Να τα χαίρεσαι.
Καλημέρα
, εχω ακούσει (δεν ξέρω πως και γιατί )οτι το βελούδο κάπως επιδρα στα ασημένια και τους δίνει όμορφη πατινα με τα χρόνια .
Αυτά που πατινάρουν εύκολα το ασήμι (δεν είναι μόνο αυτά) είναι το Θείο και το Χλώριο σε συνδυασμό πάντα με το Οξυγόνο ή άλλες οξειδωτικές ουσίες (που περιέχουν Ρίζες ή ποσότητα Οξυγόνο).
Το βελούδο, ουσιαστικά είναι χιλιάδες τριχούλες, που κρατούν το νόμισμα ψηλά, και επιτρέπουν το Οξυγόνο και τις δραστικές ουσίες να περνούν και από κάτω. Επίσης διατηρεί σχετικά υψηλότερη τη θερμοκρασία στο νόμισμα, απ' αυτή του περιβάλλοντος. Ταυτόχρονα όμως περιέχει και χρώμα, που συντελεί κι αυτό στις χημικές διεργασίες. Όσοι ξέρουν γνωρίζουν ότι, άλλη η πατίνα στο κόκκινο βελούδο, άλλη στο μπλε και άλλη σε άλλο χρώμα.
... Ακόμη και η απόχρωση του βελούδου παίζει το ρόλο της.
Καλός συνδυασμός είναι βελούδο σε ξύλινο κουτί. Διότι πέρα από το βελούδο, το ξύλο ακόμη και κομμένο, δεν παύει να είναι ζωντανός οργανισμός και να συντελεί στη δημιουργία Θείου, Χλωρίου και άλλων ουσιών.
Ο βέλτιστος συνδυασμός είναι βελούδο σε ξύλινο κουτί μέσα στην τουαλέτα, κοντά σε πηγή θερμότητας (Π.χ. λάμπα). Όπου το Θείο και το Χλώριο έχουν την τιμητική τους... μετά συγχωρήσεως.
Αυτά γενικώς... Υπάρχουν φίλοι χημικοί που μπορούν να εξηγήσουν, πιο ειδικά.