Από το ...ΙCΗ στο τέλος της πρώτης γραμμής. Η αλληλουχία των τριών αυτών γραμμάτων είναι μοναδική και παραπέμπει στον ΝΙΚΗφόρο Φωκά.
μαλιστα.ευχαριστω για την επισημανση..εγω το εβλεπα για UCA και προσπαθουσα να βρω τι παιζει..υπαρχει καποια βιβλιογραφια για αυτα να μας προτεινεις?και αν υπαρχει κ σε καποιο λινκ η σε ηλεκτρονικη μορφη καλυτερα...ευχαριστω κ παλι..
Κώστα, κατά τη γνώμη μου, το μόνο βιβλίο που χρειάζεται κάποιος που δεν κανει συστηματική συλλογή βυζαντινών νομισμάτων είναι το "Byzantine Coins and their Values" του David Sear. Εγώ το έχω σε έντυπη μορφή και γι' αυτό δεν έχω ψάξει να βρω αν υπάρχει PDF στο ιντερνετ. Καλό υποκατάστατο είναι το:
http://wildwinds.com.
Στον Αρχαιολογικό Νόμο εμπίπτουν
όλα τα νομίσματα που κυκλοφόρησαν στον ελλαδικό χώρο και βρίσκονται σε ευρήματα αλλά και μεμονομένα πριν το 1453 και σε μορφή ευρήματος ανάμεσα στο 1453-1830. Αυτό σύμφωνα με την κατά γράμμα ερμηνεία του Νόμου. Στην πράξη, όμως, υποχρεούμαστε να δηλώνουμε όσα κυκλοφόρησαν στον ελλαδικό χώρο ή είναι ελληνικού ενδιαφέροντος και χρονολογούνται πριν την Άλωση. Επικρατει, δηλαδή, ένα είδος "εθιμικού δικαιου"...
Τέλος πάντων, όσα χρόνια συλλέγω δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα, αν και δε γνωρίζω τι συμβαίνει στις κατά τόπους Εφορείες Αρχαιοτήτων, στις οποίες, απ'ότι μαθαίνω, οι επικεφαλής έχουν τον πρώτο και τελευταίο λόγο στην ερμηνεία του Νόμου.
Όποιος θέλει να ρωτησει κάτι και μπορώ ν' απαντησω φυσικα, να το κάνει. Θ' απαντήσω με βάση την μικρή εμπειρία μου για το τι συμβαίνει στην πράξη και με ό,τι έχω αποκομίσει από τις συζητήσεις μου με τους αρχαιολόγους των αρμόδιων υπηρεσιών.