τι να πω.... εχω πολλα στο μυαλο μου...
δεν λεω.. θα ηθελα πολυ ενα γνησιο χρυσο 20ρικο του Οθωνα...ή τα βενετικα για τα ελληνικα μερη...... ή αυτα που απο τοτε που εμαθα την υπαρξη τους με εχουν τρελλανει τις κοντραμαρκες αλλα απο το μερος μου... την δωδεκαννησο...
...αλλα θα παω τεινω προς το νομισμα που παντα ηθελα απο μικρος... το ονειρο μου να αποκτησω... και που θα μεινει ονειρο...για καιρο ακομα........ το μονο ελληνικο ασημενιο νομισμα (ή τουλαχιστον το πρωτο μοντερνο) που δεν εγινε απο αγορασμενο μεταλλο αλλα απο νηοψιες του ελληνικου ναυτικου... τον αργυρο φοινικα!
ειναι η αρχη των μοντερνων νομισματων της ελλαδας!
κι ας μην ξοδευτει και πολυ ο Αη Βασιλης... (ή Aη Νικολας για τους ξενους...), ας ειναι και χαλια κατασταση, ας ειναι και τρυπιο... στο κατω κατω...οπως και να ειναι... παραμενει φοινικας... και το ταξιδι στην ιστορια το κανεις ανετα με ενα τετοιο στο χερι!
Σταυρο μου... τα 1000 μοχουρ;;;; και να δω σε τι πιτα θα το βαλει ο αγιος! χαχαχαχαχαχαχα πανεμορφα και σχετικα φτηνα ειναι και τα χρυσα φαναμ (τα περισσοτερα αργυρα δεν ειναι φαναμ αλλα chukram... )!! εχω ενα φαναμ και το λατρευω! καποια στιγμη ελπιζω να του φερω κι αδερφακια! εχω κι αλλα δυο αλλα ειναι μικροσκοπικα ακομα και σε σχεση με το φαναμ (που ειναι σαν φακη!!!) εκεινα ειναι bele.. αλλη κατηγορια.. χαχαχαχαχα μην το βαλει ομως σε πιτα... το εφαγες! χαχαχαχα
τα 1000 μοχουρ δεν ειχε τα χρηματα να τα αγορασει ουτε το βρετανικο μουσειο!!! εδω και τα 200 μοχουρ που εχει ειναι γυψινο εκμαγειο!! ο κακομοιρης ο Αγιος εκτος οτι θα παθει σκολιωση σηκωνωντας το... για να το παρει θα πρεπει να πουλησει ελκηθρο, ταρανδους, ξωτικα, το σπιτι, το χωριο ολο... και να παρει και μεγαλο δανειο!!! και εκει ειναι το προβλημα.... δεν δινουν δανειο σε ηλικιωμενους! χαχαχαχαχαχαχα