Πάντως δεν είπε τόσο μεγάλη μπαρούφα όσο φαίνεται...
Ακούγοντάς την , το είπε με τόση βεβαιότητα, που μου έδωσε την αίσθηση ότι ξέρει πολύ καλά τι λέει.
Δεν ξέρω , ας μας ενημερώσει κάποιος ειδικός επί των οικονομικών. Υπάρχει μηχανισμός emergency στο ELA ;Αντίθετα αυτός που καθόταν δίπλα της νόμιζα ότι παραπαίει. Τι θα πει
"χωρίς νομισματικό αντίκρυσμα"; Μήπως εννοεί αυτό που σταμάτησε πριν 44 χρόνια , το 1971; Την ουγγιά του χρυσού δηλαδή;
Και τι πανικός μας έπιασε μήπως βγούμε από το ευρώ;
Αγγλία και Ελβετία δεν είναι Ευρώπη; Γιατί επέλεξαν να έχουν το δικό τους νόμισμα;
Μηχανισμός υπάρχει. Δεν είναι εύκολη διαδικασία, και δεν αρέσει ατην ΕΚΤ, αλλά από το διαγράφω το χρέος, που παίζει από άλλους, είναι μικρότερος εκβιασμός και πιο βατός. Ο μηχανισμός έχει χρησιμοποιηθεί και από την Ιρλανδία και από την Ιταλία. Με τα λίγα που ξέρω και διάβασα, είναι το έκτακτης ανάγκης χρήμα που δίνει δικαίωμα στην χώρα να τυπώσει μέχρι 100 δις. Δεν λέγεται προς τα έξω ότι έχει χρησιμοποιηθεί, για να μην κλονιστεί το σκληρό ευρώ. (όταν ήταν, γιατί τώρα δεν το βλέπω και πολύ σκληρό).
Όποιος είναι οικονομολόγος, μπορεί να μας βοηθήσει. Ο άλλος δίπλα να ακούσετε μπαρούφες που έλεγε. Και φυσικά την κοπέλα δεν την χωνεύω μία ε. Έχει πει χειρότερα πράγματα. Ο Σύριζα αν βγει, τα στελέχη που μιλάνε για διαγραφές, απειλές κλπ θα τα βάλει στο περιθώριο. Όπως και η ΝΔ είχε βάλει τους ακροδεξιούς (που έχει και πολλούς, ίσως και ο ίδιος ο πρωθυπουργός). Ο Σύριζα ξέρει ότι οι αριστεροί στο κόμμα αν πάρει κανά 33%, είναι το 4-5%, δεν θα κυβερνήσει για αυτούς, αλλά για τους άλλους 28% που θα τον ψηφίσουν, αλλιώς θα ξαναπάει στις εποχές της Δαμανάκης και το 3%.
Πάντως γενικά, έχουμε να ακούσουμε 10 μέρες ακόμα....Καλημέρες.