καλα.. μη νομιζεις οτι θα του κανουν και κατι... παρανομο ηταν και το 100ρικο που καναμε στο στρατο...
για τις 100 τελευταες μερες!
το παραδειγμα με το ζιμπαμπουανο χαρτονομισμα το εβαλα για να δειξω τι παιζεται καμια φορα! νομιζω στο λονδινο τον επιασαν! τα χαρτονομισματα αυτα που σφραγιζε δεν ηταν καθολου σπανια.. και η ονομαστικη τους αξια ηταν μικροτερη του χαρτιου... αλλα τους επιασε το τυπικο... οχι καταστρεφεις χρημα!
σκεψου εδω... ποσα νομισματα πανε για λιωσιμο... ακομα και λιρες... κι εκει δεν υπαρχει κανονικα παρανομια; να λιωνεις 20ρικα του παυλου πχ; κι ομως την 10ετια του 1960, πολλοι χρυσοχοοι ελιωναν μασουρια και μασουρια για το ασημι τους...
απο τον νομο κανονικα τιμωρειτε και η παραποιηση... οποιαδηποτα κι αν ειναι.... ποσους ειδες να τιμωρουνται που κανουν χρωματιστα τα 2 ευρα;;; κι αυτο παραποιηση ειναι! κανεις! οποτε..
στην αμερικη εχω φιλο που πιανει αμερικανικα σεντ και τα σταμπαρει με το κωδικο ονομα του (σε ενα παιχνιδι που παιζω) και τα κανει signature items... κατι σαν τοκεν παιχνιδιου!
βλεπεις.. ειναι πως θα το δουν εκεινη την στιγμη! μη φοβασαι ομως! εχω δει πολλα... ακομα και ευρω! σε μια χωρα κολουσαν πανω ενα ειδικο αυτοκολητο σαν τσιπ για να τα ελεγχουν.. και αυτα περνουσαν κανονικα...
αυτο με το εισητηριο που λες δεν το ξερω! εχεις καποια φωτο;;;
αυτο που εμενα προσωπικα μου προκαλει εντυπωση ειναι τι χαρτονομισματα χρησιμοποιησε κι αν ειναι αυθεντικα ή απλα εγχρωμες φωτοτυπιες!
ισως ο νομος εχει να κανει παντως με το αν ενα χαρτονομισμα περναει ή οχι εκεινη την στιγμη..
αν τα εδινε δωρεαν παντως... και ειναι ευκολο μπορεις να παρεις απο ενα (τι αξιες εχει; ) και για εμενα; please!
θα εχουν μια περιοπτη θεση στην συλλογη μου!
αν ειναι και εδω μεσα και με διαβαζει... τον παρακαλω κι αυτον μιας και μαζευω καθε περιεργο που βρισκω και εχει να κανει με κερμα ή χαρτονομισμα!