Αφου γνωριζεις ηδη καποια πραγματα για αυτα, πες τα και σε μας μαζι με τις φωτοπου σου ζητησα παραπανω για να μπορουμε να κινηθουμε προς καπου..τωρα το μονο που μπορω να σου πω ειναι οτι προκειται για ενα σετ μονομαχιας...ουτε πληροφοριες ουτε τιμη ουτε τιποτα...για θεμα τιμων μπορεις να κανεις μια αναζητηση με την μαρκα των οπλων η να γραψεις πιστολια μονομαχιας και να δεις γενικα ενα ευρος τιμων...αλλα μονο με αυτες τις φωτο, δουλεια δεν μπορςι να γινει....
Λοιπόν, επειδή δεν είχα χρόνο δεν μπορούσα να παραθέσω κάποια πράγματα ποιο αναλυτικά, έτσι τώρα αρχίζω να γράφω, τα όσα γνωρίζω. Γνωρίζω κάποια πράγματα από άποψης, οπλουργίας, μιας και έχω μια σχετική τρέλα με την συγκεκριμένη χρονολιγική περίοδο να μαθαίνω...
Είναι πιστόλια εμπροσθογεμή, μόνοβολα, και προηγμένης τεχνολογίας για την εποχή τους, έχουν ξεπεράσει δηλαδη τον πυριτόλιθο ως μέσο ανάφλεξης. Γνωρίζω επίσης ότι τα πιστόλια μονομαχίας κατά κύριο λόγο στην Βρετανία και τη Γαλλία φτιάχνονταν κατόπιν παραγκελίας του Ιδιοκτήτη τους (όπως και τα σπαθία μονομαχίας ).
όσο για την εν λόγο Εταιρία οπλουργών, οι John blanch & son gun manufacturers, ιδρύθηκαν το 1809 και υπάρχουν έως σήμερα στο Λονδίνο, και φτιάχνουν πολύ καλές Κυνηγετικές Καραμπίνες (δίκανα κατα κύριο λόγο από όσο έψαξα)
όσο για την Ιστορία της συγκεκριμένης Εταιρίας δείτε εδώ :
http://www.jblanchandson.co.uk/john_blanch_%26_son_003.htm
Αυτά γνωρίζω, λυπούμε που δεν κατάφερα να τα γράψω όλα αυτά στην Αρχή, μου προέκυψε ένα θέμα με τον υπολογιστή, και δεν μπορούσα να γράψω συγκεντρωμένα πέρα της αρχικής βιστικής ανάρτησης.
Συμφωνώ μαζί σας και έκατσα και έκανα search στο google για αξία των πιστόλιων μονομαχίας και έλυσα την απορία μου, αυτό που θέλω να μου πει όποιος θέλει είναι αν έχει επιπρόσθετες πληροφορίες για τα όπλα της εποχής, και ότι άλλο είναι.
Λυπούμε, ευχαρηστώ για την κατανόηση.