Εγω προσωπικα την κρητικη με αιτιολογια την δεχομαι μετα χαρας....την κρητικη ομως την μονολεκτικη...του τυπου (αυτο που λεω εγω ειναι και ολοι οι αλλοι εοσαστε ασχετοι)....οχι Νικο μου δεν την δεχομαι...σε ειχα ξαναρωτησει σε μια παρομοια εκτιμιση σου..αλλα δεν μπηκες καν στον κοπο να μοθ εξηγησεις
Υ.Γ το να χσντακονουμε νομισματα χωρις να λεμε τον λογο εμενα προσωπικσ δεν μου αρεσει...
Αγαπητέ Αντώνη,
Δεν θυμάμαι να με ρώτησες κάτι και να μην απάντησα. Αν μη τι άλλο, μόνο αγενή δεν με έχουν χαρακτηρίσει. Πολύ ευχαρίστως να μου υποδείξεις το σημείο που δεν απάντησα γιατί προφανώς διέλαθα και με χαρά να σου απαντήσω.
Πριν απαντήσω για το νόμισμα, θα μου επιτρέψεις να παρατηρήσω τα εξής.
α. Ζητάει ο πρώτος, χαρακτηρισμό για το νόμισμά του, απαντά ο δεύτερος και υπάρχει ΠΑΝΤΑ ένας τρίτος να κάνει κριτική στο δεύτερο. Μετά ακολουθείται η "ψυχολογία της μάζας". (όρος της ψυχολογίας για να μη παρεξηγηθώ). Σε αυτό είμαι αντίθετος. Ας "βγει" ο πρώτος να ρωτήσει τον δεύτερο και όχι αυτό που γίνεται.
β. Υπάρχει κάποιος που κάνει κοπτοραπτική στα λεγόμενά μου (όχι εσύ). Θα σε παρακαλούσα να μου υποδείξεις που έγραψα το μονολεκτικό όπως έγραψες "(αυτο που λεω εγω ειναι και ολοι οι αλλοι εοσαστε ασχετοι)". Ελπίζω για τη τάξη να το αναφέρεις και όχι να απαντήσεις με εκφράσεις του τύπου "αυτό κατάλαβα" ή "αυτό εννοούσες" κλπ κλπ.
γ. Επειδή έχεις και κάποιο ρόλο πιο ενεργό στο site, καλό θα είναι γενικότερα, ο πρώτος που θα κάνει προσωπική επίθεση σε κάποιον άλλο, να διαγράφεται το threat και τη δεύτερη φορά να διαγράφεται ο λογαριασμός. (Εμπειρία από άλλο site εξωτερικού -όχι νομίσματα- με πάνω από 80.000 μέλη).
Εσύ όμως έκανες παρέμβαση σε δική μου κριτική, σε νόμισμα τρίτου, με αποτέλεσμα να αισθάνομαι ότι έχεις "προηγούμενα" μαζί μου...
δ. Πιστεύω ότι ένα νόμισμα για να χαρακτηριστεί, πρέπει να το δεις από κοντά και όχι από φωτό. Πολλές φορές όμως, ορισμένα πράγματα είναι τόσο εμφανή, που η κριτική και αξιολόγιση του νομίσματος είναι εύκολη.
Το συγκεκριμένο νόμισμα:
1. Η περιφέρειά του καταρχάς είναι στρογγυλεμένη από τη χρήση. Στα ακρότατά του σημεία θα έπρεπε να υπάρχουν κάποια "σηκώματα" για να δικαιολογήσουν ένα ακυκλοφόρητο, ή ένα σχεδόν ακυκλοφόρητο.
2. Οι χαρακιές που έχει το νόμισμα σε πολλά σημεία, όπως στο φρύδι, πάνω από το φρύδι, στο τελευταίο πάνω στάχυ, είναι χαρακιές, όχι από νομισματοκοπείο, αλλά από βαριά χρήση και κυκλοφορία. Τέτοιες χαρακιές ΔΕΝ βρίσκεις σε νόμισμα με χαρακτηρισμό "σχεδόν ακυκλοφόρητο".
3. Τα στάχυα του έχουν μεγάλη φθορά. Είναι γνωστό ότι τα στάχυα από τη κοπή τους είναι ελαφριά πατημένα και δεν έχουν βαθειά ανάγλυφα. Όμως το στα ψηλά σημείων τών κόκκων του σταχυού του συγκεκριμένου νομίσματος, είναι σχεδόν ισοπεδωμένα. (Αλήθεια πόση κυκλοφορία έχει "φάει" για να φθαρεί τόσο πολύ?).
Αυτά τα σημεία νομίζω είναι αρκετά για να αντιληφθούμε γιατί του έδωσα αυτό τον (υποκειμενικό/προσωπικό) χαρακτηρισμό, XF. Υπάρχουν βέβαια και άλλα κριτήρια όπως αυτά του "ebay" όπου όλα είναι ακυκλοφόρητα ή κάποιων άλλων που εγώ προσωπικά απέχω. Προτιμώ να χαντακωθεί το νόμισμα παρά ο συλλέκτης (δες τα τελευταία γεγονότα με 5λεπτα κλπ).
Βέβαια Αντώνη, δική μου απορία είναι γιατί ζήτησες εσύ σαν τρίτος να κάνω εγώ ανάλυση στο νόμισμα κάποιου άλλου, παίρνοντάς το εσύ προσωπικά (ή προστατευτικά για τον άλλο) και δεν ζήτησες από τους άλλους που το χαρακτήρισαν και το "βαθμολόγησαν", να σου κάνουν (εσένα Αντώνη πάντα) ανάλυση. Είμαι περίεργος εάν θα τους ζητήσεις ανάλογη ανάλυση...