Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Νοέμβριος 22, 2024, 11:20:10 πμ
Σελίδες: 1 2 [3] 4 5 ... 11
  Εκτύπωση  
Αποστολέας Θέμα: εκτιμηση  (Αναγνώστηκε 50174 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
dimmarko
Χρυσό μέλος
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας

Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Νοέμβριος 04, 2013, 11:42:21 μμ »

χαχα...με το site που μου έδωσες βρήκα καμιά 300αριά δίσκους, αλλά έχω και καμιά 40αριά που είτε τους έχει αλλά δεν τους πουλάει κανείς να δω στο περίπου τιμή ή δεν τους έχει καθόλου...και φυσικά γελάω που οι αγαπημένοι μου ξένοι beatles, deep purple κλπ είναι τσάμπα, αλλά κάτι ρακιντζής, κωνσταντίνα, αλέξια, μαντώ κλπ τους έχει 10-20 ευρώ... Θυμός Θυμός Θυμός

αντε αφού είσαι απο τα εξάρχεια...

« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 04, 2013, 11:52:36 μμ από dimmarko » Καταγράφηκε
kostas1
Επισκέπτης
« Απάντηση #31 στις: Νοέμβριος 04, 2013, 11:43:42 μμ »

νεστωρ αφου καταρχας σε ευχαριστησω για τον κοπο που εκανες ,να σου πω οτι δεν εχω κανενα λογο να αμφιβαλω για την αξια των δισκων που μου εδωσες,1-2 ευρω πανω κατω δεν παιζουν ρολο οπως καταλαβαινεις

απο εκει και περα δε ξερω πως σου ηρθε αυτο με τη γιουγκοσλαβια,δε εχω καμια σχεση...
οι δισκοι ειναι του πατερα μου που απο οτι εχω καταλαβει ηταν περισσοτερο λατρης του soft rock ,ακουστικης κιθαρας.. εκεινη την εποχη. τωρα σκεφτομαι  0.69 για εναν δισκο πραγματικα μπορει να αξιζει περισσοτερο αν τον πας για ανακυκλωση... Σαρκασμός και ενα τελευταιο που στην αρχη ημουν σκεπτικος να το βαλω θα κταλαβεις το γιατι...αν και τον εχω εντοπισει τον δισκο θελω να τον βαλω να τον δεις.
Καταγράφηκε
nestor
Χρυσό μέλος

ΔΕΝ ΘΥΣΙΑΖΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΩΛΕΣΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Νοέμβριος 05, 2013, 12:10:59 πμ »

Dimmarko όταν δεν υπάρχει ένας δίσκος ....τον κάνεις submit. Τον βάζεις εσύ πλέον για πρώτη φορά και από άλλα σίτε και καταλόγους ..βάζεις και μια τιμή. Νομίζω εχω φτάσει το νούμερο 45 σε αυτά..

ΑΡΗΣ ΓΚΡΟΥΕΖΑΣ πολιτικά τραγούδια…
Το επώνυμο «Γκρούεζας» είναι πασίγνωστο, αφού όλοι θυμούνται τον κομματάρχη που υποδυόταν ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος στην έξυπνη ταινία τού Αλέκου Σακελλάριου «Υπάρχει και Φιλότιμο» (1965). Δεν είμαι σίγουρος από πού εμπνεύστηκε το συγκεκριμένο επώνυμο ο Σακελλάριος (ή ο Χρήστος Γιαννακόπουλος), όμως εκείνη την εποχή, στα μέσα της δεκαετίας του ’60, ένας άλλος… Γκρούεζας, πραγματικός αυτή τη φορά και ουχί κινηματογραφικός, παρήγαγε κι έκοβε… διακομματικούς δίσκους (45άρια βασικά) στη δική του εταιρεία Αρίων, που είχε την έδρα της στο Καματερό.
Οι δίσκοι αυτοί –οι δίσκοι για τους οποίους γράφω εδώ– είχαν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Περιείχαν… στρατευμένα ο-θεός-να-τα-κάνει πολιτικά τραγούδια, γραμμένα ή διασκευασμένα από τον ίδιον τον Άρη Γκρούεζα και κάποιους Α. Αθηναίο, Γ. Μαργιολά και Δ. Ιλισσιώτη (πιθανώς ορισμένοι απ’ αυτούς να τραγουδούσαν κιόλας). Αν εξαιρέσεις τον Μαργιολά, που μάλλον πρόκειται για τον Γιώργο Μαργιολά –τραγούδια του οποίου είχαν ερμηνεύσει οι Μανώλης Αγγελόπουλος, Στράτος Διονυσίου, Γιώτα Λύδια κ.ά.– οι υπόλοιποι δεν μου λένε κάτι ως… τραγουδοφτιάχτες.
Τα κομμάτια αυτά (τα πολιτικά εννοώ, γιατί ο Γκρούεζας έκανε κι άλλες παραγωγές), μουσικώς κινούνταν σε λαϊκό-δημοτικό ύφος, άλλα αποδίδονταν από μπάντα και χορωδία, ενώ στιχουργικώς έπαιρναν αφορμή από τα σχετικά γεγονότα και τους πρωταγωνιστές της εποχής, περιγράφοντας μ’ έναν τρόπο, απλοϊκό οπωσδήποτε, πρόσωπα και καταστάσεις. Κι επειδή οι άνθρωποι αυτοί ήταν… επαγγελματίες, φαίνεται πως δεν ήθελαν να δυσαρεστήσουν κανέναν (Κέντρο, Δεξιά, ακόμη και τη Χούντα), φροντίζοντας να δισκογραφούν κομμάτια με-και-για τους πάντες. Για τους πραξικοπηματίες, για τον τότε βασιλιά Κωνσταντίνο, για τον Ανδρέα Παπανδρέου, για την ΕΔΗΝ (τη Νεολαία του Κέντρου) και την ΕΡΕΝ (τη Νεολαία της Δεξιάς), για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή... Διαβάστε τους στίχους  τραγουδιών, έτσι όπως καταγράφονται στα οπισθόφυλλα των δίσκων (διατηρώ την τότε ορθογραφία), παραγωγής Άρη Γκρούεζα…
ΚΑΙ ΠΑΜΕ!

Ε… Ε… ΕΡΧΕΤΑΙ
Το καμάρι της Ελλάδος
και του έθνους η ελπίς
να μας κυβερνήση πάλι
Κώστας ο Καραμανλής

Στην πατρίδα μας να δώση
την πορεία την σωστή
που την καρτερούσε πάντα
καθ’ ελληνική ψυχή

Καραμανλή, Καραμανλή
μεγάλε αρχηγέ μας
να θριαμβεύση η Φυλή
εσύ οδήγησέ μας

Ε. Ε. Έρχεται, Ε. Ε. Έρχεται

Με τους άξιους συνεργάτες
υπουργούς και βουλευτές
θα μας ξαναδώση πάλι
σφρίγος δόξα και τιμές

Με τα έργα τα σπουδαία
που εχάραξε αυτός
και που θα τα συνεχίση
ο Λαμπρός Δημιουργός

ΠΗΓΗ VINYLMINE !!!!!They rock!
Καταγράφηκε
nestor
Χρυσό μέλος

Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Νοέμβριος 05, 2013, 12:17:01 πμ »

Kostas1 από την εταιρία Stag Of London και το έτος 1977 αυτός ο μοναδικός δίσκος (δεν έβγαλε άλλον η εταιρία ) σε πληροφορώ πως κάνει   15 ευρο ....και με ενδιαφέρει για μελλοντική ανταλλαγή η αγορά .
Καταγράφηκε
kostas1
Επισκέπτης
« Απάντηση #34 στις: Νοέμβριος 05, 2013, 12:19:42 πμ »

Kostas1 από την εταιρία Stag Of London και το έτος 1977 αυτός ο μοναδικός δίσκος (δεν έβγαλε άλλον η εταιρία ) σε πληροφορώ πως κάνει   15 ευρο ....και με ενδιαφέρει για μελλοντική ανταλλαγή η αγορά .

βρηκαμε λαβρακι δηλαδη.... ποιος να το λεγε οτι θα κοστιζε παραπανω απο jackson,boney m κλπ..
Καταγράφηκε
kostas1
Επισκέπτης
« Απάντηση #35 στις: Νοέμβριος 05, 2013, 12:24:14 πμ »

αληθεια αυτο με τη γιουγκοσλαβια πως σου προεκυψε?
Καταγράφηκε
nestor
Χρυσό μέλος

Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Νοέμβριος 05, 2013, 12:27:37 πμ »

Δεν ξέρω ..η αύρα σου κάτι μου έφερε . Μάλλον πρέπει να κόψω το βραδινό τσίπουρο  Γλώσσα

Καταγράφηκε
kostas1
Επισκέπτης
« Απάντηση #37 στις: Νοέμβριος 05, 2013, 12:32:10 πμ »

μαλλον  Στριφογύρισμα ματιών Στριφογύρισμα ματιών Στριφογύρισμα ματιών....
Καταγράφηκε
dimmarko
Χρυσό μέλος

Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Νοέμβριος 05, 2013, 06:22:49 μμ »

νέστωρ μια εκτίμηση των παρακάτω τώρα που είναι νωρίς και δεν έχεις αρχίσει το τσίπουρο...αν μπορείς να μου πεις από όσο καταλαβαίνεις και για την κατάσταση τους...ευχαριστώ...
Καταγράφηκε
dimmarko
Χρυσό μέλος

Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Νοέμβριος 05, 2013, 06:23:54 μμ »

...
Καταγράφηκε
dimmarko
Χρυσό μέλος

Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Νοέμβριος 05, 2013, 06:27:06 μμ »

...
Καταγράφηκε
dimmarko
Χρυσό μέλος

Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Νοέμβριος 05, 2013, 06:28:24 μμ »

...
Καταγράφηκε
dimmarko
Χρυσό μέλος

Προφίλ
« Απάντηση #42 στις: Νοέμβριος 05, 2013, 07:19:22 μμ »

μη βρίσεις...ο πρώτος από κάτω γιατί έχει διαφορετικό κωδικό?

Καταγράφηκε
dimmarko
Χρυσό μέλος

Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Νοέμβριος 05, 2013, 07:20:22 μμ »

...
Καταγράφηκε
nestor
Χρυσό μέλος

Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Νοέμβριος 05, 2013, 09:00:00 μμ »

Πάμε ...

Θεοδωράκης* , Ποίηση Γιάννης Ρίτσος - Γιώργος Νταλάρας ‎– 18 Λιανοτράγουδα Της Πικρής Πατρίδας 1973
18 ευρο.

Βασίλης Τσιτσάνης ‎– Σκοπευτήριο  1975
80 ευρο.

Θωμάς Μπακαλάκος  Πορεία Στη Νύχτα 1981 
30 ευρο

Γιάννης Μαρκόπουλος - Μάνος Ελευθερίου ‎– Θητεία 1974
22 ευρο

Γιάννης Σπανός ‎– Μια Κυριακή 1969
22 ευρο

Τα αντιπολεμικά, Νίκος Ξυλούρης - Λίνος Κόκοκτος
10 ευρο

Χρήστος Λεοντής ‎– Παραστάσεις  1975
18 ευρο

Πανος Τζαβελλας -Για σε πατρίδα μας Ελλάδα (Αυτός με δυσκόλεψε λίγο..)

22 ευρο.

Δίσκοι βαριοί σαν ιστορία ...Υπέροχα κομμάτια ,από μια υπέροχη γενιά που έγραψε στοίχους που ακούς το αίμα να κυλάει στην φλέβα σου...
Καταγράφηκε
Σελίδες: 1 2 [3] 4 5 ... 11
  Εκτύπωση  

Μεταπήδηση σε:  

advertisement