GKCollect
|
|
« Απάντηση #15 στις: Νοέμβριος 06, 2013, 08:23:49 πμ » |
|
Ποιες αμφιβολίες υπάρχουν ;; Τι βλέπετε στο νόμισμα και το θεωρείται κάλπικο ;;
|
|
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 06, 2013, 09:06:18 πμ από GKCollect »
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
LTZORTZAK
|
|
« Απάντηση #16 στις: Νοέμβριος 06, 2013, 11:28:47 πμ » |
|
Ποιες αμφιβολίες υπάρχουν ;; Τι βλέπετε στο νόμισμα και το θεωρείται κάλπικο ;;
Υποπτο μεχρι καποιο μικρο σημειο το βαρας με τα το αφηνεις Ο κωστας 88 το επιασεΤο ποσα θα βαλει ο καθε ενας ειναι δικο του θεμα
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
kostakis88
|
|
« Απάντηση #18 στις: Νοέμβριος 06, 2013, 04:45:13 μμ » |
|
αφου δ το πηρες,δεν κινδυνευεις.τις φωτο τις ζητησα για να σιγουρεψω την υποψια μου.θα σας πω αργοτερα τι μου φαινεται περιεργο γιατι τωρα μπαινω απο κινητο.αλλα πιστευω ειναι καλπικο,τουλαχιστον απο τις φωτο..θα επανελθω αργοτερα στο θεμα..
|
|
|
Καταγράφηκε
|
"Collecting is a hereditary disease, and I fear incurable." - Augustus Wollaston Franks
|
|
|
panosk
|
|
« Απάντηση #19 στις: Νοέμβριος 06, 2013, 09:39:14 μμ » |
|
Κωστα οντως θα ειχε αξια να το συζητησουμε το θεμα... να μας πεις τι υποπτο βλεπεις στο νομισμα κτλ..προσωπικα το θεωρω γνησιο 100% ,δε βλεπω τιποτα μεμπτο στο νομισμα σε σχεση με αλλα 5λεπτα 1833 διαφορων καταστασεων που εχω δει...κ επειδη ειναι πολυ κοινο κομματι εχω δει αρκετα.. Εχει σωστο ´γλυψιμο' στα ψηλα σημεια, τα ψηφια της ημερομηνιας και το "5 λεπτα" ειναι οπως πρεπει με τις σωστες αποστασεις κ σχηματα των ψηφιων...η οψη του μεταλλου για την κατασταση που βρισκεται ειναι ακριβως ιδια με τ´αλλα 5λεπτα που εχω δει...οταν βρεθεις σε υπολογιστη,γραψε κ πες μας αναλυτικα... ειναι ωραιο θεματακι για αναλυση
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
bpikou
|
|
« Απάντηση #20 στις: Νοέμβριος 06, 2013, 09:47:57 μμ » |
|
Έκλεισε τελικά στα 105 ευρώ!
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
kostakis88
|
|
« Απάντηση #21 στις: Νοέμβριος 07, 2013, 01:01:32 πμ » |
|
Κωστα οντως θα ειχε αξια να το συζητησουμε το θεμα... να μας πεις τι υποπτο βλεπεις στο νομισμα κτλ..προσωπικα το θεωρω γνησιο 100% ,δε βλεπω τιποτα μεμπτο στο νομισμα σε σχεση με αλλα 5λεπτα 1833 διαφορων καταστασεων που εχω δει...κ επειδη ειναι πολυ κοινο κομματι εχω δει αρκετα.. Εχει σωστο ´γλυψιμο' στα ψηλα σημεια, τα ψηφια της ημερομηνιας και το "5 λεπτα" ειναι οπως πρεπει με τις σωστες αποστασεις κ σχηματα των ψηφιων...η οψη του μεταλλου για την κατασταση που βρισκεται ειναι ακριβως ιδια με τ´αλλα 5λεπτα που εχω δει...οταν βρεθεις σε υπολογιστη,γραψε κ πες μας αναλυτικα... ειναι ωραιο θεματακι για αναλυση την πατησαμε!! μου φανηκε ''υποπτο'' που στα ''Ε'' δεν ηταν ενωμενες οι κατω γραμμες,καποια ''περιεργα'' γραμματα πχ το Τ που δειχνει πιο παχυ στην πανω δεξια μερια,λιγο το ριμ,μου φανηκαν υποπτα..το εψαξα λιγο παραπανω αλλα βρηκα σλαμπαρισμενα νομισματα με τετοια θεματακια..αρα πρεπει να εχω κανει λαθος.. εσεις τι λετε?
|
|
|
Καταγράφηκε
|
"Collecting is a hereditary disease, and I fear incurable." - Augustus Wollaston Franks
|
|
|
oldgeotzo
|
|
« Απάντηση #22 στις: Νοέμβριος 07, 2013, 01:07:07 πμ » |
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
kostakis88
|
|
« Απάντηση #23 στις: Νοέμβριος 07, 2013, 01:20:26 πμ » |
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
GKCollect
|
|
« Απάντηση #24 στις: Νοέμβριος 07, 2013, 08:32:39 πμ » |
|
την πατησαμε!! μου φανηκε ''υποπτο'' που στα ''Ε'' δεν ηταν ενωμενες οι κατω γραμμες,καποια ''περιεργα'' γραμματα πχ το Τ που δειχνει πιο παχυ στην πανω δεξια μερια,λιγο το ριμ,μου φανηκαν υποπτα..το εψαξα λιγο παραπανω αλλα βρηκα σλαμπαρισμενα νομισματα με τετοια θεματακια..αρα πρεπει να εχω κανει λαθος.. εσεις τι λετε? Έτσι είναι σε πολλά πεντάλεπτα του 33, όπως και σε πολλά άλλα χάλκινα του Όθωνα. Είναι ενδεικτικό γνησιότητας το 'στραβό' και 'λεπτό' κάτω μέρος του Ε, όπως και άλλα σημεία σε άλλα γράμματα. Όσο για την περίμετρο... το νόμισμα έχει οδόντωση και λεπτή γραμμή πριν την αρχή της περιμετρικά. Είναι σύνηθες να έχουμε πολλά μικρά die flaws, στα σημεία αυτά. Συμβαίνει σχεδόν σε όλα όσα έχουν τέτοιου είδους οδόντωση, ακόμη και πολύ μεταγενέστερα π.χ. 50 Λεπτά, δραχμές, δίδραχμα Παύλου κλπ. Το νόμισμα είναι γνησιότατο, ακυκλοφόρητο και καλορίζικο στον νέο του κάτοχο.
|
|
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 07, 2013, 08:41:55 πμ από GKCollect »
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
oldgeotzo
|
|
« Απάντηση #25 στις: Νοέμβριος 07, 2013, 08:45:00 πμ » |
|
Κατανοητο...και επεξηγηματικο.. Κραταω εγω τουλαχιστον..αλλη μια σημειωση
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
asimako
|
|
« Απάντηση #26 στις: Νοέμβριος 07, 2013, 10:24:06 πμ » |
|
Έτσι είναι σε πολλά πεντάλεπτα του 33, όπως και σε πολλά άλλα χάλκινα του Όθωνα. Είναι ενδεικτικό γνησιότητας το 'στραβό' και 'λεπτό' κάτω μέρος του Ε, όπως και άλλα σημεία σε άλλα γράμματα. Όσο για την περίμετρο... το νόμισμα έχει οδόντωση και λεπτή γραμμή πριν την αρχή της περιμετρικά. Είναι σύνηθες να έχουμε πολλά μικρά die flaws, στα σημεία αυτά. Συμβαίνει σχεδόν σε όλα όσα έχουν τέτοιου είδους οδόντωση, ακόμη και πολύ μεταγενέστερα π.χ. 50 Λεπτά, δραχμές, δίδραχμα Παύλου κλπ.
+1 Το νόμισμα είναι γνησιότατο, ακυκλοφόρητο και καλορίζικο στον νέο του κάτοχο. ευχαριστώ φίλε!
|
|
|
Καταγράφηκε
|
''Πάντων χρημάτων μέτρον Άνθρωπος''
|
|
|
oldgeotzo
|
|
« Απάντηση #27 στις: Νοέμβριος 07, 2013, 11:02:54 πμ » |
|
Kαλοριζικο
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
LTZORTZAK
|
|
« Απάντηση #28 στις: Νοέμβριος 07, 2013, 11:21:07 πμ » |
|
ευχαριστώ φίλε! [/quote] ασιμακο καλοριζικο οταν τα ξαναπουμε με το καλο θα ηθελα να το δω
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
asimako
|
|
« Απάντηση #29 στις: Νοέμβριος 07, 2013, 04:17:53 μμ » |