Bασικό πρόβλημα είναι και η "απόσβεση".
Σχετικό και άσχετο: Οι Ναζιστές είχαν πετύχει να φτιάξουν πετρέλειο από λιθάνθρακα, αλλά τους βγήκε... πιο φτηνό να κάνουν έναν πόλεμο μέχρι τον Καύκασο...
Από τότε δεν έχει συνεχιστεί η ανάπτυξη αυτής της μεθόδου, γιατί κανένας δεν προβλέπει να βγάλει κέρδος.
Για να δοκιμάσει κανείς να φτιάξει χρυσό, θα πρέπει ο χρυσός να ανέβει σε πολύ μεγάλα ύψη, ώστε να υπολογίζει να κάνει απόσβεση σε "λογικό" χρόνο.
Άντίθετο παράδειγμα το βίντεο. Γύρω στο 1980 που ανέβηκε απότομα το ασήμι, οι Ιάπωνες ανέπτυξαν τη βιντεοταινία, γιατί με εκείνες τις τιμές υπολόγιζαν να κάνουν απόσβεση. (Οξείδια του αργύρου χρησιμοποιούσε το φωτογραφικό και κινηματογραφικό φιλμ.)
Αν δεν ακρίβαινε το ασήμι, δεν θα τους συνέφερε να επενδύσουν στην ανάπτυξη του βίντεο. Παρόλα αυτά, η μαγνητική ταινία πέτυχε να αντικαταστήσει μόνο το κινηματογραφικό φιλμ. Το φωτογραφικό έζησε 20-25 χρόνια ακόμα, μέχρι την εμφάνιση της ψηφιακής φωτογραφίας.
Έχεις απόλυτο δίκιο φίλε μου εγώ δεν ξέρω αρκετά για τα πουλάκια
Όποιος ασχολείται με τον χρυσό θα πρέπει να ξέρει από πουλάκια (ειδικά από παπαγαλάκια). ;-)