Θέλω να υποβάλλω τα ακόλουθα ερωτήματα:
Ερώτημα 1οΣτο καινούριο χαρτονόμισμα των 10 ευρώ, στον μικρό κωδικό του τυπογραφείου, όσα έχω δει μέχρι στιγμής αλλά και αυτά που εσείς ανεβάζετε εδώ στο Στέκι, έχουν όλα Plate number που ξεκινά από Υ….
Ξέρουμε λοιπόν αν έχει αλλάξει τίποτα σε σχέση με τα τυπογραφεία; Διότι αυτό που ήξερα τουλάχιστον εγώ όσον αφορά τα ελληνικά 10ευρά, ήταν plate number που να ξεκινά από Ν… (Τράπεζα της Ελλάδος). Το "Y" προς το παρόν σύμφωνα με τις πληροφορίες από Wikipedia δεν αντιστοιχεί σε κανένα τυπογραφείο….
Υπόθεση-Συμπέρασμα Μήπως λοιπόν με το γράμμα “Υ” από εδώ και στο εξής λογίζεται το ελληνικό τυπογραφείο
Ερώτημα 2οΑν επισκεφθούμε την ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην ενότητα “Banknotes and coins production” (
http://www.ecb.europa.eu/stats/euro/production/html/index.en.html) και δούμε στον πίνακα που έχει χωριστά κάθε ημερομηνία από το 2002, θα παρατηρήσουμε ότι η Ελλάδα από το 2002 κόβει διαρκώς 10ευρα. Χαρτονομίσματα των 20 ευρώ, έκοψε (σύμφωνα πάντα με την πηγή-ιστοσελίδα) μόνον τις χρονιές
2007,
2009 και
2013. Στον εν λόγω πίνακα, αν δούμε όμως την χρονιά 2014, θα παρατηρήσουμε ότι
έχει την χώρα μας (GR) και στην παραγωγή του 5ευρου!!
Άρα αν καταλαβαίνω σωστά, η Ελλάδα παράγει και 5ευρα…..
Έχει πέσει κανένα στην αντίληψή σας χαρτονόμισμα των 5 ευρώ με κωδικό Υ….. στον σειριακό του αριθμό;;;; (πχ. ΥΑ...., ΥΒ...., κοκ)
Τώρα αν πάλι κόβονται στην Ελλάδα 5ευρά, αλλά όχι για λογαριασμό της Ελλάδας, αλλά για λογαριασμό άλλης χώρας, θα έπρεπε τότε οι μικροί κωδικοί στα νέα 5ευρα να είχανε Plate number από Ν…, ή
αν υποθέσουμε ότι ισχύει η υπόθεση-συμπέρασμα που κατέληξα στο 1ο ερώτημα, να έχουνε έστω plate number από Y…., όπως στα νέα 10ευρά που τυπώνονται πλέον εδώ….Ξέρουμε κάτι επί του θέματος;;