Επιστροφή στην πατρίδα!
Φωτογραφία νομίσματος Κωνσταντίνου δεν μπόρεσα να βάλω!
Ο Κωνσταντίνος ήταν ο πρωτότοκος του πρώτου βασιλιά της δανέζικης δυναστείας των Γλύξμπουργκ, Γεωργίου και της Ρωσίδας πριγκήπισσας Όλγας.
Έλαβε στρατιωτική εκπαίδευση στη Γερμανία, όπου συνδέθηκε με τους απολυταρχικούς κύκλους του Κάιζερ Γουλιέλμου, την αδερφή του οποίου παντρεύτηκε.
Μετά το τραγικό γεγονός της δολοφονίας του Γεωργίου Α΄, στις 18 Μαρτίου 1913 στη Θεσσαλονίκη από τον Αλέξανδρο Σχινά, ο Κωνσταντίνος ανέβηκε στον θρόνο. Κατά τον Β΄ Βαλκανικό Πόλεμο υπήρξε πάλι Αρχιστράτηγος του Ελληνικού Στρατού, οδηγώντας τον σε νέες νίκες κατά των Βουλγάρων, οι οποίες όμως κόστισαν πολύ σε ζωές.
Η νικηφόρα ηγεσία του τον έκανε εξαιρετικά δημοφιλή στον λαό, μέρος του οποίου ήδη τον ονόμαζε «Κωνσταντίνο ΙΒ΄» και περίμενε από αυτόν και τον Πρωθυπουργό Ελευθέριο Βενιζέλο την πραγματοποίηση της «Μεγάλης Ιδέας».
Στη διάρκεια του Διχασμού ο Κωνσταντίνος είχε για πολιτικό του εκπρόσωπο τον Γούναρη, για τον οποίο δήλωνε: «Σκέπτεται καθ΄ον τρόπον και εγώ». Κυριότεροι σύμβουλοί του ήταν ο Γεώργιος Στρέιτ και ο Ιωάννης Μεταξάς.
Το 1917 ο Κωνσταντίνος εγκατέλειψε τη χώρα χωρίς να παραιτηθεί απο τον θρόνο και εξακολούθησε να κατευθύνει τον αντιβενιζελικό αγώνα του απο την Ελβετία και να επηρεάζει τον γιό του Αλέξανδρο που είχε πάρει το στέμμα. Στο τέλος του 1920 επέστρεψε στο βασιλικό αξίωμα, έπειτα απο ενα νόθο δημοψήφισμα, και άφησε τους οπαδούς του να εδραιώσουν ενα αυταρχικό καθεστώς, αλλά η κακή κατάσταση της υγείας του τον εμπόδιζε πλέον να διαδραματίσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο που είχε προηγουμένως. Η πολιτική του οδήγησε στη Μικρασιατική καταστροφή.
Αναγκάστηκε σε παραίτηση απο την επανάσταση του 1922 και κατέφυγε στην Ιταλία, όπου πέθανε μερικούς μήνες αργότερα.
Από τα πιο ακριβά Ελληνικά νομίσματα είναι το 5λεπτο και το 50λεπτο του 1921. Το υλικό του 50λεπτου ήταν ευτελές και οι βιβλιογραφίες αναφέρουν
2,500,000 νομίσματα κομμένα στο Birmningham. Τι τα κάνει όμως τόσο ακριβά?
Το 5λεπτο είχε σχεδιαστεί και ήταν έτοιμο για κοπή , αλλά η ελληνική κυβέρνηση έστειλε αποφαση στο νομισματοκοπείονα μην κοπούν λόγω "της ακαλαισθησίας του στέμματος και των γραμμάτων".
Τα 50λεπτα δεν τέθηκαν ποτέ σε κυκλοφορία μιας και η αξία του μετάλλου τους εκείνη την εποχή είχε ξεπεράσει την αξία του νομίσματος και αποφασίστηκε να πάνε για λιώσιμο για να φτιάξουν τα καινούρια δίδραχμα.