Sac,μπορεις να εισαι και ο Μεγαλεξανδρος.
Ελευθερη χωρα ειμαστε.
K
--------------------------------------------------------------------
Ελπίζω να μην ενοχληθεί ο coll που ξεκίνησε το θέμα. Αυτό που σκέφτομαι και σχετικό είναι και άσχετο.
Παρατηρώ κάτι που... δεν ξέρω τι είναι.... ψυχαναγκασμός;;;; Έχουμε τόσες έννοιες κάθε μέρα και τα νομίσματα είναι για να μας χαλαρώνουν, όχι να μας ζορίζουν.
Παραδείγματα:
1. Από τη νομίσματα της Β' Ελληνικής Δημοκρατίας τα έχω όλα, αλλά μερικά είναι χάλια. Κάποια του 1980 και 3-4 ακόμα. Θα κάτσω να σκέφτομαι αν "ολοκληρώσω" αυτό το κομάτι; Αν μου τη βαρέσει κάποια μέρα, θα βγω στη γύρα να τα συμπληρώσω. Αλλιώς, και να μείνει έτσι όπως είναι, δεν τρέχει και τίποτα.
Κι αν δώσω και 5-10 ευρώ παραπάνω για να το συμπληρώσω, μικρό το κακό, θεωρώ... Από τα συγκεκριμένο κομμάτι συλλογής... τι να πάρει κανείς πίσω... Και να τα έχεις όλα από μασούρια, πόσο να κερδίσεις, αν τα πουλήσεις...
2. Από τα χαρτονομίσματα της Κυπριακής Δημοκρατίας έχω το 20λιρο με την Αφροδίτη που μου άρεσε και το έψαξα, δύο μονόλιρα ακυκλοφόρητα και κάτι διάφορα λιωμένα (250ρια, παλιότερα μονόλιρα κλπ) που μου κάνανε δώρο. Το συγκεκριμένο κομμάτι είναι σχετικά εύκολο, γιατί τα χαρτονομίσματα είναι λίγα, αν και όχι και ιδιαίτερα φτηνό.
Θα κάτσω όμως να σκάσω, αν ποτέ το "κλείσω". Αν "σώσει" ποτέ και ολοκληρωθεί, μαγκιά του. Αν δεν "σώσει" και δεν ολοκλήρωθεί... με συγχωρείτε, αλλά χέστ@κα...
2α. Παλαιότερα κυπριακά δεν έχω. Θα ήθελα όμως να αποκτήσω κάποτε ένα από τα ελάχιστα χαρτονομίσματα σε γρόσια. Γιατί θα το ήθελα; Γιατί έτσι...
3. Το νόμισμα με τον Κέλσιο που έδειξε ο coll μπορεί να το αγοράσω, μπορεί και όχι. Και αντίστοιχα και το νόμισμα που έδειξα εγώ μου την "έδωσε" και το αγόρασα. Θα κάτσω μετά να σκάσω με ποια άλλα ταιριάζουν αυτά και αν μπορώ να "μοντάρω" συλλογή σε αυτόν τον τομέα και αν θα την ολοκληρώσω;
4. Εδώ και 20 χρόνια (το έχω ξαναπεί) ψάχνω το 3 Λέι της Ρουμανίας του 1966. Σιγά μην το 'χω και καθημερινή έννοια. Αν βρεθεί, βρέθηκε. Αν δεν βρεθεί, ξαναχέστηκα...
Δεν έχουμε άγχος στη ζωή μας μας και ψάχνουμε να βρούμε; Τα συλλεκτικά είναι για να ξελαμπικάρει το κεφάλι μας από τα προβλήματα της καθημερινότητας, δεν είναι για να μας το κάνει περισσότερο "κουνουπίδι". Για μένα χόμπι είναι να κάνω ό,τι γουστάρω, χωρίς να δίνω λογαριασμό σε κανέναν. Ούτε στον εαυτό μου.
Έχω την αίσθηση ότι πολύ λίγοι βλέπουν τα πράγματα έτσι όπως τα βλέπω εγώ...
--------------------------------------------------------------------
Ο κίνδυνος βέβαια να "ξεπουπουλιαστείς" χωρίς να το καταλάβεις υπάρχει και παραυπάρχει, δεν τον παραγνωρίζω. Υπάρχει όμως σε όλα τα χόμπι. Είτε με τη φωτογραφία ασχολείσαι, είτε με το ψάρεμα, είτε με τον μοντελισμό, είτε με τα νομίσματα, ο κίνδυνος να "ξεπουπουλιαστείς" παραμένει.