Για να σχολιάσω εγώ, μιας και δε βλέπω μεγάλη διάθεση
, η εικόνα ήταν μεικτή. Υπήρχαν νομίσματα που κατά τη γνώμη μου έκλεισαν χαμηλότερα από ότι ανέμενα (π.χ. μισή 1833 MS64 στα 540$ με προμήθειες) και άλλα που έφυγαν ψηλότερα (π.χ. δεκάρα 1882 MS64+RB στα 587,5$ εκτός αν από κοντά έβγαζε μάτια). Γεγονός πάντως είναι ότι υπήρχε ενδιαφέρον για τα ελληνικά νομίσματα και μάλιστα παρά το γεγονός ότι οι δημοπρασίες στις ΗΠΑ δεν προτιμώνται από αρκετούς Ευρωπαίους.
Με κάποια καθυστέρηση και σχετικά με τη δεκάρα του 1882: όταν η 65RB φτάνει τα $2000 στο ebay τοτε τα $587,5 μου ακούγονται σαν ευκαιρία, διαφορά μισού βαθμού ,τετραπλάσια τιμή.
Πάντως η κατακόρυφη πτώση του ευρώ εχει επηρεάσει τις τιμές γενικότερα. Σε παρά πολλές κατηγορίες, πλην Ελληνικών, οι τιμές έμειναν αρκετά χαμηλότερα απο το συνήθως πολύ συντηρητικό low estimate, αςε δε το high estimate.Στα Ελληνικά ,όπως και κάποιες άλλες χώρες, μεγάλο ρόλο παίζουν και τα έξοδα Τελωνείου για όσους δεν έχουν καταφέρει να βρουν ενα πλάγιο τροπο, που μόνον εύκολος δεν ειναι πια.
Νομίζω οτι τα πραγματικά σπάνια νομιςματα πάντα θα πιάνουν δυνατές τιμές. Όπως και αυτα που το κουτί γράφει τρελλα νούμερα που το νόμισμα η το χαρτονόμισμα δεν το αξίζουν, βλέπε δραχμη 1832 MS66 η το χίλιαρικο του 1935 PCGS 66 PPQ, άσε δε τη μωβ μητρότητα που ούτε ακυκλοφόρητη ήταν κι ούτε κάν ΕPQ, δλδ ήταν είτε ξυραφιασμενη η κάποιο θεματάκι ειχε πέραν της φθοράς, κι απ'την άλλη το ωραιότατο 500δραχμο του 1921 σε 58 EPQ αν θυμάμαι καλά, κόλλησε στην τιμή εκκίνησης ,δλδ τα $1050, που εδώ θα πουλιόταν όχι μόνον σαν ακυκλοφόρητο αλλα και λουξ.
Συμπέρασμα, μηδέν είσαι το πηλίκον...