Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Νοέμβριος 22, 2024, 11:01:58 μμ
Σελίδες: [1]
  Εκτύπωση  
Αποστολέας Θέμα: Αξία Proof Νομισμάτων  (Αναγνώστηκε 4504 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Koufonissiwtis
Νέος
*
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας

Προφίλ
« στις: Ιούνιος 07, 2011, 02:28:00 πμ »

Θα ήθελα την γνώμη σας σχετικά με την αξία των Proof νομισμάτων.
Μετά από συζήτηση με κάποιο φίλο-συλλέκτη, άκουσα την άποψη πως τα proof νομίσματα/συλλογές διατηρούν την αξία τους (ή τουλάχιστο ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό αυτής) ακόμα και σε περίπτωση που η τιμή του χρυσού πέσει. Καταλαβαίνω ωστόσο πως λόγω της ποιότητάς τους φέρουν αυξημένη αξία και θα είναι πιο αποδεκτά, ιδίως στο συλλεκτικό χώρο, αλλά αξίζει να δώσει κάποιος 15% περισσότερα χρήματα; Θα είναι όντως πιο αποδοτική μία τέτοια κίνηση;
Ας μην αναφερθούμε βέβαια στο ότι ένα Proof νόμισμα εντυπωσιάζει ούτως ή άλλως τον ιδιοκτήτη του, οπότε αν το δει κάποιος από αυτη μονο την οπτική, σίγουρα αξίζει.

Περιμένω τις απόψεις σας.
Καταγράφηκε
giannist
Επίτιμο Χρυσό Μέλος
Πλατινένιο

Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Ιούνιος 07, 2011, 10:22:37 πμ »

δεν ειναι απαραιτητο τα proof,να εινα ακριβα η χρυσα,υπαρχουν,απο διαφορα μεταλλα,και αρκετα φθηνα.σκοπος ειναι τι σου αρεσει εσενα,και τελος αυτα τα νομισματα θελουν προσοχη,γιατι η ομορφια τους χαλαει,πολυ ευκολα,δεν τα πιανουμε ,οπως τα αλλα και φροντιζουμε να μην ειναι εκτεθειμενα,σε υγρασιες κλπ.εμενα προσωπικα δεν μου αρεσουν και πολυ,γιαυτον τον λογο.δεν μπορω να τα πιασω,οπως τα υπολοιπα,απο την περιφερεια παντα,οπως ολα τα νομισματα,και να τα εξετασω καλυτερα,λεπτομερειεςκλπ,σε χαιρετω και παλι,γιαννηςτ.
Καταγράφηκε
herakliotis
Επίτιμο Χρυσό Μέλος
Πλατινένιο

Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιούνιος 07, 2011, 04:00:15 μμ »

Αγαπητε φιλε Κουφονησιωτη το θεμα ειναι απλο αν το δεις απο αλλη οπτικη!!
Εσυ τι θες να κανεις να επενδυσεις ή να συλλεξης??
Γιατι εχει μεγαλη διαφορα : Ο συλλεκτης αγοραζει αυτο που του αρεσει , αυτο που ξερει οτι ειναι σπανιο και δεν κοιταει αν θα το πουλησει ποτε ξανα. Ξερει δε οτι αμα ζοριστη και βγει στην αγορα να το πουληση αν δεν υπαρχουν δυο τρεις υποψηφιοι αγοραστες θα του το φανε για ενα κομματι ψωμι!!
Αλλα το αγοραζει με την ελπιδα οτι δεν θα το πουληση ποτε!!
Ο επενδυτης κοιτα να αγορασει ευκαιριες, κοιτα να αγορασει χρυσο νομισμα σε τιμη χρυσου και με την πρωτη ευκαιρια να το δωσει με οσο μεγαλυτερο κερδος μπορει και να ξαναπαρει τα λεφτα του πισω!!
Ο επενδυτης δεν κοιταει ουτε προυφ ουτε ξεπρουφ , κοιταει πως να αγορασει οσο γινετε φτηνοτερα!!
Και επειδη στην εποχη που ζουμε ολοι κοιτανε να επενδυσουν μην νομιζεις οτι αγοραζωντας ενα νομισμα προυφ αυριο θα βρεις να το πουλησεις ακριβοτερα κατα 20%!!
Θα σου φερω σαν παραδειγμα μια πεντολιρα ακυκλοφορητη του 1893 την οποια εχω στα χερια μου και την ζηλευουν πολυ γνωστοι μου!! Μου εχουν κανει προσφορες να την δωσω με 1800-1900 ευρω!!
Ειναι πολυ ανοιχτοχεριδες τα παιδια βλεπεις!! Αν βγω να αγοραζω μια τετοια απο την Αγγλια αυτη την εποχη (αν βρεθει) δεν θα μου στοιχισει κατω απο 2500 λιρες Αγγλιας!!
Αλλα και 4000 ευρω να μου δωσουν δεν την δινω!! Ναι αν την εδινα 3500-4000 ευρω θα ειχα κερδος σε σχεση με το ποσο την αγορασα εγω καποτε  αλλα επειδη το βλεπω ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΑ εγω ποτε θα την ξαναδω σε τετοια κατασταση?? Πιθανον ποτε!! Αρα δεν την πουλαω και ποτε εκτος αν βρεθει αλλη καλυτερη την οποια θα την εχω ηδη στα χερια μου!!
Συνοψιζωντας λοιπον σου λεω οτι επενδυτικα τα νομισματα εχουν μονο την αξια τους σαν μεταλλο διοτι σε περιπτωση ζορισματος μπορει να στα φανε και κατω τις αξιας τους σαν μεταλλο τα κορακια!!
Καταγράφηκε

Γηράσκω αεί διδασκόμενος
giannist
Επίτιμο Χρυσό Μέλος
Πλατινένιο

Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιούνιος 07, 2011, 04:39:20 μμ »

γιωργο σου εχω στειλη το βιβλιο(θα σου αρεσει σιγουρα,ο συγραφεας ειναι διασημος,παγκοσμιου βεληνεκους νομισματολογος,απο τα αρχαια ελληνικα μεχρι τα προσφατα) και τα περιοδικα,απο την περασμενη τριτη,αλλα πεσαμε στην απεργια των ταχυδρομειων,πρεπει να τα λαβεις,αυτην την εβδομαδα φυσιολογικα,σε χαιρετω,γιαννηςτ.
Καταγράφηκε
Σελίδες: [1]
  Εκτύπωση  

Μεταπήδηση σε:  

advertisement