Ναι Αντώνη αναφέρομαι στο 1833. Όντως το είδα απο κοντά και εχω άποψη. Αν και σωστά λέει ο Δημήτρης οι χαρακιες είναι adjustment marks εντούτοις δεν είναι πανάκεια δηλαδή κόβουν βαθμό. Παρόλα αυτά ούτε σε αυτές αναφέρθηκα. Tο νόμισμα είχε πολλά hairlines και σημάδια και που δεν φαίνονται στην φωτογραφία. Έχει επισης ένα θαμπό χρωμα και θα παρατηρήσατε ότι δεν έχει καθόλου lustre γυαλάδα δηλαδή. Του λείπει επίσης γενικά αυτο που οι Αμερικάνοι λένε eye appeal και πιθανόν να συμφωνείτε ακόμα και απο την φωτογραφία.
Ενδιαφέρθηκα αρχικά και εγω αλλα αφού το είδα το απέρριψα, ούτε που καθησα να το περιμένω.
Κατα την γνώμη μου αν μου το πρόσφεραν raw θα το έλεγα το πολυ 58 αν δεν έβγαινε UNC details surface hairlines.
Γενικά εχω να πω ότι παρατηρώ ένα "grade inflation" και στις δυο εταιρείες.
k.Γιώργο νομίζω ότι αυτό που λέτε αποτυπώθηκε στην τιμή του νομίσματος. Εκλεισε διπλάσσιο και λίγο παραπάνω απ'ότι ένα τίμιο au58 αλλά λιγότερο από ένα πραγματικό ΜΣ62+ όπως αυτό του maison palombo πρόπερσι.
Επίσης είναι σύνηθες το γεγονός ένα νόμισμα να είναι au 58 - ms 62 και να πηγαινοέρχεται pcgs/ngc και πίσω με διαφορετικούς βαθμούς. Την μια 58αρι , την άλλη 62αρι και τούμπαλιν. Αφού είμαστε οι ίδιοι οι συλλέκτες που πληρώνουμε μεγάλη υπεραξία όταν περάσει το κατόφλι του 58 καλά να παθουμε!!!!