Στην Ελλάδα λόγω της κατάστασης που αντιμετωπίζουμε συλλέκτες με την έννοια συλλέγω δεν υπάρχουν . Τα νομίσματα τα μεταφράζουμε σε χρήμα , ένας συλλέκτης πρώτα αγαπάει το νόμισμα , δεν τον νοιάζει αν θα βγαλει η θα χάσει.
Αγαπητε ...σχεδον συνονοματε,
συμφωνω απολυτα με τις επισημανσεις σου. Αλλωστε, προσωπικα ειμαι καμμενος των proof silvers οπου εχω πληρωσει το πρημιουμ στον ουρανο...μονο γιατι γουσταρω. Αλλοι τα τρωνε σε μπουζουκια, κοστουμια και οτι αλλο μπορει να φανταστει κανεις. Εμενα μου αρεσουν τα νομισματα απο μικρο παιδι.
Αναφορικα με την εγχωρια αγορα, πραγματικα ειμαι ο απολυτα ασχετος. Για αυτο και μπηκα στο φορουμ. Νομισματα απο Ελλαδα πρεπει να εχω αγορασει απο το 1990 που ημουν εφηβος. Και σε ευχαριστω που μου ειπες οτι υπαρχουν συλλεκτικες λιρες με 290 ευρω. Για να ειμαι ειλικρινης ειχε παρει το ματι μου κατι, αλλα σαν βλακας χωρις καν να τις κοιταξω καν, ελεγα δεν ειναι δυνατον μαιμου θα ειναι. Αλλα παλι επρεπε να εχω υποψιν μου την γενικη ασχετοσυνη που κυριαρχει. Ενας φιλος μου που πια δυστυχως δεν ασχολειται με νομισματα ειχε κανει της εξης πλακα: πριν χρονια ειχε παει σε ενα σαραφη ενα αμερικανικο ασημενιο δολαριο που εκανε καπου ενα 1000αρικο και προσπαθουσε να του το πουλησει 15 ευρω και αυτος του ελεγε οχι πανω απο 6-7 δεν δινω!!! Τελικα το πουλησε στο Μοναχο αν δεν κανω λαθος καπου στα 900 ευρω.