giannist
|
|
« Απάντηση #11 στις: Νοέμβριος 13, 2011, 09:46:25 πμ » |
|
θα μπορουσα να κανω εναν μικρο προλογο,σιγουρα με τις γενικες γνωσεις μου, πανω στο θεμα.τα μηχανηματα αυτα(εκτυπωσεως νομισματων) καταρχην, ηταν των σταυροφορων της ροδου. κατα των 12ο αιωνα περιπου?,και κοβοντουσαν τα διαφορα φραγκικα και αλλα σταυροφορικα νομισματα που εφεραν, τον σταυρο των ιπποτων, και αλλα στοιχεια,του εκαστοτε κυβερνητη,της ροδου.κατοπιν το 1530,μεταφερθηκαν στην μαλτα,οπου κοβοντουσαν μεχρι το 1700, περιπου τα μαλτεζικα δουκατα,και οι μικρες υποδιαιρεσεις τους.υστερα πεσαν σε αχρηστεια,αφου αγορασθηκαν,καινουργια μηχανηματα,της εποχης,μιας και τα συγκεγκριμενα,ηταν παλαια,και δυσχρηστα.με την απελευθερωση της ελλαδος,που οικονομικα ηταν σε τραγικα δυσμενη επιπεδα,φτωχεια,αναρχια,κανενας οικονομικος πορος,κλπ.ο ελληνας εμπορος, και προσωπικος φιλος του πρωτου κυβερνητη,ιωαννη καποδιστρια,αλεξανδρος κοντοσταυλος,αφου συναψε δανειο,απο την ρωσια,υψους 1,5 εκατομμυριων ρουβλιων,φροντισε να αγορασει τα συγκεγκριμενα μηχανηματα,με την υποχρεωση,η ελληνικη κυβερνηση να τα επιστρεψει,στην τραπεζα του λονδινου,οπου ειχε εγκριθει και το δανειο.παντως ειναι αποριας αξιον!!! πως μπορεσαν,με αυτα τα παμπαλαια,και παρωχυμενα μηχανηματα,μετα απο μετατροπες φυσικα, να κοπουν τα πρωτα ελληνικα νομισματα.για να μπει μια σειρα,στο νομισματικο χαος, της εποχης στην ελλαδα.τα πρωτα νομισματα κοπηκαν στις συγκεγκριμενες μηχανες,με χαραχτες απειρους γιαυτην την εργασια.η μεθοδος κοπης, ηταν η λεγομενη χειροκινητη πρεσσα,τα υλικα απο λαφυρα του πολεμου,και με παρα πολλες τεχνικες δυσκολιες,αφου οι πλακες κοπης,καταστρεφοντουσαν ευκολα,γιαυτο, και οι πανπολλες ποικιλιες,αφου με την δημιουργια καινουργων,οι χαρακτες προσπαθουσαν να βελτιωσουν τις κοπες.τα διαφορα σφαλματα,πιο συχνα,ηταν απο την ανομοιογενεια, των υλικων κατασκευης,και ενω βλεπεις νομισμα ακυκλοφορητο,στο οποιο,να εχει σπασιματα,να λειπουν γραμματα,λεπτομερειες,απο σχεδια,και ενα σωρο σφαλματα, της μηχανης,παρολες,τις φιλοτιμες προσπαθειες,των τριων τεχνιτων!!!ενος αρμενιου χρυσοχοου,ενος παλαιου παραχαρακτη,ευρωπαικων νομισματων κλπ.ζητω,συγνωμη για τυχον λαθη μου,αλλα ηθελα με το ξεκινημα μου,να συμπληρωσουν,και αλλοι φιλοι,μιας και το θεμα,δεν τελειωνει,με ενα προχειρο μηνυμα, ευχαριστω,γιαννηςτ.
|