζες.οσοι δεν το καταλαβαινουν οτι ο καπιταλισμος εφτασε στο τελος του θα το καταλαβουνε πολυ συντομα οταν θα αρχισουν να σκανε το ενα χρεος πισω απο το αλλο.
Καταγράφηκε
miltos1819
Αργυρό μέλος
****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 684


silver and gold is only real money!


Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Αύγουστος 14, 2015, 07:17:14 μμ »

για αυτο πιστευω οτι ως λυση εχουνε ενα παγκοσμιο αυλο νομισμα που θα λυσει το προβλημα του πληθωρισμου και των νομισματικων πολεμων.Αλλα για να γινει αυτο πρεπει να γονατισουν ολα τα κρατη.κυριως η ρωσια και η κινα.Για αυτο ειδαμε τον τελευταιο χρονο 50% υποτιμηση στο ρουβλι.Μειωση στο πετρελαιο στο βαρελι στα 50 δολλαρια.Η ρωσια σχεδον εχει γονατισει.το μονο προβλημα αυτη την στιγμη ειναι η κινα.Αν δεν γονατισει και ο δρακος δεν γινετε να προχωρησει η παγκοσμιοποιηση ετσι οπως την οραματιζονται οι τραπεζιτες.
Καταγράφηκε
miltos1819
Αργυρό μέλος
****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 684


silver and gold is only real money!


Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Αύγουστος 14, 2015, 07:38:17 μμ »

και για να δωσω και μια αλλη οπτικη διασταση γιατι μαζευουνε τον χρυσο.Περα απο την στηριξη των μελλοντικων νομισματων που θα προκυψουν γιατι αυτη τη στιγμη λογω κινας και ρωσιας ειναι αδυνατη η παγκοσμιοποιηση,ειναι ο ελεγχος του πληθυσμου.Μεσω του χρηματος μπορουνε να σε ελεγχουν κυριως αν ειναι σε αυλη μορφη.Σκεψου πως καποια στιγμη αλα τα δυτικα κρατη δινουν διορια 1 μηνα για να καταθεσεις τα χρηματα σου στην τραπεζα γιατι μετα θα καταργηθει η φυσικη τους μορφη.Αρα να τα κρατησεις κρυμμενα σε ψυγεια και ντουλαπια δεν θα εχει κανενα αποτελεσμα.θα αναγκαστεις να τα καταθεσεις και αρα θα ξερουνε τι εχει και δεν εχει ο καθενας μας και μετα θα μας εχουνε πληρως ελεγχομενους.Με τον χρυσο οτι νομο και να βγαλουνε δεν μπορουνε να σε αναγκασουνε να τον φανερωσεις γιατι απλουστατα δεν ειναι σε αυλη μορφη αλλα χειροπιαστος.Αυτη την ανεξαρτησια που δινει ο χρυσος φοβουνται και για αυτο προσπαθουνε να μαζεψουνε τον χρυσο απο τους ιδιωτες.
Καταγράφηκε
Σελίδες: 1 [2] 3 4 ... 6
  Εκτύπωση  
 
Μεταπήδηση σε:  

advertisement

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Theme Sus By CeeMoo
Cookies preferences