΄΄ Μια φορά και έναν καιρό,υπήρχε μια εταιρία που την έλεγαν ANACS.Ήταν η μόνη εταιρία που πιστοποιούσε νομίσματα.Όλοι έστελναν τα νομίσματά τους σε αυτήν.
Πολλοί παλαιοί συλλέκτες έλεγαν ότι η αξιολόγησή τους ήταν πάρα πολύ αυστηρή.
Έδιναν σπάνια,μεγάλους βαθμούς.
Μετά εμφανίστηκαν οι εταιρίες πιστοποίησης NGC και PCGS,οι οποίες για να ''αρπάξουν'' τους πελάτες της ANACS,έδιναν απλόχερα μεγάλους βαθμούς 1,2,ακόμη και 3 βαθμούς υψηλότερα από ότι θα έδινε η ANACS. ' '
Γι'αυτό θα δείτε πολλά κουτιά να γράφουν υψηλούς βαθμούς και τα νομίσματα να είναι ''χρέπια'' ή σχεδόν.
Δεν το λέω εγώ,αλλά πολλοί παλαιοί συλλέκτες,με μεγάλη εμπειρία,έχοντας περάσει πολλές χιλιάδες νομίσματα από τα χέρια τους.
Το βλέπετε άλλωστε και εδώ στο στέκι.
Στις 20 Ιανουαρίου κλείνω 2 χρόνια στο στέκι και έχω δει πάρα πολλά μηνύματα και θέματα να λένε,γιατί ενώ το κουτί δίνει μεγάλο βαθμό το νόμισμα είναι χάλια,και το αντίστροφο.
Είπαμε,και οι πιστοποιητές έχουν κάνει πολλά λάθη με τις πιστοποιήσεις τους,και θα συνεχίσουν να κάνουν πολλά λάθη.
Εάν το νόμισμα είναι για ΜΣ,και σε ξεμοιαλίζει,και το κουτί γράφει ΑΟΥ,γιατί να το σπάσεις και να το στείλεις,για να γράψει παραπάνω;Εκτός και εάν είσαι έμπορος.Οπότε ναι,σπάστο και στείλτο,για να βγάλεις 100,200,300 ή και παραπάνω ευρώ,όπως είπε και ο κύριος Γιώργος.Εάν είσαι συλλέκτης,τι σε νοιάζει;Κάνεις συλλογή με κουτιά πιστοποιήσεων ή με νομίσματα;
Γι'αυτό λοιπόν όσοι έχετε παλαιά σλάμπ της ANACS,σπάστε τα,στείλτε τα στις άλλες 2 εταιρίες,να γράψουν παραπάνω και να κονομήσετε.
Πριν τα στείλετε,να ξέρετε ότι τα πατιναρισμένα νομίσματα γράφουν παραπάνω.
Οπότε καλό είναι,πριν τα στείλετε να τα πατινάρετε.
Πολύ απλό,και εύκολο.Για 2 χρόνια τα αφήνετε στην τουαλέτα και πατινάρετε,όπως είπε και κάποιος φίλος πιο παλιά.
Τώρα,εάν γράψουν το ίδιο,ή λιγότερο μην τα ''χώσετε'' σε εμένα.
Πάντως για εμένα καλύτερα να δίνω το 25ευρω για νοσηλεία σε νοσοκομείο,όποτε χρειαστεί παρά σε πιστοποιήσεις.
Δέχομαι σχόλια και κρίσεις,ελεύθερα,μην μασάτε!
Αυτά.
Και εάν σας κούρασα,καλά να πάθετε,δεν ζητώ συγνώμη.
Εγώ πιο πολύ κουράστηκα για να τα γράψω αυτά!