Φίλε DimK καλώς όρισες στο Στέκι , καλή διαμονή και καλό διάβασμαΚαι εμένα απ΄τις πρώτες ερωτήσεις μου εδώ ήταν σχετικά με το καθάρισμα.
Κάπως έτσι κόλλήσα με το άθλημα του μαζέματος των νομισμάτων.
Αλλά..... καθαρισμός νομισμάτων.....
χμμμ
Θα σου απαντήσω με κάποιες ερωτήσεις ......
Για ποιο λόγo να κάνεις κάτι τέτοιο ?Tι διαφορά πιστευεις ότι έχει ένα καθαρισμένο χρησιμοποιημένο νόμισμα
από ένα βρόμικο χρησιμοποιημένο νόμισμα ?Να αφαιρέσεις την βρωμιά γίνεται , αλλά δεν γίνετε να αποκαταστήσεις την φθορά
οπότε δεν κερδίζεις κάτι ουσιαστικό.
Αυτό το κάτι που κάνει ένα νόμισμα να διαφέρει από ένα άλλο
είναι το πόσο αχρησιμοποίητο είναι .
Aυτό που κάνει να διαφέρουν ποιοτικά τα νομίσματα και να τα κατατάσουμε σε διάφορες κατηγορίες
είναι το πόσο διαφέρουν από την αρχική τους κατάσταση στο νομισματοκοπείο.
Δυστηχώς η φθορά των νομισμάτων είναι πολύ δύσκολο εως ακατόρθωτο να αποκατασταθεί
και το καθάρισμα των νομισμάτων δεν αποκαθηστά την φθορά αλλά τις περισσότερες φορές την επιδυνώνει.
Δεν υπάρχουν μαγικά χημικά υλικα ή γιατροσόφια , που να επαναφέρουν στο νόμισμα την γυαλάδα
του νομισματοκοπείου.
Οπότε γνώμη μου είναι : είτε διάβασε τις πολλές μεθόδους που υπάρχουν για τον καθαρισμό χάνοντας τον χρόνο σου, είτε προσανατολίσουμε στην αγορά νομισμάτων , όσο πιο ακυκλοφόριτων μπορείς .
Υ.Γ Δεν σου λέω ότι δεν έχω καθαρίσει νομίσματα . Το έχω κάνει και πολλές φορές μάλιστα .Απλά προσπαθώ
να σου μεταφέρω το πόσο ανόφελο είναι κάτι τέτοιο και για να μην χάνεις το χρόνο σου όπως εγώ λίγο παλιότερα.