Χρηστο μου, δεν ξερω για την πλακετα αυτη κατι... αλλα θα μου επιτρεψεις να πω μερικα πραγματακια..
τα υποβρυσια που εχει πανω ολα βυθιστηκαν μαχομενα κατα τον 2ο παγκοσμιο πολεμο! ολα εκτος του Κατσωνη ανηκαν στην ιδια κλαση υποβρυχιων την κλαση Πρωτευς, και ναυπηγηθηκαν το 1927 στην Ναντ της Γαλλιας απο την Ateliers & Chantiers de la Loire.
για την ακριβεια...και τα τρια παραγγελθηκαν απο την ελλαδα το 1927!
το πρωτευς ξεκινησε η ναυπηγιση του το 1927 και καθελκυστηκε το ιδιο ετος, ενω ξεκινησε επιχειρησιακα το 1929
το Τριτων ξεκινησε η ναυπηγιση του το 1927 και καθελκυστηκε το 1928 ενω ξεινησε επιχειρησιακα το 1930
το γλαυκος ΙΙ ξεκινησε η ναυπηγιση του το 1927 και καθελκυστηκε το 1929 ενω ξεκινησε επιχειρησιακα το 1930
το Κατσωνης ΙΙ ανηκει σε αλλη κλαση, στην κλαση Κατσωνης! ηταν διδυμο με τον Θρυλικο Παπανικολη!
ειχε ναυπηγηθει στη πολη Μπορντω της γαλλιας απο την Forge et Chantiers de la Gironde. ειχε παραγγελθει απο την ελλαδα το 1925, την ιδια χρονια ξεκινησε η ναυπηγηση και καθελκυστηκε το 1927. τεθηκε σε υπηρεσια το 1928!
οπως βλεπουμε ολα ηταν αρκετα παλια και ειχαν ξεπερασει το οριο τους.. αλλα περεμειναν μαχιμα, με ηρωικα πληρωματα και επεσαν μαχωμενα για την πατριδα!
η ημερομηνια που βλεπεις ειναι το ποτε βυθιστηκε το καθενα! ενω το Υ με τον αριθμο ειναι ο κωδικος του υποβρυχιου...
το υποβρυχιο που βλεπεις πανω σαν σχεδιο ειναι της κλασης Κατσωνη ΙΙ.
εικαζω οτι ειναι το θρυλικο Παπανικολης!
πανεμορφο κομματι φιλε μου!!! μακαρι να βρουμε περισσοτερα στοιχεια γι αυτο!!