giannist
|
|
« Απάντηση #7 στις: Νοέμβριος 26, 2011, 02:33:35 μμ » |
|
θα ηθελα να τονισω ενα θεμα,επενδυση θεωρουμε,οταν εχουμε ενα σοβαρο ποσο,το οποιο θελουμε να εχουμε τα χρηματα μας τουλαχιστον,οχι με τεραστιο κερδος,αλλα με καποια εξασφαλιση,οτι θα το αξιοποιησουμε συνετα και σιγουρα.το να αγορασουμε μια μπαρα των 100 γραμμαριων,δεν ειναι επενδυση,αλλα προσκαιρη επιλογη,που σιγουρα σε βαθος χρονου,δεν θα βγουμε χαμενοι,αλλα θα διαφυλαξουμε το αρχικο μας ποσο,και οτι κερδος αποκομισουμε,θα ειναι ωφελος!!!επενδυει καποιος οταν εχει ενα σοβαρο ποσο,που στις μερες που ζουμε μας το τρωει,ο πληθωρισμος,αν και το ευρω,ακομη ειναι ισχυρο νομισμα.εγω πιστευω,οτι οι λιρες,η, οι μπαρες σοβαρου βαρους,του κιλου πχ,ειναι επενδυση,αν και δυσκολο στην ρευστοποιηση,ειδικα στις μερες μας.οι λιρες πιστευω,οτι αγοραζοντας καλες,σε λογικη τιμη,ειναι η πιο ασφαλης,και ευκολη επενδυση.εκτος βεβαια,απιθανων σεναριων!!!θυμαμαι στις αρχες του 2000,η λιρα ειχε περιπου 80 ευρω,και φιλος μου προτεινε να αγορασω,20 κομματια,απο καθαρες,και καλοδιατηρημενες.εγω τις απαξιωσα,και αγορασα,περιπου στην ιδια τιμη ενα συλλεκτικο,αρκετα καλο κομματι.σημερα το εχω μετανιωσει,γιατι ενω θα ειχα τριπλασιασει,τα χρηματα μου!!!με το συλλεκτικο νομισμα,ισα που εχω ενα μικρο κερδος,λογω εμπορικωτητας του εν λογω συλλεκτικου νομισματος.οι μπαρες του γραμμαριου!!!η των 20,50 100,παντα αφηνουν στο πωλητη ενα κερδος εμπορικο,συν οτι δυσκολα ρευστοποιουνται,με την καχυποψια,αλλα και την υφεση που επικρατει.οι λιρες παντα ειναι ευκολα μεταβιβασιμες,εστω,και 10-10,παρα μια μπαρα των 100 γραμμαριων.του κιλου, αφου βεβαια,ειναι αγορασμενη,απο σοβαρη εταιρεια,με ολα τα στοιχεια γνησιωτητας,σε μια τραπεζα,η σε εναν χρηματηστηριακο οικο,μεταβιβαζονται επισης,αλλα με τις απαιτουμενες χρονοβορες(ελεγχος,αμεση καταβολη σε ρευστο.κλπ.)διατυπωσεις.παντως και ο χρυσος,χωρις τις απαραιτητες γνωσεις,η προσβασεις,ειναι επικινδυνο αθλημα,αλλα σημερα ισως? το πιο σιγουρο με τις διαφορες κοσμογονικες αλλαγες, που παρατηρουνται στο διεθνες εμποριο.χαιρετω γιαννηςτ.
|