Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Νοέμβριος 22, 2024, 10:47:37 πμ
Σελίδες: [1]
  Εκτύπωση  
Αποστολέας Θέμα: Μικρός Ερμής, 40λ., 1891: Λιλά ή λιλά-κόκκινο;  (Αναγνώστηκε 1701 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
nikosal
Νέος
*
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 144



Προφίλ
« στις: Φεβρουάριος 18, 2015, 06:19:06 μμ »

Να ένα από τα παλιότερα γραμματόσημα της συλλογής μου. Είμαι άπειρος στην ταξινόμηση, αλλά νομίζω ότι είναι το 104 στον κατάλογο του Βλαστού (40 λ., λιλά). Δίνει και ένα λιλά-κόκκινο, ως 104α. Συμφωνείτε και εσείς ότι είναι το 104;

(γνωρίζω ότι το σκανάρισμα / οθόνη παραποιούν το χρώμα, ωστόσο τουλάχιστον στη δική μου οθόνη το βλέπω μάλλον ακριβές. Το σκανάρισμα είναι φυσικά δικό μου).

Στη σφραγίδα βλέπω μόνο ένα 0, ίσως πάλι 10.
Καταγράφηκε
Helios
Αργυρό μέλος
****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 643


Προφίλ WWW
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουάριος 19, 2015, 11:17:47 πμ »

nikosal, ας ξεκινησουμε απο το οτι το γραμματοσημο σου φαινεται -απο οτι μπορω να διακρινω- να ειναι μαλλον γνησιο και απο το οτι εχεις κανει σωστα την βασικη ταξινομηση, το γραμματοσημο σου πραγματι φαινεται να ειναι το αθηναικο 40λεπτο 1891-96. Η διακριση του απο το αντιστοιχο βελγικο ειναι αρκετα ευχερης καθως το βελγικο ξεχωριζει μαλλον αυτοματα απο την καθαρη εκτυπωση του που εχει ως αποτελεσμα την απολυτη σαφηνεια της εικονας. Η εκτυπωση του γραμματοσημου σου ειναι αρκετα "βαρια" και παραπεμπει αμεσα στα αθηναικα τραβηγματα. (Δεν το αναλυω περισσοτερο για να μην κουρασω/κουραστω). Σχετικα με την ακριβη αποχρωση του (λιλα η λιλα-κοκκινο συμφωνα με τον Βλαστο, βιολε η βιολε-κοκκινο συμφωνα με τον Hellas του Καραμητσου) θα σου προτεινα να μην ανησυχεις ιδιαιτερα για αυτο, τουλαχιστον στην παρουσα φαση. Το θεμα των αποχρωσεων στα κλασσικα γραμματοσημα αποτελει ξεχωριστο και τεραστιο κεφαλαιο και ειναι απο μονο του μια πολυ εξειδικευμενη -και με ασαφη πολλες φορες και πολυ ρευστα ορια- συλλογη. Θεωρω πως η βασικη και σωστη καταταξη που ηδη εχεις κανει στο γραμματοσημο σου ειναι υπερ-αρκετη, τουλαχιστον για τωρα, για το συλλεκτικο σταδιο στο οποιο τωρα βρισκεσαι.
Αν στο μελλον σε τραβηξει ο συγκεκριμενος τυπος και θελησεις να εμβαθυνεις στα χαρακτηριστικα του θα πρεπει να ξερεις εξ αρχης πως ο μονος τροπος για να βγαλεις ενδεχομενως καποια αξιοπιστα και χρησιμα συμπερασματα ειναι να αποκτησεις αφθονα γραμματοσημα του τυπου, να τα μελετησεις και να τα συγκρινεις μεταξυ τους εξονυχιστικα μεσα απο εξειδικευμενη (και καποιες φορες αρκετα δυσευρετη και ακριβη) αρθρογραφια/βιβλιογραφια, με λιγα λογια να εξειδικευτεις. Ειναι κατι που θα χρειαστει αφοσιωση, χρονια μελετης και αρκετα χρηματα.
Καταγράφηκε

nikosal
Νέος
*
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 144



Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουάριος 19, 2015, 11:22:49 πμ »

Πράγματι, για το επίπεδο / στάδιο που βρίσκομαι, η βασική κατάταξη αρκεί. Σε ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια.
Καταγράφηκε
Σελίδες: [1]
  Εκτύπωση  
 
Μεταπήδηση σε:  

advertisement

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Theme Sus By CeeMoo
Cookies preferences