Τα λεφτα φιλε στο εξωτερικο φευγουν μονο με δυο τροπους, ή με καρτα ή με εβασμα μεσω τραπεζης!!
Συνηθως ολες οι εταιριες πωλησεων δεν θελουν να τους πληρωσεις με καρτα (ισως ειναι χρονοβορα η διαδικασια να τα παρουν στα χερια τους και μαλλον χανουν και ενα 4% ) γιαυτο θελουν τα λεφτα ζεστα μεσα στον λογαριασμο τους!!
Εκει μεσολαβουν οι τραπεζες μας οι οποιες με το <καλημερα θελω να κανω αυτο> αρχιζουν και σε απομηζουν!!
Προμηθεια τραπεζας , προμηθεια για αλλαγη συναλαγματος , ενημερωση απο την εφορια , ανακριση τι φερνεις στην Ελλαδα και γιατι βγαζεις τοσα λεφτα στο εξωτερικο (φοβουνται το ξεπλυμα μαυρου χρηματος)
αφου τα καταφερεις τελικα (μπορει να τρεχεις τρεις μερες για χαρτια) τα λεφτα σου πανε στον πωλητη!!
Αμα ο πωλητης ειναι σωστος και στα στειλει και ερθουν καλως, αμα χαθουν σου λεει δεν φερνω ευθηνη εγω τα εστειλα, αρα εχασες τα λεφτα σου
Δεν ειναι ομως μονο αυτο, κατα καιρους εχουν προκειψει κομπιναδοροι τωρα τελευταια, πριν λιγο καιρο ο κυριος Νικος ο Χρυσογελος με παιρνει τηλεφωνο και μου μιλαει για εναν Γαλλο με δυο σπανια νομισματα στα χερια του, μολις μου λεει πια νομισματα ειναι τον στελνω να διαβασει ενα συγκεκριμενο αρθρο στο φορουμ.
Μολις το διαβασει μου λεει <Γιωργο αυτα τα νομισματα ειναι> για να μην χρονοτριβουμε αυτα τα νομισματα ειχαν πωληθει περισυ σε επισιμη δημοπρασια 10,000 δολαρια και βαλε και αυτος ζητουσε να μαθει την αξια τους ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΑΓΟΡΑΣΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΛΟΤ μαζι με αλλα νομισματα απο ολον τον κοσμα!!
Αμεσως ειπα στον κυριο Νικο να τον αφησει διοτι ηταν παγιδα.
Τελικα απο οτι εμαθα ο συγκεκριμενος Γαλλος επεισε αλλους και του εστειλαν διαφορα ποσα μεσω τραπεζας και νομισματα τελικαν δεν ειδαν!!
Εδω οι συναλλαγες μεταξυ Ελληνων καμια φορα εχουν παγιδες και χανοντε λεφτα ποσο μαλλον οταν εχουμε απο αλλες χωρες!!
Χρειαζετε προσοχη!!