giannist
|
|
« Απάντηση #195 στις: Φεβρουάριος 23, 2014, 11:46:10 πμ » |
|
Πανεμορφο Παναγιωτη το αβαταρ σου,αλλα το ταλληρο Παρισιων που μας εδειξες ειναι σιγουρα πιο δυσκολο απο του Μοναχου,χαιρετω,γιαννης.
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
zobels
|
|
« Απάντηση #196 στις: Μάιος 25, 2014, 11:04:13 πμ » |
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
Νίκος
|
|
« Απάντηση #197 στις: Αύγουστος 21, 2014, 11:24:35 μμ » |
|
Επιτέλους τα κατάφερα με βοήθεια Παναγιώτη. Δείχνω πιο κάτω τι (κατά την άποψή μου) είναι σε τι κατάσταση. Είναι από παλιά σκαναρίσματα και δεν είχα πολλά στη διάθεσή μου. 1. Ακυκλοφόρητο (UNC).2. Ακυκλοφόρητο (UNC). Έχει ένα μικρό σημαδάκι, αλλιώς θα ήταν BUNC. χάνει πολύ στο scan. 3. Σχεδόν ακυκλοφόρητο. AU. Αυτός ο τύπος έχει ελαφρύ πάτημα από τη μήτρα, δεν έχει φθορά και είναι διαφορετικός τύπος από έναν παρακάτω. 4. Εξαιρετικό XF. Θα έλεγα ότι του λείπουν κάποια χιλιοστά βαθμολογίας για 100% εξαιρετικό. Τα πράσινα είναι από το scan. 5. Πολύ ωραίο VF. Έτσι αξιολογώ τα νομίσματα και σας παρέθεσα ορισμένα και απανωτά για σύγκριση.
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
ANTONIO1967
|
|
« Απάντηση #198 στις: Αύγουστος 21, 2014, 11:31:39 μμ » |
|
Πανεμορφα κομματια Νικο !!! Βγαλε κι αλλα οταν μπορεσεις να ανοιξει λιγο το ματι μας
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Δεν θα είναι πάντα καλοκαίρι θερίστε όσο είναι νωρίς !!
|
|
|
ANTONIO1967
|
|
« Απάντηση #199 στις: Αύγουστος 21, 2014, 11:35:15 μμ » |
|
Eδω ειναι καλυτερα για να μενουν παντα μπροστα να τα βλεπουμε
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Δεν θα είναι πάντα καλοκαίρι θερίστε όσο είναι νωρίς !!
|
|
|
zobels
|
|
« Απάντηση #200 στις: Αύγουστος 21, 2014, 11:42:42 μμ » |
|
συγχαρητήρια Νίκο, δείχνεις πολύ οργανωμένος με τη συλλογή σου. Το 2λεπτο 1832 είναι τρομερό όπως και το τεταρτάκι 1833 με το αγαπημένο μου πορτραίτο. Κανά Ταληράκι θα δούμε εν καιρό ? Πολύ χάρηκα κ μου άρεσε το presentation σου καθώς κ η συνοπτική περιγραφή σου. Ωχχχχ, μας βλέπω να κολλάμε τώρα και να σπάμε τα slabs .
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
STYLOROC
|
|
« Απάντηση #201 στις: Αύγουστος 21, 2014, 11:53:52 μμ » |
|
το τεταρτακι ειλικρινα οτι και να γραψει αν ποτε γραψει..........στα @!$5 μου απλα ρισπεκτ ειδικα αν το πηρες με τα μυαλα που γραφεις..το 2 λεπτο μσ 62-64 του 37 πιο πολυ μου αρεσει η 5αρα
|
|
|
Καταγράφηκε
|
La révolution hellénique: liberté, égalité, frappernité
|
|
|
solferino
|
|
« Απάντηση #202 στις: Αύγουστος 22, 2014, 07:52:42 πμ » |
|
Νίκο,
πολυ ομορφα τα νομίσματα σου και ευχαριστούμε for the share. Αυτό σου ελεγα και παλαιότερα σε π.μ. αν θυμάσαι. Οτι ειναι προτιμότερο αντι ο λόγος σου να είναι καταγγελτικός και εριστικός προς τις εταιρείες πιστοποιησης και τους αμερικανους, να ειναι συμβουλευτικός και επεξηγηματικός προς τους συλλεκτες. Τώρα μαλιστα. Δεν ειναι καλύτερο να μας δείχνεις νομίσματα και να μας εξηγείς γιατι εκείνο , γιατί το άλλο κλπ.... καλημέρα. Πανέμορφα όλα, ειδικά το διλεπτακι 32.
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Οι μεγάλοι πόνοι είναι βουβοί.
|
|
|
Νίκος
|
|
« Απάντηση #203 στις: Αύγουστος 22, 2014, 08:22:48 πμ » |
|
Βασίλη, Δυο φορές προχώρησα σε ανάλυση, και δημιουργήθηκε πάλι θέμα. Τα νομίσματα αυτά (είναι και από τα διπλά μου) τα ανέβασα για να σχολιάσω το ίδιο μου τον εαυτό για τις διαβαθμίσεις που θεωρώ "λογικές" και εκφράζουν εμένα προσωπικά. βάλτε με τη φαντασία σας τα νομίσματα αυτά σε "κουτιά" και αναλογιστείτε τι μπέρδεμα θα δημιουργούσε σε ένα νέο συλλέκτη η αξία τους και ιδιαίτερα εάν γινόταν χρηματική συναλλαγή.
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
solferino
|
|
« Απάντηση #204 στις: Αύγουστος 22, 2014, 08:26:55 πμ » |
|
Βασίλη, Δυο φορές προχώρησα σε ανάλυση, και δημιουργήθηκε πάλι θέμα. Τα νομίσματα αυτά (είναι και από τα διπλά μου) τα ανέβασα για να σχολιάσω το ίδιο μου τον εαυτό για τις διαβαθμίσεις που θεωρώ "λογικές" και εκφράζουν εμένα προσωπικά. βάλτε με τη φαντασία σας τα νομίσματα αυτά σε "κουτιά" και αναλογιστείτε τι μπέρδεμα θα δημιουργούσε σε ένα νέο συλλέκτη η αξία τους και ιδιαίτερα εάν γινόταν χρηματική συναλλαγή. Και για μένα λογική ειναι η διαβάθμιση. Εσενα ειναι τα διπλά , εγω δεν τα εχω καν, κουμπωσε. Στέιλτα Σύρο να απαλλαγείς απο το να τα βλεπεις εις διπλούν και να ζαλίζεσαι
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
Νίκος
|
|
« Απάντηση #205 στις: Αύγουστος 22, 2014, 08:31:39 πμ » |
|
Το ζήτησε ο Βασίλης για σύγκριση 10 λεπτά 1837 με δυνατό πάτημα (αλλά άλλη κατάσταση) και διαφορετική μήτρα από το προηγούμενο που έβαλα.
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
solferino
|
|
« Απάντηση #206 στις: Αύγουστος 22, 2014, 08:38:22 πμ » |
|
Nίκο εχει διπλή εκτυπωση στον θυρεό?
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
Νίκος
|
|
« Απάντηση #207 στις: Αύγουστος 22, 2014, 09:58:32 πμ » |
|
Nίκο εχει διπλή εκτυπωση στον θυρεό?
Όχι. Βρόμα είναι. Απλά δεν τα καθαρίζω. Σκέφτομαι να το στείλω στείλω στη CNC μετά στη NGC και μετά στη WINGS για να μου πουν το νόμισμα που έχω
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
Νίκος
|
|
« Απάντηση #208 στις: Αύγουστος 22, 2014, 10:08:51 πμ » |
|
το τεταρτακι ειλικρινα οτι και να γραψει αν ποτε γραψει..........στα @!$5 μου απλα ρισπεκτ ειδικα αν το πηρες με τα μυαλα που γραφεις..το 2 λεπτο μσ 62-64 του 37 πιο πολυ μου αρεσει η 5αρα Δεν λέω τιμή για το τεταρτάκι γιατί θα έχουμε αυτοκτονίες.... Ανέφερα ότι τα νομίσματα είναι σκαναρισμένα και φαίνονται υποβαθμισμένα. Το διλεπτάκι είχε ένα κατώτερο αδελφάκι, το έδωσα σε φίλο και το πιστοποίησε σαν MS65. Έχω επίσης ένα πιστοποιημένο MS65 RB. Δυστυχώς δεν έχω φωτό. Αυτό που σήκωσα όμως εδώ είναι σκάλες καλύτερο από το 65άρι RB που έχω. Πιστεψέ με. Εάν ήταν καλύτερο, θα το είχα σπάσει. Το κρατάω στο "κουτί" για όποτε αποφασίσω ανταλλαγές.
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
Νίκος
|
|
« Απάντηση #209 στις: Αύγουστος 22, 2014, 10:25:24 πμ » |
|
Να συμπληρώσω και μερικές τεχνικές διαφορές στα χαρακτηριστικά για τα 10 ΛΕΠΤΑ του 1837. Το πρώτο (ελαφρύ πάτημα μήτρας) έχει μεγαλύτερη περιφέρεια από το δεύτερο. Η περιφέρειά του είναι 28,7mm, αλλά το πάχος του είναι μικρότερο. Το βάρος του είναι 12,77gr
Το δεύτερο που έβγαλα μόνο του, έχει μικρότερη περιφέρεια από το πρώτο και είναι 28,0mm, αλλά το πάχος του είναι μεγαλύτερο από το πρώτο με συνέπεια το βάρος του να είναι μεγαλύτερο. Είναι 12,94gr.
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|