Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Απρίλιος 29, 2024, 01:54:44 πμ
Σελίδες: 1 2 [3]
  Εκτύπωση  
Αποστολέας Θέμα: θυρεως 1849  (Αναγνώστηκε 9236 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Hannibal
Αργυρό μέλος
****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 709


"carpe diem"


Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Νοέμβριος 25, 2014, 08:20:16 μμ »

Die breaks, ποικίλες και σφάλματα. Να τα βάλουμε λιγο σε μια τάξη;

Ποικιλία ενός νομίσματος ονομάζουμε το νομιςμα που προέρχεται απο σκόπιμη αλλαγή μήτρας. Τέτοια παράδειγμα μπορει να ειναι (μια και μιλάμε για λίρες) η 1825 με δάφνινο κεφάλι και μη. Η 1848 με μικρό και μεγάλο κεφάλι. Η 1863 με die 863, οι διάφορες Αγ.Γεωργιου με μεγάλη η μικρή ουρά, με η χωρίς BP, κλπ.

Σφαλμα ειναι μια ανθρώπινη παράλειψη κατα την παραγωγή. Μπορει να ειναι εσκεμμένo η όχι. Εσκεμμένo ειναι πχ το σφαλμα της 1843/2 (οταν για λόγους οικονομίας χρησιμοποιήθηκαν μητρες 1842 και απλα κτυπηθηκε το 3 απο πανω). Πραγματικό σφαλμα ειναι ολα τα αλλα πχ ολοι οι αναριθμιτισμοι/αναλφαβητισμοι  (πχ 4/αντεστραμμένο 4, Α αντί για V κλπ)!

Το die break ειναι αστοχία υλικού επομένως ουτε το ενα ουτε το αλλο. Απλα αστοχία υλικού. Αλλου είδους αστοχία ειναι επισης οι πάσης φύσεως μετατροπές που έρχονται κατα την εκτύπωση απο εξωτερικούς παράγοντες πχ σκόνη και γράσο στην μήτρα που δημιουργεί διαστρεβλώσεις με αποτέλεσμα να έχουμε οξείες πχ στ ταλληρα του Οθωνα, κοτσίδες κλπ και αλλα που μπορει να δίνουν μια αλλη εικόνα στο νομιςμα αλλα δεν ειναι ουτε σκόπιμες ποικιλίες ουτε σκόπιμα η μη σφάλματα. Αλλα η γλώσσα μας δεν μας βοηθά  εδώ, τα λέμε ποικιλίες κοινώς και μαλλον δικαίως αλλα δεν ειναι γνήσιες ποικιλίες.

Οι Βικτωριες ειναι γνωστές για τα πολλα προβλήματα που έχουν. Ειναι μια μεταβατική περίοδος στο Royal Mint και μεχρι την εισαγωγή quality control υπάρχουν προβλήματα. Αλλωστε ειναι η πρώτη φορά που η παραγωγή ξεπερνά τα 6 μηδενικά ετησίως. Ειναι γνωστά σαν σφάλματα της Παρασκευής  οταν βιάζονταν να κλείσουν για να πανε στο μπαρ (απέναντι ηταν)! The Μint Street Pub!!!

Οι εταιρίες άλλες φορές τα πιστοποιούν άλλες όχι. Το Roman I το πιστοποιούν κανονικά ενώ στην πραγματικότητα ειναι 1 ανάποδο επάνω σε 1 κανονικό. Και αλλα πρώην σφάλματα σήμερα έχουν αποκοδικοποιηθει. Το Crown 1820/19 ειναι βασικά 2/1 δεν υπάρχει 9 κάτω απο το 0! Και αλλα.

 Αυτη ειναι η γνώμη μου μετα απο αρκετά χρονια ενασχόληση.


Γιώργο πάλι ζωγράφισες...!!!
Μέχρι και tip που να πιούμε το ποτό μας στο Λονδίνο (The Mint Street Bar)!!!
Καταγράφηκε
Σελίδες: 1 2 [3]
  Εκτύπωση  
 
Μεταπήδηση σε:  

advertisement

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Theme Sus By CeeMoo
Cookies preferences