25 μέρες πριν την έκδοση;Δεν θα υπάρχει το νόμισμα.
Θα μου επιτρέψετε να πω με την μικρή πείρα των 17 ετών στο Αυστριακό νομισματοκοπείο ότι το συγκεκριμένο νόμισμα θα υπάρχει και 25 ημέρες μετά την έκδοση.
Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που αυτή τη στιγμή υπάρχει η δυνατότητα προπαραγγελίας.
Πριν 3 μήνες έγραφε ότι δεν είναι δυνατόν να δεχτεί άλλα "standing order" γιατί η ζήτηση έχει ξεπεράσει κατά πολύ την παραγόμενη ποσότητα. Επειδή έφτασαν να περιορίσουν την κάθε παραγγελία στα 2 τεμάχια και επειδή η τιμή τους κάθε φορά τραβά την ανηφόρα η "μόδα" του νιοβίου πέρασε ανεπιστρεπτί και από το 2018 η έκδοση εξαντλήθηκε μετά από μερικές ημέρες και όχι την ημερομηνία κυκλοφορίας.
Φέτος προβλέπω (και μακάρι να πέσω έξω) να εξαντληθεί αρκετές ημέρες μετά τις 12 Ιουνίου και μπορεί να μείνει και στα αζήτητα. Στο τελευταίο δίνω μικρή πιθανότητα να συμβεί αλλά δεν το αποκλείω.
Αντιθέτως για τη σειρά των 3 ευρώ (ζώα που λάμπουν στο σκοτάδι), ακόμη και για τη νέα σειρά που θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο δεν σας δίνεται η δυνατότητα προεγγραφής ούτε για ένα κομμάτι γιατί η ζήτηση έχει εξαντλήσει την προσφερόμενη ποσότητα από πέρυσι, το 2018, αν και τα τεμάχια θα φτάσουν τα 65.000! Σκεφτείτε μόνο ότι το θέμα ακόμη και σήμερα που γράφονται αυτές οι γραμμές είναι άγνωστο και όμως έχει εξαντληθεί πριν καν ανακοινωθεί το θέμα και η τιμή.
Και σαν τελευταίο να επισημάνω ότι για την διαδικασία που ανέφερα με το e-mail ειδοποίησης περί τις 25 ημέρες πριν την έκδοση ισχύει εδώ και 10 χρόνια περίπου.
Σαν τελευταίο πειστήριο έχω e-mail στις 21 Ιανουαρίου με το Pre-Invoice για την χελωνίτσα που θα κυκλοφορήσει την ερχόμενη Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου και μου επισήμαναν ότι αν τη θέλω θα πρέπει να τους πληρώσω μέχρι 13/2/2019.
To enable us to fulfil you order as quickly as possible, we kindly ask you to pay the sum of ΧΧΧΧΧ EUR by 2019/02/13 at the latest. Your goods will be dispatched as soon as we receive your payment.