Μη φανταστείς οτι εγώ έχω, λίγα πράγματα ξέρω, βασικά θα τα δείς και σε διάφορα βιντεάκια στο youtube. Το βιβλίο σαν συλλογή δεν είναι τόσο διαδεδομένο καθώς είναι δύσκολο να το κυνηγήσεις, να το παρακολουθήσεις και ακόμα πιο δύσκολο να το αποθηκεύσεις. 200 νομίσματα χωράνε σε μερικά αλμπουμ, τα 200 βιβλία θέλουν όμως έναν τοίχο.
Αν θές να ασχολήθεις με το βιβλίο επειδή είναι πολύ δύσκλο να πάς στα συλλεκτικά καθώς αγοράζονται και πωλούνται ανάμεσα σε βιβλιοθήκες και ιδρύματα που φτιάχνουν βιβλιοθήκες. Μάζευε βιβλιά για κάποιο θέμα που σε ενδιαφέρει γενικά τα βιβλία μελέτης κάποιου χομπι και τα ψαγμένα ιστορικά κράτανε κάποια αξία, πχ βιλία σχετικά με τη νομισματική, ή βιβλία ιστορίκά, στρατιωτικά (πχ η ιστορία του ελληνικού έθνους (πολύ ευκολο κομμάτι) (ή και τα στρατιωτικά ακόμακαι περιοδικά καθώς τα ψάχνουν οι μοντελιστές) κράτανε γενικά την αξία τους γιατί πάντα θα υπάρχει κάποιος άλλος που θα ψάχνει τέτοια βιβλία.
Σε βιβλία τόσο γνωστών όπως ο Ιούλιος Βερν αξία συλλέκτική έχει μόνο η πρώτη έκδοση καθώς είναι και η πρώτη επαφή του βιβλίου με το κοινό.
Το μικρό τιράζ μη σε ξεγελά γενικά μπορεί το βιβλίο να έχει συγκεκριμένο κοινό ή μπορεί μόνο ή πρώτη έκδοση να έχει μικρό τιράζ και οι άλλες εκδόσεις πολλαπλάσια. Έτσι αν εξαντληθεί δεν γίνεται και συλλεκτικό.
Το βιβλίο που ψάχνεις
http://www.ebay.co.uk/itm/Nick-the-Greek-/251852479607?hash=item3aa393dc77