Πρεπει να εχει περαστει ΜΣ70 θα κοιτάξω το αρχειο μου να δω μηπως εχω κρατησει στοιχεια.
Το κομμάτι δεν έιναι ΜΣ65 με καμια παναγια ομως.
Μπορει ο ανθρωπος να το εστειλε NCS πριν το πιστοποιησει....
αν και το οτι το MS70 εχει γινει μοδα νομιζω ειναι γνωστο και αν δεν βρουν τροπο οι εταιριες να τα κοβουν
προβλεπω να φτανει το top grade σε αυτα τα νομισματα να ειναι το Μς67-68 με οτι συνεπακολουθα αποτελεσματα.
Τωρα οτι δεν ειναι 65 νομιζω ολοι συμφωνουν.
Το MS70
δεν δημιουργει mint luster , οι αμερικανοι το αναγνωριζουν οταν το βλεπουν, δεν ειναι κοροιδα.
Ουτε βγαινουν οι βαθμοι επειδη καποιος δινει μερικα ευρω και παιρνει ενα ζουμι, μην απλοποιουμε τα πραγματα.
Σε ενα βρωμικο νομισμα βελτιωνει,
υπο προυποθεσεις, την εμφανιση, αυτο ειναι ολο.
Αν εχει
πατινα βαρια, μπορει να το χειροτερεψει τo νομισμα και εχω συγκεκριμενο παραδειγμα γνωστου που εκανε την εξυπναδα και πηρε τα π.ακια του εντελει..
Για το φωτο -grading εχω πει την αποψη μου, σε γενικες γραμμες συμφωνω με τον Φανη.
Δειτε ενα PCGS morgan MS65 και βαλτε τον κερσορα στο μαγουλο να δειτε γρατζουνιες, δειτε χτυπημα καλο πανω απο το δεξι φτερο του αετου, το λουστρο εσωσε το νομισμα και μαλιστα στα μοργκαν οι Αμερικανοι ειναι πολυ σκληροι.
http://www.apmex.com/product/7165/1878-1904-morgan-dollar-ms-65-pcgsΣε καθε περιπτωση, κοιταμε το νομισμα πρωτα και μετα την ταμπελα, γιατι overgraded νομισματα υπαρχουν.