Ελληνικό ελαιόλαδο σε συσκευασία κολώνιας!
Μετά τους Ιταλούς και Ισπανούς που σάρωσαν τη διεθνή αγορά, ήρθε η ώρα των Ελλήνων να μοσχοπουλήσουν το λάδι της ελληνικής γης, γιατί απλά είναι καλύτερο.
Ωστόσο, για να μπει το ελληνικό λάδι στα ράφια των ξένων delicatessen αλλά και των άλλων εξειδικευμένων εμπορικών αλυσίδων στο εξωτερικό πρέπει να περάσει από έμπειρο designer και να το δημουργήσουν ειδικοί στο branding και στο packaging. Τελείωσε η εποχή του αγνού προϊόντος που πωλούνται χύμα, χέρι-χέρι.
Ετσι, προκαλεί αίσθηση το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι εξαγωγείς και καλλιεργητές λαδιού στοχεύουν στους ξένους πελάτες με ισχυρά όπλα την εμφάνιση του προϊόντος και τα δυνατά ελληνικά σύμβολα.
Το λάδι από το νησί των Φαιάκων έχει εγχάρακτη μορφή του Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια σαν ένα είδος σφραγίδας πάνω στο μπουκάλι αλλά και το brand name – The Governor.
Πωλείται σε διάφανη γυάλινη συσκευασία των 500 γραμμαρίων στη τιμή των 35 ευρώ αλλά και σε μια συλλεκτική με άσπρο μπουκάλι στα 40 ευρώ. Η μονάδα παραγωγής και διάθεσης του ελαιολάδου βρίσκεται στον Άγιο Ματθαίο της Κέρκυρας και έχει γενικό διευθυντή τον Σπύρο Δαφνή. Η ανταπόκριση που έχει συναντήσει στο εξωτερικό φαίνεται από τα βραβεία αλλά και τις δημοσιεύσεις όπου οι συντάκτες των εξειδικευμένων μέσων «στέκονται» στο γεγονός ότι ο καρπός προέρχεται από υπεραιωνόβιες ελιές.