|
dionisisx
|
|
« Απάντηση #1 στις: Απρίλιος 13, 2014, 07:26:58 μμ » |
|
7,2-7,3 γραμμάρια είναι
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
coll
|
|
« Απάντηση #2 στις: Απρίλιος 13, 2014, 07:28:52 μμ » |
|
Γνησια αλλα ταλαιπωρημενη θα ελεγα εγω
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
chris_1972
|
|
« Απάντηση #3 στις: Απρίλιος 13, 2014, 07:34:15 μμ » |
|
7,2-7,3 γραμμάρια είναι
Μεγάλη διάφορα, δεν δικαιολογείται
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Μη λησμονείτε ότι όλα γυρίζουν !!!!
|
|
|
dionisisx
|
|
« Απάντηση #4 στις: Απρίλιος 13, 2014, 07:35:21 μμ » |
|
Ήταν και σε μενταγιον... Και από ότι μου έχει πει φίλος χρυσοχόος, συνήθως βάζουν πλαστές. Είδα που είναι και λιποβαρής. Δεν την έχω πληρώσει, προκαταβολή δώρου για τον γάμο είναι . Οπότε δεν με αγχόνει και αν είναι.
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
coll
|
|
« Απάντηση #5 στις: Απρίλιος 13, 2014, 08:07:16 μμ » |
|
7,2-7,3 γραμμάρια είναι
Μεγάλη διάφορα, δεν δικαιολογείται Iσως , παντως λειπει αρκετο μεταλο. Εχω δει παντως κομματι σε αξιοπρεπεστατη καταστατη να εχει βαρος 7.85 και να ειναι γνησιοτατη
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
dionisisx
|
|
« Απάντηση #6 στις: Απρίλιος 13, 2014, 08:24:29 μμ » |
|
Το άλλο που μου φάνηκε περίεργο είναι πως είναι αν είναι από τη κυκλοφορία φαγωμένη γύρο-γύρο, πώς γίνετε να έχει λούστρο; Ή μήπως τα χρυσά δεν χάνουν το λούστρο τους;
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
nestor34
|
|
« Απάντηση #7 στις: Απρίλιος 14, 2014, 05:25:22 μμ » |
|
νομίζω ότι ειναι πλαστή, ειδικότερα, δεν μου αρέσει η ουρά, η κοιλιά του καβαλάρη και η περίμετρος αλλα μπορεί να οφείλονται και στην ταλαιπωρία που φαίνεται στο νόμισμα.
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
giannist
|
|
« Απάντηση #8 στις: Απρίλιος 14, 2014, 06:00:51 μμ » |
|
γνησια αλλα αρκετα φθαρμενη(προσωπο καθαρο,σπαθι,κλπ).χαιρετω,γιαννης.
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
Μιχάλης 80
|
|
« Απάντηση #9 στις: Απρίλιος 15, 2014, 12:13:07 πμ » |
|
Η λίρα δεν μου φαίνεται για γνήσια . Στο στέκι είθισθαι να ζητάμε φωτογραφίες για να έχουμε μία πληρέστερη εικόνα για την κατάσταση ή την γνησιότητα ενός νομίσματος. Δεν παύουν όμως να ισχύουν οι λοιποί κανόνες - κριτήρια για την γνησιότητα ενός νομίσματος όπως βάρος - διαστάσεις - καράτια - αφή - υφή - ήχος - απεικόνιση . Μπορείς να την περάσεις από την Λυδία λίθο για να δεις τα καράτια . Δεν χάνεις τίποτα από το σημαδάκι που αφήνει αυτή η διαδικασία γιατί ούτως ή άλλως είναι πολύ φθαρμένη . Πάντως το βάρος 7,2 είναι πολύ πιο κάτω από τα στάνταρτς μιας γνήσιας λίρας . Ωστόσο εύχομαι να είναι γνήσια και να κάνω λάθος εγώ !
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Όπως στρώνει ο καθένας , κοιμάται.
|
|
|
dionisisx
|
|
« Απάντηση #10 στις: Απρίλιος 15, 2014, 08:36:00 πμ » |
|
Εχεις δικιο Μιχαλη. Θα παω σε κανενα μαγαζι για να δω τα καρατια της.
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
ANTONIO1967
|
|
« Απάντηση #11 στις: Απρίλιος 15, 2014, 10:10:04 πμ » |
|
Δεν την έχω πληρώσει, προκαταβολή δώρου για τον γάμο είναι Nα την δωσεις πισω και να τους πεις οτι δεχεσαι μονο θυρεους στον....γαμο Δυο μετρα παληκαρι τους δινουμε άλλωστε
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Δεν θα είναι πάντα καλοκαίρι θερίστε όσο είναι νωρίς !!
|
|
|
geopapai
|
|
« Απάντηση #12 στις: Απρίλιος 15, 2014, 01:02:09 μμ » |
|
Γνήσια κόπια, ναί. Η λίρα δεν μου φαίνεται για γνήσια . Μπορείς να την περάσεις από την Λυδία λίθο για να δεις τα καράτια . Δεν χάνεις τίποτα από το σημαδάκι που αφήνει αυτή η διαδικασία γιατί ούτως ή άλλως είναι πολύ φθαρμένη . Πάντως το βάρος 7,2 είναι πολύ πιο κάτω από τα στάνταρτς μιας γνήσιας λίρας . Ωστόσο εύχομαι να είναι γνήσια και να κάνω λάθος εγώ ! Αν είναι 18+ καράτια δεν θα δεί και πολλά με τα χημικά. Φασματογράφος χρειάζεται. Βέβαια, με τέτοιο βάρος δεν αποκλείω να είναι και 14 καράτια...
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
geopapai
|
|
« Απάντηση #13 στις: Απρίλιος 15, 2014, 01:04:02 μμ » |