Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Απρίλιος 02, 2025, 11:15:52 πμ
Σελίδες: 1 ... 127 128 [129] 130
  Εκτύπωση  
Αποστολέας Θέμα: Χρυση Λιρα-Γενικη Κουβεντα  (Αναγνώστηκε 993624 φορές)
0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
lazlo
Νέος
*
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Προφίλ
« Απάντηση #1920 στις: Ιανουάριος 27, 2025, 08:14:46 μμ »

καλησπερα
Εχω καποιες λιρες και θελω να τις πουλησω αλλα βλεπω πολλες διαφορετικες τιμες σε διαφορα site
πχ βαζω την λιρα γεωργιος 1920 και αλλου την βγαζει 600€ και αλλου 900€ μεχρι και τρελλα ποσα χιλιαδων ευρω!
Πως μπορω να δω με σιγουρια ποσο κοστιζει?
Καταγράφηκε
miou
Αργυρό μέλος

Προφίλ
« Απάντηση #1921 στις: Ιανουάριος 27, 2025, 08:26:10 μμ »

Μπορει να ειναι sydney μπορει και Ιταλική  Μεγάλο χαμόγελο
εχουν μεγαλη  διαφορα
Γιατι δεν βαζεις φωτογραφιεςς?
Καταγράφηκε
lazlo
Νέος
*

Προφίλ
« Απάντηση #1922 στις: Ιανουάριος 27, 2025, 08:53:08 μμ »

1911
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 27, 2025, 08:54:37 μμ από lazlo » Καταγράφηκε
lazlo
Νέος
*

Προφίλ
« Απάντηση #1923 στις: Ιανουάριος 27, 2025, 08:54:18 μμ »

1915
Καταγράφηκε
lazlo
Νέος
*

Προφίλ
« Απάντηση #1924 στις: Ιανουάριος 27, 2025, 08:54:56 μμ »

1920
Καταγράφηκε
miou
Αργυρό μέλος

Προφίλ
« Απάντηση #1925 στις: Ιανουάριος 27, 2025, 09:09:40 μμ »

του 1920 ειναι Ιταλική
Καταγράφηκε
lazlo
Νέος
*

Προφίλ
« Απάντηση #1926 στις: Ιανουάριος 27, 2025, 10:54:46 μμ »

ειναι δηλαδη ιδιες τιμες σε ολες ή καποια απο αυτες αξιζει κατι περισσοτερο?
καποιοι λενε κατι για γραμματα στις ημερομηνιες και οτι αξιζουν παραπανω

Ευχαριστω.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 27, 2025, 11:04:50 μμ από lazlo » Καταγράφηκε
miou
Αργυρό μέλος

Προφίλ
« Απάντηση #1927 στις: Ιανουάριος 28, 2025, 11:01:47 πμ »

Οτιδήποτε παραπάνω από την τιμή μετάλου εξαρτάται από αν υπάρχει αγοραστικό ενδιαφέρον
Καταγράφηκε
lazlo
Νέος
*

Προφίλ
« Απάντηση #1928 στις: Ιανουάριος 28, 2025, 06:29:45 μμ »

Οτιδήποτε παραπάνω από την τιμή μετάλου εξαρτάται από αν υπάρχει αγοραστικό ενδιαφέρον
απο αυτες που ανεβασα ιδες κατι διαφορετικο ή σαν αξια εχουν ολες την ιδια τιμη?
Καταγράφηκε
miou
Αργυρό μέλος

Προφίλ
« Απάντηση #1929 στις: Ιανουάριος 28, 2025, 06:48:48 μμ »

ολες την ιδια τιμη
Καταγράφηκε
Dimisaris
Τακτικός
**

Φύλο: Άντρας

Προφίλ
« Απάντηση #1930 στις: Ιανουάριος 28, 2025, 06:54:54 μμ »

Καλησπέρα και από εμένα.

Πρώτα πρέπει να δεις αν οι λίρες σου είναι σωστές σε βάρος. Με φωτογραφία ότι και να σου πούνε τα παιδιά είναι δώρο αδωρο. Πρέπει να τις ζυγίσεις.

Επίσης βάλε φωτό κάθε λίρα μπρος πίσω ολόκληρη ή σκαναρισε τες, μπρος πίσω.

Το mintmark είναι γράμμα το οποίο μπορεί να έχει ή και να μην έχει μια λίρα και προσδιορίζει που έχει κυκλοφορήσει πχ Αυστραλία, Ινδία, Καναδά κλπ. Και βάση αυτού μπορεί να αλλάξει η τιμή αφού αλλάζει και η ποσότητα που έχει κυκλοφορήσει η κάθε λίρα.

Βάλε καλές φωτογραφίες, ζύγισε, και έχει υπομονή.

Αλλιώς πάνε σε μια αγορά χρυσού, δωστες όσο σου πουν και όλα καλά.

Φιλικά Δημήτρης 👍
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 28, 2025, 06:56:25 μμ από Dimisaris » Καταγράφηκε
kanenas
Νέος
*

Προφίλ
« Απάντηση #1931 στις: Μάρτιος 04, 2025, 08:12:48 μμ »

Καλησπέρα. Γνωρίζει κάποιος, αν οι απευθείας αγορές από το Royal Mint επιβαρύνονται με φόρο εκτελωνισμού; Αν ναι, πόσο είναι; Ευχαριστώ πολύ!

Άστο φίλε, δεν συμφέρει με τίποτα! Μεγάλο μπλέξιμο και χάσιμο χρημάτων και χρόνου. Στην καλύτερη χρεώνεσαι 24% επί του συνολικού αντιτίμου (αντικείμενο και ταχυδρομικά), συν χρεώσεις για έξοδα εκτελωνισμού.

Μακριά!

Θα διαφωνήσω.  Εσείς που τα γράφετε αυτά έχετε προσωπική εμπειρία;  Πρόσφατα παράγγειλα από το Royal Mint την επενδυτική λίρα blistered της φωτογραφίας, σημερινής αξίας περίπου €600.  Η γραφειοκρατία του εκτελωνισμού είναι αρκετή:  Σου ζητάνε το τιμολόγιο αγοράς, τον αριθμό EORI του πελάτη, που δεν είναι δύσκολο να τον εκδόσεις online, και μια υπεύθυνη δήλωση ότι το νόμισμα προορίζεται για προσωπική χρήση/συλλογή.  Το συνολικό κόστος εκτελωνισμού ήταν €25.  Ούτε δασμοί, ούτε ΦΠΑ.  Η διαδικασία εκτελωνισμού, αν τους στείλεις τα δικαιολογητικά άμεσα, είναι μερικές ημέρες.  Οπότε, ας μη φέρνουμε τον κατακλυσμό.  Όποιος θέλει να δει το τιμολόγιο αγοράς μου, για του λόγου το αληθές, στη διάθεσή του...
Καταγράφηκε
SVcollector
Διαχειριστής
Πλατινένιο

Φύλο: Άντρας

Σόλωνος 18, T:210 3644276-8088364

Προφίλ
« Απάντηση #1932 στις: Μάρτιος 05, 2025, 05:44:07 μμ »

Ίσως έχει λίγο ταλαιπωρία αλλά τα έξοδα στα χρυσά νομίσματα είναι μικρά. Δεν αξίζει να παρεις ασήμι.
Καταγράφηκε

George450
Νέος
*

Προφίλ
« Απάντηση #1933 στις: Μάρτιος 25, 2025, 05:10:08 μμ »

Καλησπέρα.
Επειδή αγόρασα και εγώ κάποια λίρα και θέλω να αγοράσω και στο μέλλον, θα ήθελα να ρωτήσω από που τις πήρατε (Chards;) και με ποια εταιρεία courier ήρθαν; Επίσης, αν υπάρχει κάποιος αξιόπιστος έμπορος εντός ΕΕ;

Το πρόβλημα είναι ότι ο Chards στέλνει μέσω DHL και αυτοί δεν αναλαμβάνουν τον εκτελωνισμό γιατί δεν έχουν άδεια από ότι μου είπανε για να εκτελωνίζουν νομίσματα χρυσά κλπ. Μέχρι εκεί όλα καλά. Το πρόβλημα είναι ότι ζητάνε 93 ευρώ για να εκδώσουν διατακτική (ένα έγγραφο που ζητάει το τελωνείο από αυτούς) προκειμένου να κάνω μόνος μου τη δουλειά ή με εκτελωνιστή. Δηλαδή θέλουν 93 ευρώ όχι για τον εκτελωνισμό αλλά για να τον κάνεις μόνος σου. Ενδεικτικά ο εκτελωνιστής ζητάει αρκετά λιγότερα 70 με 80 ευρώ περίπου. Δηλαδή αυτός που θα κάνει τη δουλειά θα πάρει λιγότερα από αυτόν που δεν θα κάνει τίποτα. Και το παραδέχονται και οι ίδιοι ότι είναι ακριβοί σε σχέση με τον ανταγωνισμό όσον αφορά τη συγκεκριμένη υπηρεσία. Νομίζω τα ΕΛΤΑ ζητάνε 15 ευρώ; αν δεν κάνω λάθος.

Ίσως έχει λίγο ταλαιπωρία αλλά τα έξοδα στα χρυσά νομίσματα είναι μικρά. Δεν αξίζει να παρεις ασήμι.

Εσείς έχετε παρόμοια εμπειρία; Και πώς τα εκτελωνίζετε; Μου είπαν από το τελωνείο ότι θέλει διασάφηση και αριθμό EORI αν θυμάμαι καλά. Δεν είμαι έμπορος είμαι ιδιώτης. Ξέρει κανείς κάτι παραπάνω να μου πει;

Θα διαφωνήσω.  Εσείς που τα γράφετε αυτά έχετε προσωπική εμπειρία;  Πρόσφατα παράγγειλα από το Royal Mint την επενδυτική λίρα blistered της φωτογραφίας, σημερινής αξίας περίπου €600.  Η γραφειοκρατία του εκτελωνισμού είναι αρκετή:  Σου ζητάνε το τιμολόγιο αγοράς, τον αριθμό EORI του πελάτη, που δεν είναι δύσκολο να τον εκδόσεις online, και μια υπεύθυνη δήλωση ότι το νόμισμα προορίζεται για προσωπική χρήση/συλλογή.  Το συνολικό κόστος εκτελωνισμού ήταν €25.  Ούτε δασμοί, ούτε ΦΠΑ.  Η διαδικασία εκτελωνισμού, αν τους στείλεις τα δικαιολογητικά άμεσα, είναι μερικές ημέρες.  Οπότε, ας μη φέρνουμε τον κατακλυσμό.  Όποιος θέλει να δει το τιμολόγιο αγοράς μου, για του λόγου το αληθές, στη διάθεσή του...

Να σε ρωτήσω, φίλε kanenas, μπορείς λίγο να μου πεις για τη διαδικασία εκτελωνισμού που ακολούθησες; Θα με ενδιέφερε.

Ευχαριστώ.
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 25, 2025, 05:21:08 μμ από George450 » Καταγράφηκε
gemuncey23
Χρυσό μέλος

Προφίλ
« Απάντηση #1934 στις: Μάρτιος 26, 2025, 12:22:56 πμ »

Αγαπητέ «George450», μάλλον ατυχώς επιλέξατε να ταλαιπωρείστε με αισχροκερδείς τελώνες, γραφειοκρατεία και -το κυριότερο- παράλογες χρεώσεις, όταν μπορείτε να αγοράσετε ακριβώς το ίδιο αντικείμενο από την εγχώρια αγορά, με ασφάλεια, ευκολία και χωρίς περιττές χρεώσεις.

Υπάρχουν αρκετοί αξιόπιστοι έμποροι, πρόθυμοι να σας εξυπηρετήσουν!
Καταγράφηκε
Σελίδες: 1 ... 127 128 [129] 130
  Εκτύπωση  

Μεταπήδηση σε:  

advertisement